Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyataaajacanaaforuum

czy przy takiej mgle wychodzicie na spacery

Polecane posty

Gość tgrtgt
A może autorka oglądnęła ten film "mgła"? Wiecie tam z tej mgły to różne potwory wyłażą, jakieś wielkie owady, nawet jakieś macki... Może i fikcja filmowa ale kto wie????

Gość lulu to ja
no tak, właśnie pisałam o tym filmie wyżej, ze trupy wyłażą z mgły

Gość monia123456789
Xxx

Gość monia123456789
Ale z was idiotki dziewczyny! Tzw. sloma z butow. Nie slyszalyscie, ze nie ma glupich pytan lecz tylko glupie odpowiedzi? Poza tym, wszystkie spacerujecie czy wiatr czy slota, ale jakos w tak paskudny dzien jak dzisiaj zadnej nie spotkalam! Sama siedzialabym z malucham w domu gdyby nie koniecznosc zalatwienia czegos podczas spaceru. A mgla jest najgorsza ze wszystkich zjawisk atmosferycznych. Jesli mieszkasz w lesie, spaceruj do woli. Jesli w miescie, to oboje z dzieckiem nawdychacie sie nie tylko spalin, ale i dymu z kominow domow, w ktorych ludzie pala nie wiadomo co... To nie bedzie mgla, ale smog. Milego dotleniania zycze!

Gość bedwyn
Głupie pytania jak najbardziej są i ten temat jest tego przykładem. :D

Gość myślę autorko,że 10 tyg,
dziecko nie powinno wychodzic na spacer w deszczową i mglistą pogodę.To nie jest pogoda na spacerowanie,wilgoć nie jest zdrowa.Nie wiem co to za idiotki tak cię zaatakowały.Kto tu siedzi na tym forum,, to niemożliwe żeby pisały to młode matki.Oczywiscie jak ktoś musi to wychodzi, ale to jest inna sprawa, nie spacer.

Gość uwaga to jest
ja wychodze z dziecmi na kazda pogode bo bym si chyba zanudzila w domu na smierc.

Gość monia123456789
Wiadomym jest, ze ruch to zdrowie, i ze nie nalezy wychowywac dzieci w sterylnym srodowisku ale... Czy nie wybieracie dla maluszka marchewki z warzywniaka za rogiem zamiast z supermarketu jesli tylko macie taka mozliwosc? Czy nie kupujecie czosnku krajowego zamiast importowanego z Chin? Czy nie zamykacie okien w samochodzie stojac w korku, zeby tylko nie wachac tego co Was otacza? A mgla/smog to taki korek wlasnie. Tyle tylko, ze w wozku nie ma okien. Dopuki sama oddychasz z przyjemnoscia, to dziecku tez jest dobrze. Wystarczy otworzyc okno i zaczerpnac powietrza, aby zdecydowac czy warto isc z niemowlakiem na spacer.

Gość buha huhaaa
autorko-boisz sie,ze ktos cie zgwalci w tej mgle?czy masz taka nadzieje:D

Gość i co?????
wyszlas?

Gość gość
Pytanie wcale nie jest głupie. Po pierwsze dziewczyny, które po pracy chodzą na spacery po ciemku zapewne nie mają 10-tygodniowych dzieci tylko starsze i bardziej zahartowane, chyba że jak ktoś wspomniał praca polega na odpowiadanie "nie na temat" na forach. Skoro ktoś zadaje pytanie to się na nie odpowiada a nie robi wywody na tematy horrorów, g***tów,porwań bo tego pytanie nie dotyczyło-to naprawdę nie jest trudne przeczytać jedno pytanie ZE ZROZUMIENIEM. Nie każda pogoda jest odpowiednia dla dziecka. Chodzenie z dzieckiem na spacer gdy jest zimno czy mróz jest jak najbardziej wskazane ale już gdy wieje wiatr to nie. Wydaje mi się, że wilgoć z mgly też nie jest zdrowa. Wilgoć+zimno nie jest dobrym połączeniem nawet dla doroslego. Nie mówię, że zaraz całe ubranko i kocyki zawilgotnieją a dziecko się rozchoruje. Tak samo nie wyjdziecie z noworodkiem na 40 stopniowy upał nie dlatego, że komuś z tego gorąca odwali i będzie chciał nas zabić.

Gość gość
A mnie pediatra powiedział jasno, że z takim maluchem nie spacerujemy kiedy jest mgła lub duży wiatr :) Wystarczy poradzić się mądrej osoby a nie na forum bo tu jedna mądrzejsza od drugiej...