Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas taka mama

Zaparcia u 2 latka

Polecane posty

Gość jakas taka mama

mój synek wyproznia się co 2lub 3 dni. jakiś miesiąc temu robił to regularnie codziennie. dodam tylko, że dużo pierdzi, ale nie widać żeby bolał go brzuszek. co może być przyczyną? jak to u was wygląda?

Gość jakas taka mama
up

być moze tak bedzie już się wypróżniał, może mało je i nie ma czym, a czy boli go jak robi k...ę czy normalnie?

Gość jakas taka mama
je normalnie jak zawsze, w tym owoc, warzywo, nie je słodyczy. przy robieniu trochę stęka, ale nie sprawia mu to raczej bólu.

Gość jakas taka mama
nie, wtedy dużo śmierdzących bąków puszcza. zastanawiam się czy to może coś z wątroba? ogólnie od urodzenia miał skazę białkową

ale co z wątrobą? takie małe dziecko? no ja wiem, ze różnie się zdarza, ale wymyślac takie coś? mój też miał niby skaze, ale wżyciu nie myślałabym, ze to coś z wątrobą a Ty, ze tak sie zapytam nie pierdzisz? moze ma za mało błonnika, a moze już tak będzie proponuję więcej jabłek, płatki owsiane

Gość jakas taka mama
ja pierdze owszem:) ale u małego jest to nagminne, kiedyś tak nie miał. porostu się martwię. czytałam gdzieś, że taka nadmierna ilość gazów może być od wątroby. w tym tyg idziemy na bilans więc wypytam nasza pediatrę.

ee tam juz ja jestem panikarą, ale z wątrobą to nie sądzę pierdzi, bo się nazbiera tego i owego i bach no zapytaj pediatrę, ale i może dietę lekko zmień

Gość marylka b.
Też mam synka 2-latka. Kiedyś kupa była codziennie, ostatnio jest raz na dwa dni i też pierdzi. Ale nie widzę, żeby bolał go brzuszek czy coś. Czasem gdy ewidentnie widzę problem z wypróżnieniem daję mu kilka suszonych śliwek (uwielbia je, muszę przed nim chować) i po kłopocie :)

Gość jakas taka mama
nam też śliwki pomagają w kryzysowych momentach