Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tetra przecieka

Moje dziecko jest uczulone na wszystkie pieluchy

Polecane posty

Gość a tetra przecieka

Jedyne jakie toleruje to pampres premium care a one kosztują majątek. Nie wiem co robić. Czy jak kupie te wielorazowe to będzie lepiej? Ma tak odparzoną pupę ze nie da się tam dotknąć tylko wyje i się wygina. Na nocnik nie chce siadać. Sika po nogach jak nie zaloże pieluchy. Czy te wielorazowe się u nas nadadzą?Wypróbowałam wszystkie baby dream, lidlowe, kauflandowe, hugiesy, bella i każde jedne prócz tych bialych pampersów to samo pupa jedna wielka rana. Nawet te zwykle pampersy po jakimś czasie też zaczęły odparzać.

Gość a tetra przecieka
o kurde sory teraz zauważylam ze to diety a nie o dzieciach. Kliknęlam w diety myslalam ze to dzieci. Przepraszam. Już napisalam w odpowiednim dziale.

A może wypróbuj pieluszki Bambino baby love. u nas fajnie się sprawdzają, nie są drogie i można je spokojnie porównać do innych z zdecydowanie wyższej cenie.

Gość thrtrfgtg
Dziecko odparzone, a ty mu jednorazówkę zakładasz? To się nie dziw, że nic nie toleruje. Taka skóra ma się wietrzyć. Do apteki po maść cynkową zapierdzielaj i ma zmianę ze skrobia ziemniaczaną. Domyślam się że dziecko ma co najmniej 12 miesięcy. Najwyższy czas odpieluszkować. Teraz masz okazję, bo i tak nie możesz jednorazówek zakładać.

U nas jak był problem z odparzeniami to właśnie jeszcze gorzej wychodziła nam kuracja tertą. zdecydowanie lepiej było nam często zmieniać pieluszki jednorazowe, średnio co 1,5 godziny tak aby nie była bardzo mokra. Tutaj takie pieluszki jak te baby love były jak znalazł bo jednak nie kosztują fortunę na inne markowe. co jeszcze... kąpiel w nadmanganianie potasu i sporo wietrzenia. To podstawa.

Gość charlotteeeeeeeeeee
Bambino mają też dobre rzepy, ja bym po prostu co chwilę sprawdzała czy sucho, jeśli tylko byłoby mokro to zmiana pieluszki, jesli sucho to nie trzeba od razu wyrzucać. Poza tym maść cynkowa chyba nie do końca jest dobra na odparzenia, wysusza, to fakt, ale skóra raczej nie oddycha.