Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi bo sie zastanawi

czy ja dobrze robie czy to bez sensu i wyrzucanie pieniedzy?

Polecane posty

studiuje dziennie, nie pracuje... ale od czasu do czasu zapisuje sie na jakies kursy, oczywiscie platne, niektore tansze, niektore drozsze... czesc zwiazana z kierunkiem stodiow, inne wcale... i niekiedy czuje ze po kursie i tak nie pojde w ta strone, nie bede pracowac w tej dziedzinie czy cos, a mimo to zapisuje sie... i nei wiem czy to dobrze, ze jakos rozwijam po trochu umiejetnosci, o ile mozna tak powiedziec... czy kiedys moze tak los sie potoczy ze jednak przyda mi sie jakis kurs czy tylko wyrzucam pieniadze w bloto?

stUdiow, rany :o

??

Gość lepiej chodzic na kursy niz
nie robic nic . Zalezy zresztą jakie kursy. jak zwiazane z zawodem - powinny rozwijać. A specjalizacje i tak sie czesto bedzie zmieniac, takie czasy, nie wiadomo, co sie przyda.

Gość bywajta [czesc]
dobrze. też tak robię, ale te moje kursy zaprocentują na przyszłość. zależy jakie wybierasz... jeśli skoku na bungee no to wiesz :P ja chodzę na językowe, czasem miesięczne związane z pracą na danym programie finansowym i ... warsztaty cukiernictwa, ale to z pasji :D

Gość Niestety wywalasz pieniądze
w błoto. Sama piszesz, że czasem są z takiej dziedziny, czasem z innej. A wiesz wogóle co chcesz robić? Po co Ci dziesiątki kursów, które przekazują bardzo powierzchowną wiedzę, które nigdy do niczego Ci się nie przydzadzą? Najpierw zastanów się co chcesz robić i lepiej zacznij chodzić na jkaieś bezpłatne praktyki do firm, instytyucji wiecej sie nauczysz jeśli nie masz parcia na kasę.

no ja tez uwielbiam kursy - niektore po prostu dla siebie- np florystyki. Zycie sie robi ciekawsze, gdy poznasz wiecej tematów

nie uwazam, ze to czas stracony - poznalam fajnych ludzi z pasjami.( nie mowie o kursach, ktore mi sie wymiernie przydały - np jezykowe)

Gość bywajta [czesc]
taaak :) te wynikające z pasji są szalenie ciekawe :) trzeba odkrywać różne talenty, może autorka akurat na coś niechcący wpadnie i polubi, więc tak zupełnie bez sensu to nie jest

2 kwestie: jeśli chcesz chodzić na te kursy z powodu hobby i Cię na to stać - prosze bardzo jeśli uważasz, że po 17 3-dniowychkursach z różnch kategorii typu spedycja międzynarodowa i garnacarstwo posiądziesz minimalną wiedzę na temat którejkolwiek z tych dziedzin to jesteś w błędzie

to nie sa 3 dniowe kursy, tylko takie po 150-200 godzin no jeden moze byl 40 godzinny ciezko mi powiedziec czy to na prawde mnie interesuje, albo czy sie przyda.... w sumie teraz przyszlosc jest niepewna a o prace nie tak latwo, wiec byc moze kiedys wykorzystam te umiejetnosci do tej pory zrobilam 3 kursy

do tej pory kiedy MOŻE wykorzystasz tę teoretyczną, powierzchowną wiedzę już ona się zdewaluuje i zestarzeje :( POjawią się nowe pomysły i rozwiązania a ty zapomnisz co było kiedyś na kursie. Czy pamiętasz datę pierwszego rozbioru Polski? Nie? a przecież niedawno to było na historii. Dobrze Cię radzę - jesli nie musisz pracować to idz na bezpłatny staz do jakiejś firmy lub instytucji zobaczysz wtedy jak teoria z kurów mija się z praktyką. Nauczysz się czegoś i poznasz ludzi. W cv lepiej wygląda bezpłatny staż + zakres wykonywanych obowiązków niż odbyte kursy i szkolenia

bylam juz na stazu, i wcale to tak pieknie nie wyglada, raczej podaj pozamiataj... a i tak narazie mi nie przysluguje staz bo studiuje dziennie

Gość Niestety kotlety
a co chciałaś od razu na stażu robić? Międzynarodwe transfery pieniężne? To chyba normalne, że jak człowiek idzie na staż to idzie się bardziej przyglądać, wynieść, przynieść, pozamiatać :) Ja nie mówię o stazu z urządu pracy tylko o zwykłym wolontariacie

raczej nie bylo jak przygladac sie i wnikac w prace innych, i malo stamtad wynioslam, nie wiem czy inny staz bedzie lepszy :) moze