Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilaroses

są tu jacyś ŚWIADKOWIE JEHOWY? Mam problem

Polecane posty

Gość lilaroses

musze napisać do nadarzyna! to co sie wyprawia teraz w zborze u mnie to przegiecie! Dostalismy nowego nadzorce i przez niego powstał chaos a starsi nic nie reaguja! Jedna z sióstr zakochała sie w tym nadzorcy, a że to dwulicowy babsztyl to zaczęła mącić do tego stopnia, że dwojka naszych gorliwych zainteresowanych chce odstąpić bo to co ta kobieta wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie! Dajcie mi adres do nadarzyna

Gość lilaroses
chce napisac list, zeby zabrali/wymienili nam nadzorce. STARSI NIE REAGUJA!

Gość lilaroses
MILCZ SCZENIĘ. jest tu ktoś kto mi pomoże? jakiś świadek? jak się pozbyć nadzorcy?

Gość ks. biskup degustator trunków
zacznij od rozpicia pół literka z zagrychą z kaszanki.

Gość lilaroses
jakim prawem stare babsko rozwala zbór, żeby przypodobać się nadzorcy! narobi kłopotów sobie i nnym i jeszcze swoje dzieci dręczy przez to. Czy nadzorca tez tego nie widzi? Sam powinien odejsc widzac co sie swieci

Gość lilaroses
czy możliwa jest wymiana nadzorcy?

Gość lilaroses
czy jesli zwroce sie do nadarzyna to oni cos z tym zrobią?

Gość nie znasz strony jw.org?
Strażnica Towarzystwo Biblijne i Traktatowe ul. Warszawska 14 05-830 NADARZYN POLSKA +48 22-739-16-00

Gość lilaroses
to jest jeden problem, a drugi taki czy oni cos z tym zrobią? wymienią nadzorcę?

zadzwoń i zapytaj a co tu nadzorca winny skoro ta baba miesza?

Gość lilaroses
jakby go nie było to może by się uspokoiła. Wszystko było dobrze dopóki on sie nie zjawił. Po jego wizytach posypały się dwa studia biblijne bo zainteresowani go nie polubili i zrezygnowali. To fanatyk. A jeszcze teraz dwójka innych zainteresowanych zwierzyło mi się, że chce zrezygnować z przychodzenia na zebrania przez to, że ta kobieta dostała bzika na punkcie nadzorcy.

skoro fanatyk to dzwon do Nadarzyna

Gość .)..(.
Na Twoim miejscu napisałam bym pismo do Nadarzyna. tyle że lepiej żeby było to pismo zbiorowe. Zbierz inne osoby (masz już 2 które chcą odejść) i napiszcie skargę na nadzorcę. Tyle że powinniście mieć jakieś mocne dowody na to że źle się w zborze dzieje. Jeśli inni problemu nie widzą i nadzorca ma popleczników to łatwo możesz nie mieć. Ale próbować warto

Gość lilaroses
Łatwo nie będzie bo starsi udają, że problemu nie ma. Byłam u nich najpierw. Jakie moge miec mocne dowody? Nic na niego nie mam poza tym, ze zainteresowani uciekaja jak oparzeni po studium z nim.

Gość .)..(.
Mocne dowody na to że źle się w zborze dzieje. Że studia biblijne się posypały,że nie ma on podejscia do ludzi p, że wykorzystuje swoją pozycję, musisz mieć konkrety, a nie że wdał się w romans(?). A fanatyk to pojęcie względne. Inny może by określił jako "zaangażowanego", i można zaliczyć mu to na plus. Sama nie wiele zdziałasz. Warto poruszyć ten problem na jakimś zebraniu, i szukać wsparcia u innych. Jak zbierzesz grupę niezadowolonych i uderzysz do starszych to będą musieli jakoś zareagować. Jak będą udawać że problemu nie ma , to pozostaje tylko Nadarzyn