Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goku133

Zgodzić się?

Polecane posty

Gość goku133

Witam! Mam na imię Michał i mam 19 lat. Moja sytuacja przedstawia się następująco: Do marca tego roku uczęszczałem do Technikum ale postanowiłem że rzuce szkołę w 3 klasie gdyż wszystkie problemy jakie mnie spotykały zaczęły narastać. Ojciec alkoholik, matka nie dająca przekonywac się do swoich (moich ) racji nawet w najmniejszych sprawach (zawsze miała racje i kazała mi robic rzeczy wbrew mojej woli od dzieciństwa), Nieradzenie sobie w szkole tzn zdawałem spokojnie ale kłociłem się ze sobą że tylko zdawałem a nie miałem lepsze oceny. Bardzo trudno mi było się skoncentrować na nauce przez to wszystko i tym się denerwowałem. Gdy miałem problem i często płakałem matka zapisywała mnie do psychiatry i faszerowała lekami (w tej kwestii ją trochę rozumiem bo może nie wiedziała jak mi pomóc dokońca) Ważną sprawą jest też moja orientacja. Jestem gejem (powiedziałem to matce przyjęła to spokojnie i tłumaczyła że to przejściowe i spowodowane brakiem ojca w dzieciństwie) ale nie takim jakim sobie wyobrażacie ; Nie mam powykrecanych nadgarstków, nie popadam w samozachwyt swoja osobą, ubieram się normalnie, nie szwędam się po gejowskich klubach, z ty że poprostu pociągają mnie mężczyźni i to ok 40 roku życia. A więc rzuciłem szkołę i postanowiłem wyjechać za granicę by odciąc się od problemów i spróbowac normalnie zacząć życie od nowa. W Londynie byłem zaledwie miesiąc ale z różnych przyczyn nie udało mi się nic zdziałać i kiedy tylko skończyły się moje sozczędności wróciłem do Polski. Póxnij Niemcy i Norwegia : praca zarobkowa. W Niemczech poznałem bardzo fajnego faceta który przypadł mi do gustu. Nie jest może super przystojny ale przy nim czuje się świetnie. On się we mnie zakochał i chce bym się do niego przeprowadził do Niemiec. Przyjeżdża do Polski często i spędzamy ze soba dużo czasu. Powiedział że stworzy mi dom jak tlyko będzie umiał i że ja nie musze pracować i chce mnie na zawsze w swoim życiu. Nie oszukiwał. Widziałem to w jego oczach. Na marginesie jest bogaty gdyż ma dużo rodzinnych nieruchomości po rodzinie na własność i z wynajmowania ich się utrzymuje. Nie wiem co mam robić. Wyjechać z nim? Mogę zacząć nowe lepsze życie. Przynajmniej spokojne w Niemczech chociaż niemieckiego nie znam (rozmawiam z nim po angielsku) W końcu jakaś szansa a ja nie wiem co robić. Pomóżcie mi proszę jak możecie. Taka okazja może się już nie trafić. Liczę się z tym że nie będę się widział często z ludźmi z Polski ale jestem gotów na takie poświęcenie. Z góry dziękuje za pomoc.

Gość jdjd
naprawdę chcesz by męską szmatą ? Kim jesteś bez wykształcenia? Przemyśl to .

Gość trooskaweczkaa
Nie rozumiem za bardzo w jakim celu ten cały wstęp, skoro już zadecydowałeś, że swoje życie chcesz wiązać z mężczyznami? Jedź do tych Niemiec, ale ucz się języka i idź normalnie do pracy, zarabiaj na swoje utrzymanie. Inaczej zostaniesz za chwilę zabawką, która się znudzi.

Gość goku133
Ok, więc podpowiedz mi co mogę innego zrobić. Dlaczego męską szmatą? Myślisz że lece na jego pienądze? Wiele kobiet jest na utrzymaniu swoich mężów więc one sa szmatami tak?

Gość goku133
trooskaweczkaa Nie opisałem homoseksualizmu jako mojego problemu tylko zdezorientowanie i niezdecydowanie.

Gość goku133
Niezdecydowanie w sprawie wyjazdu oczywiscie

Gość trooskaweczkaa
Goku, a który 19 latek jest zdecydowany i zorientowany co chce w życiu robić z kim się wiązać. No niestety, to przychodzi dopiero z czasem, nie da się przyspieszyć niczego. Postępuj w zgodzie z sobą. Tak, masz rację dużo kobiet siedzi w domu, ale ile z nich mimo to ma szacunek, miłość i wsparcie męża? Myślę, że niewiele, część tylko na początku. I mnie to nie dziwi wcale. Nie wiesz na jakiego mężczyznę trafiłeś. To się okaże z czasem. Ja bym nigdy nie chciała być od kogoś zależna. Z dnia na dzień jak coś nie pójdzie wylądować na ulicy.Za dużo przeżyłam, żeby wierzyć w takie bajki. Ale jeśli to jest ryzyko, które chcesz podjąć i uparcie chcesz wierzyć, że on będzie Cię kochał i utrzymywał mimo wszystko, to jedź.

Gość goku133
trooskaweczkaa Tylko wiesz, ja tutaj nie widze racji bytu w moim miejscu zamieszkania. Na ojca nie mogę patrzeć a matka zawsze chce inaczej. Nawet gdybym znalazł tutaj pracę to cięzko by mi było samemu nie licząc na rodzinę. Chyba jednak pojadę. Jestem tak zdesperowany że wolę życ chwilą. P.S. zapisałem się do liceum eksternietycznego i uczę się w domu. Tylko raz na pół roku mam zjazd w liceum i później amtura więc uczyłbym się w NIemcecz i przyjezdzał do Polski.

Gość jdjd
Jesteś gejem OK! twój problem nie wnikam. Porównywanie siebie i żon na utrzymaniu męża jest błędem (wg mnie żona i mąż to rodzina, przyszłosc, dzieci .) Tak właśnie myśle,że lecisz na pieniądze,z tego co piszesz pasowałoby ci byc utrzymankiem. Chcesz jechc to jedź. Wg mnie powinieneś coś pozytywnego zrobic ze swoim życiem, zdobyc wykształcenie, nauczyc się języka itd. W przeciwnym razie pozostaniesz tylko materacem który w pewnym czasie się zużyje i zostanie wyrzucony na śmietnik i co ? bez pracy bez znajomości języka w końcu aby przetrwac zostaniesz męską prostytutką.

Gość goku133
meską prostytutką nigdy nie zostanę. Chgcę się uczyć ale nie rozumiesz człowieku że tutaj nie dam rady z wykształceniem w tym domu. Nawet nie mam do kogo się przeprowadzic w Polsce. Chcę byc utrzymankiem do czasu kiedy napisze mature bo teraz nikt mi tego nie umozliwia w Poslce (rodzice) U niego w Niemczech miałbym spokój i czas na naukę bez zbędnych stresów. Nie chce całe życie byc na jego utrzymaniu tylko jakies 1,5 roku. U mnie z angielskim nie mam problemu. Nie jest on idealny ale na poziomie komunikatywnym. Więc kolego jdj zupełnie nie mamsz pojęcia o świecie gejowskim (związki gejowskie tez moga budowac przyszłość często piekniejszą niż w świecie hetero) P.S. Jestem gejem, ale nie jest to dla mnie problem kolego jdj

Gość goku133
zony też często sa wyrzucane jak materace a nawert jak ścierki. Bo skoro porównujesz ludzi do przedmiotów martwych żony tez moga byc potencjalnymi szmatami i nie tylko w świecie gejowskim kolego.

Gość trooskaweczkaa
Tak rozumiem to, dlatego, że ewidentnie chcesz iść na łatwiznę. Jak ktoś słusznie zauważył kusi Cię ta kasa, dobrobyt. Ale jesteś za młody, żeby wiedzieć, że w życiu wszystko ma swoją cenę, za darmo nie ma nic, niestety. Obracam się trochę w towarzystwie gejów, znam bardzo dobrze trzy pary. Oni nie uwierzyli, że to nie ma racji bytu. Póki co są całkiem szczęśliwi. Więc dla mnie to argument z... No właśnie :) Jedne z moich kumpli związał się z kimś dużo bogatszym, ale nie żeruje na nim, ma pracę, sam się utrzymuje. A poza tym pozwala się czasem rozpieszczać. Nie lepiej tak? Szkoda, że mama Ci nie wpoiła jak ważna jest w życiu niezależność, wykształcenie, praca.

Gość goku133
trooskaweczkaa.. Wiem że idę na łatwiznę ale to co nie jest dla mnie łatwizną tutaj w moim miescie przerosło mnie juz dawno. Skoro widzisz jakies inne rozwiązanie to podsuń mi pomysł jak mam radzic sobie tutaj w Polsce? W mojej sytuacji? Ja mam ciemno przed oczami. Oświeccie mnie.

jdjd - co to kużwa za idiotka nie moge sluchac takich ludzi . tez nie mam wyksztalcenia i co ? jestem nikim? nie wydaje mi sie wole nie miec wyksztalcenia niz skonczyc np jaka pedagogike czy resocjalizacje te zenujace studia w tym kraju sa najbardziej rozchwytywane przez tepe dziwki z ktorymi czlowiek nawet sie nie dogada . i przestan mu wpierac,ze jest nikim ,bo z tego co wiem to czlowiek postrzega innych przez pryzmat swojej osoby . Ac o do Goka to jesli Ty tez cos do niego czujesz to jedz po co masz tu seidziec i biedowac natomiast jesli Ty nie jestes przekonany i nie czujesz nic do niego to sie nie wcinaj w syf lepiej dokoncz ta szkole .

Gość goku133
Truskaweczka kusi mnie normalne spokojne zycie bez stresu na okres mojego kształcenia a nie jakies luksusy bo wali mnie to. Cche tylko spokoju i bezpieczeństwa z facetem który mnie pokocha chocby na rok dwa ale pokocha. Od ojca słysze tylko : masz papierosa? Masz 5 złoty? codziennie jak tylko przychodze do domu to mam rozpierdol w pokoju bo szuka kasy na picie. Matka nic z tego nie robi bo nie chce się rozwodzić.

Gość jdjd
Przyznaję,nie mam pojęcia o świecie gejowskim! nie wątpię jednak,że geje też potrafią kochac,bo napewno kochają. Liceum eksternistyczne jest raczej dla osób bardzo zapracowanych lub bardzo leniwych ale ty lubisz najwyraźniej otaczac się bylejakością .Z twoich wypowiedzi jednoznacznie wynika,że decyzje już podjąłeś. Więc powodzenia życzę oby wam się ... Ps jak zostaniesz męską prostytutką to przypomnij sobie co tu napisałeś

Gość goku133
susshi dzięki bardzo ;) ja chcę dokończyć szkołę a nie poprostu tam siedzieć i trwonić. Chodzę do liceum e-learningowego. Uczę się w domu za rok matura a na zjazdach musze być tylko w styczniu i czerwcu więc resztę czasu mogę być w Niemczech.

Gość goku133
jdjd.. Jeszcze decyzji nie podjąłem.. Zbieram za i przeciw. I ludzi nie ocenia się przez pryzmat wykształcenia. Liceum eksternistyczne wybrałem dlatego gdyż nie mogę być na stacjonarnych bo w domu niebędę mieszkał i tułam się po Europie i po Polsce więc nie mozliwe jest to bym uczył sie stacjonarnie juz pisałem o tym. Jdjd robi juz ze mnie prostytutkę co ty musisz miec w głowie człowieku?

No to jaki masz problem ,bo nie rozumiem ;p Jedź chłopie ..na te dwa terminy sobie przyjedziesz powiedz już teraz temu swojemu pięknemu ,ze dlatego sie wachasz ..no chyba ,ze bedzie taka mozliwosc zebys jeszcze te dwa razy pozniej pojechal ,bo szkola jest dla Ciebie wazna i juz on Ci pomoze :)) A jakie miasto w niemczech ? Bo ja tez tu mieszkam :)

Gość jdjd
-susshi czytaj ze zrozumnieniem nigdzie nie jest napisane przeze mnie,że autor jest nikim jak twierdzisz! Napisałaś też : "bo z tego co wiem to czlowiek postrzega innych przez pryzmat swojej osoby " w twoim przypadku widac ,że tak jest :D

jdjd nie broń się ,bo ze zdania "Kim jesteś bez szkoły?" nic innego nie potrafie wywnioskować ..

albo jak po jego wypowiedzi stwierdziłaś ,że bedzie "meska szmata" bo ja tam przeczytalam ,ze chce zamieszkac z bliska mu osoba ..

Gość goku133
sushii Kerken .. ale też inne miasta Zagłębia Ruhry :) Najczęściej mamy być w Duseldorfie

Gość jdjd
-susshi Nie dopowiadaj sobie! Mojepytanie było zadane po to aby autor się nad tym zastanowił i odpowiedział sobie. Mnie zależy na tym żeby młody chłopak nie rozpoczynał swojego życia właśnie w ten sposób. Znam przypadki,że dzieci nie były w stanie mieszkac z rodzicami i po decyzji sądu nie mieszkają z nimi a rodzice płacą im alimenty na czas kształcenia się, dorabiają korepetycjami czy innymi drobnymi pracami i dają radę . goku133 chce isc na łatwiznę i pójdzie jeśli zdania nie zmieni .

Gość trooskaweczkaa
Goku ok, ja to wszystko rozumiem, sama nie mam sielskiego życia. Musiałam się wyprowadzić z domu. Sama sobie radzić. I też byłam za granicą. Też byłam namawiana na cudowne życie. Tylko no ja jestem innym człowiekiem, trochę inaczej do tego podchodzę. Po prostu chciałam Cię uczulić na to, że różnie może być, bo w ogóle tego człowieka nie znasz. Mi jest ciężko tutaj w Polsce komuś zaufać, jestem na początku znajomości bardzo ostrożna. Mialam do czynienia z niebezpiecznymi facetami. A gdzie za granicą, gdzie jestem zdana tylko na siebie. Zwyczajnie strach wziąłby górę. I dziwi mnie, że chcesz stawiać wszystko na jedną kartę z nadzieją, że wszystko sie ułoży po Twojej myśli. No, ale to Twoje życie, Twoje ryzyko. Po prostu zastanów się jeszcze ze 100 razy przed podjęciem decyzji.

Gość goku133
Na pewno to będzie łatwiejsze niż rozpierdalanie rodziny i zakładanie rodzicom sprawy o alimenty idioto! Widzę że wszystko byś destrukcyjnie załatwiał. Nie mysląc o innych. I zostaw sushii w spokoju bo gdybym zakładał inny post i napisał w nim że juz jestem u tego faceta to na pewno nazwałbyś mnie męską szmatą. I po 1 nie znasz mnie więc nie oceniaj ja Cie nie oceniam tylko proszę ludzi o pomoc i niestety na Ceiebie trafiło

Gość goku133
Korepetycji to ja potrzebuje a nie ja jeszcze mam komus dawać. Jdjd zachowujesz się jakbys jeszcze mnie j wiedział o zyciu niz ja.

Gość jdjd
No tak wybacz,człowiek nigdy nie wie,że trafi na kogoś kto podjął decyzję a udaje,że się waha.

Gość goku133
Trooskaweczkaa. Dziekuję Ci za radę. masz rację dobrze tego faceta nie znam. Wszystko na jedną kartę? Trooskaweczka ja myslę że nie mam nic już do stracenia ;)Może powinienem byc bardziej ostrożny, ale jeszcze się nad tym zastanowie.. Pozdrawiam :)

Gość goku133
Jdjd.. Nie podjąłem jeszcze decyzji jak Ci piszę juz po raz enty. Czekam na post który jakoś mnie oświeci i wytłumaczy że jest szansa jakas inna niż szansa wyjazdu. Ty mnie jeszcze nie oświeciłes więc sory.