Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pole nieobowiazkowe

problem ze siadkami?

Polecane posty

Gość pole nieobowiazkowe

z narzeczonym myslimy nad wyborem swiadkow. chcielismy wziac jego siostre z chlopakiem ale moja mamuska ma pretensje ze nie wezme mojej siostry a narzeczony jakiegos kolego czy brata. moja przyszla tesciowa powiedziala zeby narzeczony wzial brata ciotecznego z dziewczyna. tylko ze ja chce miec zaufanie do mojej swiadkowej a ja tej dziewczyny w ogole nie znam. raz ja tylko widzialam. moja siostra ma chlopaka ale tez go w ogole nie znamy. mam teraz roblem bo par nie bedziemy rozdzielali a moja mamuska sie smiertelnie na mnie pogniewa jesli nie wezme mojej siostry.

To Wy decydujecie w tej kwestii i sami wybieracie swiadkow.Mamie na pewno przejdzie,wazne byscie nie dali owinac sie rodzicom wokol palca,bo jesli wezmiesz za swiadkow swoja rodzine,bedzie przykro rodzinie przyszlego meza i odwrotnie.Powiedzcie rodzicom,ze to Wasz slub i sami chcecie zdecydowac

Dziwna sprawa z tym nierozdzielaniem par. Nie wiem z jakiego rejonu Polski pochodzisz i może u Was to wygląda inaczej, ale wytłumaczę na moim przykładzie. Moją świadkową będzie siostra mojego narzeczonego, natomiast świadkiem mojego przyszłego męża będzie mój brat. Także te dwie wybrane osoby na świadków nie są parą. I Wy też tak powinniście zrobić tzn. Ty weź swoją siostrę na świadkową, a narzeczony niech weźmie tego kuzyna i po problemie :)

Gość hthththftf
dziwne to, nie dość że twoja matka z teściową się wtrącają to jeszcze bierzecie parami. Moją świadkową była moja siostra a świadkiem brat mojego męża, i nie wyobrażam sobie inaczej.

Gość pole nieobowiazkowe
jestem z woj. lubelskiego. mi to wszystko jedno czy z mojej strony beda swiadkowie czy z narzeczonego strony ale rodzice nasi inaczej uwazaja niestety. najlepiej by bylo gdyby swiadkami byla siostra narzeczonego z chlopakiem ale narzeczonego mama nie chce zeby to oni byli. tylko kuzyn z dziewczyna. mogloby tak byc ale ja jej nie znam. musialabym ja poznac i t dobrze bo nie wyobrazam sobie swiadkowej do ktorej nie mam zaufania i ktora by zajmowala sie tylko soba

Gość wez swoją siostre a nie jakąś
dziewczyne kuzyna ktorej nie znasz, co to za pomysł wogóle

Gość weź na świadka
kogoś komu ufasz,bo ci koperty za**bie.

Gość pole nieobowiazkowe
nie chodzi o koperty ze ukradnie... to nie moj pomysl tylko mamy mojego K. myslalam ze to bedzie nasz dzien i o wszystkim bedziemy decydowac my a nie nasi rodzice

po ile wy macie lat? 18? mamusie wybierają czy młodzi?????? chyba nie dorośliście do ślubu skoro nie umiecie SAMI podjąć decyzji... Najlepiej jak sami robicie wesele (za własną kasę) wtedy mamusie wam mogą skoczyć a tak niestety musicie się podporządkować rodzicom...

Gość hthththftf
jestem z woj. lubelskiego. mi to wszystko jedno czy z mojej strony beda swiadkowie czy z narzeczonego strony ale rodzice nasi inaczej uwazaja niestety. najlepiej by bylo gdyby swiadkami byla siostra narzeczonego z chlopakiem ale narzeczonego mama nie chce zeby to oni byli. tylko kuzyn z dziewczyna. mogloby tak byc ale ja jej nie znam. musialabym ja poznac i t dobrze bo nie wyobrazam sobie swiadkowej do ktorej nie mam zaufania i ktora by zajmowala sie tylko soba xxxx sorry ale masz rabnietą teściowa!! wiadomo że siostra to blizsza osoba niz jakis tam kuzyn. jej chodzi glownie o to zeby swiadkowie byli z ich strony. Ja ciebie nie rozumiem. po pierwsze to jest wasza sprawa!! skoro pozwalasz tesciowej sie wpieprzac, to co to dopiero bedzie po slubie!! powiedz jej ze siostra to blizsza osoba niz kuzyn, powinna to zrozumiec

Gość pole nieobowiazkowe
umiemy sami podjac decyzje tylko chcemy zeby kazdemu pasowalo... nie znasz mojej matki. nie da mi zyc w domu jak bedzie cos nie tak...

Gość co się wpieprzają ?
wy wybieracie świadków a jak rodzinka będzie fikac to powiedzcie OK to ślubu nie będzie!

Gość hafgtg
O co chodzi z nierozdzielaniem par? Przecież na weselu już beda razem..

Gość gnhgfnhgfh
no i dobrze, twoja matka ma rację. masz siostre i czemu nie chcesz jej wziac na swiadka? takie wazne wydarzenie w twoim zyciu, poiwnnas wlasna siostre wyroznic.

Gość pole nieobowiazkowe
niby beda razem ale juz nie tak samo jakby byli zwyklymi goscmi a nie swiadkami

Gość pole nieobowiazkowe
mam trzy siostry i powinnam kazda wyroznic? jak wezme siostre to narzeczony nie bedzie mial kogo. a tak jak juz pisalam ni chcemy rozdzielac par

współczuje, jeśli musisz wybierać świadków pod mamusię lub teściową. skoro ingeruje w to , to pewnie i w inne rzeczy. zawsze mnie dziwiło jak dorośli ludzie nie umieli się postawić i zrobić coś po swojemu.

Gość pole nieobowiazkowe
niestety oni daja kase to musze ich wziac pod uwage

no to moga dawać ale to nie powód, żeby decydować o wszystkim. jaką bieliznę założysz też decydują? pamietaj, że to Twoj slub i ty masz sie czuć najlepiej. rodzice i teściowie swoje sluby już mieli. świadkowie są istotni zwłaszcza dla Panny Młodej. jesli zaproponujesz świadkowanie nieodpowiedniej osobie lub komuś kogo nie znasz to będzie to tylko problem dla Ciebie i tej osoby.

Gość hbthythjyjyt
mnie tez rodzice i tesciowie sponsorowali wesele i slub ale do glowy im nie przyszlo zeby nam mowic kto ma byc swiadkiem, wspolczuje ci bardzo takich rodzicow i tesciow. skoro masz klka siostr to wez najstarsza, maz powinien cie zrozumiec ze chcesz siostre i pojsc na kompromis w koncu ty jestes kobieta a on facetem i powinien sie wykazac gestem.

Gość pole nieobowiazkowe
horror- dobrze mowisz. chyba musze powaznie porozmawiac z narzeczonym niech przetlumaczy mamusi ze to nasz slub a ja porozmawiam ze swoja. no moze zrozumieja

Gość no to ty wez siostre a
narzeczony kuzyna i bedzie git, bo bedzie i z twojej strony i z jego. Ja miałam koleżanke jako świadkową, a mąż swojego kuzyna i było ok, on jest sam ale ona ma chlopaka tylko że ten chłopak na weselu nie mógł byc więc oboje byli sami bez osób tow

Gość pierwszy raz sie spotykam...
od kiedy to rodzice wtrącają się do wyboru świadkow???????????

Gość Renkaaa
Ja nie rozumiem, o co Ci chodzi z nierozdzielaniem par? Nierozdzielaniem gdzie? Na weselu? Weź na świadkową siostrę, a na świadka weźcie kuzyna narzeczonego wielki problem.

Gość diewocka
w ogole glupio robicie. no wlasnie jak mowidsz świadkiem najlepiej jak jest ktos nam znany i wazny, ty wez siostre a twoj facet swojego brata. świadkowie nie musza byc para i tak beda siedziec po dwoch waszych stronach ze swoimi partnerami/rkami

Gość kruszynka69
witajcie, chcialabym was spytac czy swiadkami koniecznie musi byc mezczyzna z kobieta. Chodzi mi o to, ze z przyszlym mezem chcielismy aby swiadkami bylo nasze rodzenstwo, oboje mamy siostry. Czy takie cos jest dopuszczalne?

Gość ManiaWszędobylska
Nie rozumiem dlaczego koniecznie musi być para... przecież oni są rozdzieleni tylko na czas mszy. Dziwne ceregiele robicie z tym świadkowaniem... idiotyzm

Gość bezebe
kruszynka , tak, nie ma najmniejszego problemu; ja miałam jako świadków 2 mężczyzn :)

Gość MamaCóreczki
Autorko, moja mama też miała focha, okazywała go na każdym kroku do dnia ślubu, nawet w dzień slubu, że nie wzięłam siostry na świadka. Ostentacyjnie kazała jej siąść w ławce na równi ze mną w kościele:D Ale mojej mamy powodami było robienie z siostry gwiazdy w każdym momencie życia. Masz rację, że nie chcesz rozdzielać par, świadkowie muszą bawić się razem i kropka. A nie możesz poszukać jeszcze gdzieś w znajomych?

Gość Renkaaa
Jak to świadkowie muszą bawić się razem? Że, co, pan świadek z panią świadek? Totalna bzdura, mogą się przecież bawić ze swoimi partnerami. Świadkami moim zdaniem powinny być osoby ze strony i młodego i młodej. A nie kuzyn młodego i jego dziewczyna, której nikt nie zna, a która za 2 lata już dziewczyną kuzyna może nie być. Albo siostra i jej chłopak, którego też nikt nie zna. Co za bzdury wymyślacie. Bierz siostrę, a młody niech bierze brata/kuzyna. Przy stole i tak się siedzi zazwyczaj partner - świadkowa - młoda/młody - świadek - partnerka, więc jakie to rozdzielanie par?