Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhfifr

Stosunek przerywany! POMOCy!

Polecane posty

Gość uhfifr

Spóźnia mi się okres juz 4 dzien... nie ma narazie zadnych objawów żeby mógł się pojawic.... Za to mam caly czas podwyzszoną temperaturę 37,1-37,5 Z mężem przez ostatni miesiąc kochałam się bez zabezpieczen ale zawsze przed wytryskiem wychodził...wiem że to zadne zabezpieczenie ale pocieszcie mnie że nie jestem w ciąży!!!!

Gość rudolfina14
ja w ten sposób oto mam bobaska ;) GRATULACJE kochana ;)

Gość uhfifr
:( moze jest jeszcze nadzieja?

Gość fwefwefw
Spokojnie, idź po test i wykonaj. Ja tą metodą już szósty rok zabezpieczam się przed ciążą, bez wpadki i z przerwą na zaplanowane dziecko. A okres może spóźnić się z byle powodu, w szczególności w sezonie na infekcje.

Gość rudolfina14
4 dni to jeszcze nie tak dużo,poczekaj z tydzień jeszcze ;)

Gość asgkkagx
Autorko jestes przygłupawa... każesz się pocieszać??? Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że każdy stosunek (czy z zabezpieczeniem czy bez) może się skończyć ciążą. Jedynym skutecznym w 100% zabezpieczeniem jest abstynencja ;P Jeśli nie chcesz dziecka- nie współżyj. A jeśli jesteś mężatka, gotową na seks z mężem to licz się z konsekwencjami

Gość ugi bugi ence pence
no coz...masz dwa podstawowe objawy ciazy...brak okresu i podwyzszona temperatura...proponuje wykonac test siazowy jestes po terminie spodziewanej @ wiec jesli jestes w ciazy to napwno wynik wyjdzie pozytywny...

Gość uhfifr
tak, jestem męzatką i mam juz dzieci... Boje sie jak cholera zrobic test, chce sie jeszcze pocieszyc..

Ja tak robiłam przez wiele lat. Z byłym przez około 5 lat (bylismy 10, ale przez połowe tego czasu brałam tabletki), I z mężem też około 5 lat (minus ciąża pierwsz planowana i z trudem zrobiona, więc efektywnego "unikania pbyło 3 lata). Efekt - jestem w 19 tc nieplanowanej i jest to wielkie zaskoczenie, ale fakt.

Gość fwefwefw
Mamy tu frustrata seksualnego w osobie "asgkkagx" lub fanatyka religijnego. Obstawiam dwa w jednym i zalecam trochę seksu dla spuszczenia pary, no, chyba że do księdza piszę, wtedy radzę szklankę wody, w trosce o nieletnich.

Gość ente
mi okres spoznial sie prawie 4 tygodnie, test byl negatywny ale ja panikowalam. po 3,5 tyg dostalam.. wiec nie przejmuj sie i zrob za jakis cxzas test

Gość asgkkagx
[zgłoś do usunięcia] fwefwefw- pudło :) Nie jestem w ogóle religijna. Uważam po prostu, ze jeżeli się w spółżyje- jeszcze w tak durny sposób jak autorka to powinno się zdawać sobie sprawę z konsekwencji. Ale cóż... Głupota nie boli

Gość uhfifr
w moim przypadku to wszystko jakies dziwne bo nigdy mi sie okres nie spoznil, nawet po ciazy dostalam miesiac dokladnie po urodzeniu :/ zawsze 28 lub 29 dni i jest a teraz cisza

Gość uhfifr
wiem, wiem ale zrozumcie.....

Gość fwefwefw
Pewnie, nie ma to jak traktować dziecko jak karę boską za radość z seksu! Miałaś stosunek? Możesz ponieść "konsekwencje" i masz się z nich cieszyć. ;D Na szczęście jeśli tylko wyjdziemy mentalnie poza ciemnogród, to uświadomimy sobie że ciąża nie jest koniecznością a aktywność seksualna to nie grzech. No, mniejsza o ideologię, Autorko tematu, zapytaj partnera czy masz powody się niepokoić, poczekaj, zrób test. Jeszcze nie masz powodów do nerwów. Daj znać co u ciebie, jeśli możesz. :)

Gość uhfifr
dzieki ci za te mile slowa :) na pewno dam znac.

Gość fwefwefw
asgkkagx, wobec tego nie wtajemniczaj mnie w przyczyny swojego braku aktywności seksualnej. Przestaniesz teoretyzować, to zmądrzejesz. Na razie zachowaj te pseudomądrości dla siebie. Może nawet za młoda jesteś choćby na pisanie o seksie.

Gość asgkkagx
[zgłoś do usunięcia] fwefwefw- pusta jesteś :D Nie jestem małolata- mam 32 lata :D jestem mężatką od 12. Co do aktywności seksualnej- współżyjemy ok 3-4 x w tygodniu. Nie jest to szczyt naszych marzeń, bo mogłoby być więcej, ale znam pary, które robią to rzadziej. I ZAWSZE liczę się z tym, że seks prowadzi do ciąży. Jeśli ktoś się z tym nie liczy to jest idiotą zwyczajnie. Antykoncepcja bardzo zawodzi nie raz. A stosunek przerywany?- najczęstszy powód wpadki u małolatów.

Gość uhfifr
Test wyszedł negatywny.... a okresu brak

Gość no no no taa
Musisz jeszcze odczekać bo różnie bywa.

Gość agiew
Stosunek przerywany, to nie najlepsza metoda antykoncepcji....jeśli chcecie współżyć bez zabezpieczenia, to zacznij sobie określać dni płodne, np kup sobie tester na slinę. Będziesz wiedzieć w które dni jest możliwość zapłodnienia, a w które nie ;)

Gość khekhekhe
Autorko - przytulam i pocieszam, bo w tym stadium w jakim jestes juz nie ma dla ciebie nadziei.

cóż my Ci możemy poradzić. Ja równiez jako formę antykoncepcji z moim chłopakiem stosuję stosunek przerywany. Brałam tabletki , ale źle się po nich czułam a w gumce nie lubimy. Jak na razie przez 2 lata się udaje.

Gość uhfifr
mysmy tylko miesiąc tak "jechali" nigdy nie skonczyl we mnie, zawsze przed stosunkiem dobrze się mył.... no masakra.... mam dwojke malutkich dzieci, jak jeszcze trzecie będzie to sie chyba załamie

Gość zuzulaaaa
przy stosunku przerywanym jest ryzyko zajścia, także chyba o tym wiedziałaś, ja jak stosuję przerywany stosunek to w razie wpadki nie będę rozpaczać, bo mam jedno dziecko a drugie to jest tzw. rezerwa na wpadkę, no ale jak ty najpierw narodziłaś tyle dzieci i le zaplanowałaś to teraz musisz stosować twardą antykoncepcję, a nie, że może się uda. Za późno na rozpacz, albo wypada ci urodzić, albo usunąć.