Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edcfefe

czy takie motywowanie pracowników ma sens???

Polecane posty

Gość edcfefe

Premie dla najlepszych i bony ok..Ale organizują impreze szkoleniowo integracyjną i jadą tylko najlepsi.Potem wracają i opowiadają innym jakbyło super.Mase pracowników którzy sa lojalni wkłądają serce w prace miało troszke mneijsza sprzedaz i nie pojechało.Ok Ci wrócili zidentyfikowani z firmą,czuli się potrzebni docenienie zintegrowali się ze sobą a reszta??Wg mnie zmotyowana.Takie imprezy powinny byc dla wszystckich w ramach podziekowania za sprzedaz za kwartal bez wzgledu na to jak komu wyszło.NAjlepsi mają juz premie,dodatki.. Wrocilam z takie wyjazdu a moja kolezanka ktora chętnie by pojechała niestetety nieeeeeeeee

Gość wredniucha4
to nie ma nic wspólnego z motywacją - to raczej pogłębianie przepaści między pracownikami i wręcz szczucie jednych na drugich

Gość moze firmad
moze firma miala ograniczone zasoby finansowe

niech ogłoszą , że najlepsza pracownica kwartału następny będzie mogła nic nie robić bo dostąpi zaszcztu romansowania z szefem

Gość bezsensu u nas
kazdy bierze udział wtakich imprezach.Beznadziejna polityka firmy.

Wyjazdy są dla NAJLEPSZYCH bo się starają. Jak można organizować dodatkowe wyjazdy dla ludzi,którzy po prostu pracują? Oni mają za to pensję i to jest ich wynagrodzenie ogarnij się, bo to pewnie Ty nie pojechałaś

Gość izajsa
pojechałam ale nie pojechaly moje kolezanki i zle sie bez nich czulam Dla najlepszych są premie dodatki.Prawo do integracji szkolen itp powinien miec kazdy.Tym bardziej ze praca w zespole sprzedazy jest specyficzna,latwo o wypalenie,niesprawiedliwie dzielone bazy itp

Gość izajsa
Zacytuje jednego z konsultantów który nie pojechał a kiedyś osiągał dobre wyniki sprzedażowe „no tak ciagle dostaje teraz kampanie niesprzedażowe i dzwonie do poczt dlatego nie mogę pojechać na fajny wyjazd.Zdarzją się momenty że mimo ogromu wykonanej pracy pracownik nie jest wstanie pochwalić się konkretnymi wynikami(chociażby ze względu na specyfike pracy,spadek formy, czy przydział kampani)Dlatego należy dostrzegać nie tylko sukcesy,ale i wkład pracy innych pracowników.Bo jęzeli premie,bony itdmogą być zarezerwowane dla najlepszych to prawo do wspólnej integracji i zabawy,a już tymbardziej do szkoleń,powinien mieć każdy członek naszego zespołu.Tym bardziej,że mamy masę lojalnych pracowników z długim stażem którzy wg mojej opini wcale nie są gorsi i reprezentują sobą więcej niż niektórzy z obecnych tam „mistrzów Więcej osiągniemy nastawiając się na prace zespołową i osiągnięcie wspólnego celu, a nie na podziały na lepszych i gorszych. Na pewno wyjazd skutecznie zmotywował i pozwolił oderwać się od codziennej sprzedazowej rzeczywistości tę 10 osobową grupę.Ale spełnil swój cel połowicznie,bo pozytywnie nastroił jedynie i tak już wystarczająco zmotyowaną grupe „mistrzów zapominając o wkładzie pracy i codziennych staraniach reszty dobrych pracowników,którzy z różnych przyczyn odpadli w rankingu. Dlatego mimo że wyjazd uważam jak najbardziej za udany i cieszę się że w nim uczestniczyłam lepiej byłoby mniejszycm nakładem finansowym,bez noclegów w spa zrobić spotkan integracyjne dla wszystkich.członków zespołu.

Gość pracownikszary
Najlepsza motywacja to taka która obejmuje wszystkich pracowników. Może być finansowa, albo np. mogą nią być programy sportowe czy zniżki do jakiejś restauracji http://kartamultisport.pl

Gość zanetaa32
Zgadzam się, nagrody motywujące powinny obejmować wszystkich pracowników, no chyba że totalnie nawalą to wtedy nie ;) Mi się podoba taki system nagradzania http://www.benefitsystems.pl/ Karta multisportplus jest super