Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mnaz

Do kobiet karmiących piersią - ile?

Polecane posty

Ile godzin na dobę śpicie i w jakim wieku są wasze dzieci? Bo ja mam pobudki co 2,5 - 3 h. Kiedy moja córka zacznie dłużej spać ciągiem? Wiem, że tego nikt nie określi, ale jak było z waszymi dziećmi?

Gość zonaKraka
Mój od 5-6 tyg, do końca 5 mca przesypiał całe noce- boskie to było :) Praktycznie nie zdarzało mi się wstawać. Później się rozstroił, rozszerzanie diety, ząbkowanie i dopiero w 9. mcu na nowo zaczął spać jak trzeba- tyle że zaczął już wtedy zasypiać ok. północy, a prawie nigdy wcześniej niż o 22:00... Od tej pory były różne okresy, przy ząbkowaniu bywało że się budził, ale to budzenie wyglądało tak że trzeba było podejść dwa kroki do jego łóżeczka i dać smoczek i przytulankę. Po 8. mcu nie jadł już w nocy, jak było ciepło to czasem pił wodę, ale to sporadycznie. Teraz ma 19 mcy i praktycznie się nie zdarza żebym wstawała, chyba że miał za dużo wrażeń i coś mu się przyśniło, ale to może raz czy dwa na miesiąc... Smoczka sam sobie weźmie jak trafi na niego w łóżeczku, ale często śpi bez, przytulankę sam wymaca, przykryje się sam, i nie zdarza się nawet żeby wychodził z łóżeczka w nocy, a bałam się tego jak mu ściągaliśmy jeden bok. Co ciekawe, mąż twierdzi że dziecko się budzi- bo sam śpi czujnie i zrywa się na każde stęknięcie małego ;) A że ustaliliśmy że w razie czego na zmianę wstajemy, w naszych wersjach wygląda to tak że dziecko co drugą noc (z mężem) płacze, budzi się czy marudzi, ew. woła tatusia lub słonia (pluszowego), a co drugą noc- ze mną- śpi jak aniołek :)

Kurcze, zazdroszcze - moja corka jest najkochansza na swiecie, ale nie pogniewalabym sie aby budzila sie w nocy max 2 razy. A tymczasem bywa, ze jesli chce pospac 7 h to musze wstawac i 4 razy. ;)

Gość vfdbhnjghfr
znowu joanna = niko123 i jej infantylne pytania

Gość ja nie wstaję ani nei wstawała
m ani razu ani do syna ani do córki synek budził się do 9 miesiąca na cycka po kilkanaście razy w nocy córka też budzi się po kilka razy na cyca (ma 7 miesięcy), ale wstawać nie muszę i nie musiałam, bo spałam z synkiem i śpię teraz z córką dopóki nie skończę karmic cycem;)

Gość libido śpi
Moja (pół roku) budzi się maksymalnie co dwie godziny. Czasem częściej... Kiedy miała 3 mies. potrafiła przespać 5h - potem jej się zmieniło i tak trwa, niestety.

Gość libido śpi
Aha, pamperska w nocy nie zmieniam. Zmieniałam tylko przez ok. 2 miesiące pierwsze. Zmieniam nad ranem. Dzięki temu się nie rozbudza i szybciutko zasypia z powrotem. Jeśli nie ma odparzeń i nie robi kupy (moja tylko siusia w nocy), wystarczy odpowiednio chłonny pampers.

Gość kilku miesięcznemu
dziecku już nie trzeba zmieniać pampersa w nocy ;) no chyba że to jakiś mały sikacz, ja do 5 miesiąca zmieniałam już nad ranem bo przesikiwał a potem już był spokój, ja karmiłam do 6 miesiąca bo potem to mija się z celem karmić po 5 razy w nocy bo głodne, dałam butle i dziecko najedzone przesypia noce :)

Gość wertwerty
tak samo jak u pani libido śpi. Jak było małe to ciumkało noce i dnie, po drugim miesiącu zaczęło mieć pierwszą przerwę nocną 4-5godzin. Niestety koło 5 miesiąca znów co 1-2 godziny maksymalnie, teraz po miesiącu znowu ciut lepiej około 3h. Ciągle albo skoki rozwojowe albo zęby idą.

Gość papilotka84
Kurde, to moze za szybko wcale nie byc lepiej. ;)