Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetetka ^

Moja mama pije dużo alkoholu

Polecane posty

Gość tetetka ^

Pije tylko wino. Kupuje w markecie. Nie narzekamy na pieniądze bo tata pracuje zagranicą. Martwię się że może się jej coś stać albo że się uzależni. Jak myślicie czy wino źle wpływa na organizm. Ludzie szybciej się starzeją, albo np brzuch rośnie jak od piwa. Wiem że bardzo niszczy mózg to prawda. Napiszcie coś o tym. Aha i powiedzcie jak można pić wino? To jest nie dobre kolega mnie częstował. Nie chce nic mówić mamie bo jest moja mama ale to jest nie dobre :/ pomożecie?

Gość trzeba zrobic tak
Juz dawno jest uzalezniona.

Gość l.,
Moja też piła :( Nie żyje od 4 lat :( Ja nie potrafiła jej pomóc.

Gość annia.....................
Współczuję.Ojciec o tym wie??

tylko dziwne właśnie, że pije samo wino. Zazwyczaj przy uzależnieniu sięga się po mocniejsze trunki...

Gość tetetka ^
Tata nie wie. zaczęła pić jak tata zaczął wyjeżdżać czyli około rok czasu :/ pije tylko wino, dużo butelek stoi z winem pod szafką.

Gość annia.....................
Ona jest już uzależniona .Sama nie da rady.Musisz porozmawiać o tym problemie z tatą. Trzymaj się.

Gość furgonetka.,...,,,
ten tam- ale głupoty piszesz :-o Uzależnia nawet najmniej prcentowy trunek, to że ktoś jest uzalezniony to wcale nie musi oznaczac ze pije wyłacznie wódkę.

Gość l.,
>Dokładnie, ładan głupota. wino, czy piwo uzaleznia tak samo.

Gość tetetka ^
Zawsze po kolacji, zanim pójdzie spać, mówi że inaczej nie może zasnąć :/ nie wiem ile cała butelkę chyba.

Gość tetetka ^
Pije tylko wieczorem, czasem wychodzi do jakiejś znajomej to też zawsze pije te głupie wino i widzę potem po oczach że pila :/

Gość l.,
Porozmawiaj z nią, wiem że to nie jest łatwe bo mam Cię spławi tym że wszytsko jest ok etc ale nie dawaj spokoju, bo to mogą być poćzatki a póxniej może się to potoczyć w paskudna strone i juz bedzie bardzo ciezko coś wskórac.

Gość l.,
Porozmawiaj z mamą o swoich obawach. Teraz może jest to dopiero początkowa faza uzależniania i możliwe że jeszcze coś wskórasz, bo jak pozwolisz, żeby posżło to dalej to już będzie kipesko i mama może stoczyć się tak że nawet sobie tego niewybrażasz. Dobrze by było pogadać z tata. Pewnie jej brakuje męskiego ramienia i wten sposób radzi sobie z samotnością.

Gość l.,
napisałam 2 razy bo wcześniejszy post się n ie pojawił.