Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelina 1234

ntykoncepcja pomocy!!!!

Polecane posty

Gość marcelina 1234

Witam biore tabletyki lesine wziełam 1 tabletkie gdy dostałam okres pozniej 2,3 w 4 dniu i w 5 nie wziełam i przez nastepne 3 dni wziełam i wczoraj znow nie wziełam a dzis z rana kochałam sie z chłopakiem pierwszy raz bez zabezpieczenia i dotego nie wziełam przez kilka dni tabletek co mam robic??? brac normanoie codzienie tabletki i czekac na nastepna miesiaczke czy isc do ginekologa? panikuje juz od rana do tego po stosunku wziełam tabletke antykoncepcyja która powinnam wziasc normalnie o 21 i zle sie czuje ;-( dziewczyny poradzcie cos !!

Gość jfpfj
idiotka. nie bierz tabletek jak nie umiesz ich zazywac regularnie! :o bo tylko rozregulujesz gospodarke hormonalna :/

Gość jfpfj
no i oczywiscie jestes w ciazy to pewne, odstaw tabletki i smigaj do gina

Gość manienka99
jesli to twoje pierwsze tabletki anty w zyciu to niestety ale bardzo prawdopodobna jest ciaza

Gość ania _ 6
a ulotke czytalas?

Nie bardzo prawdopodobna, bo prawdopodobieństwo jest takie jak w przypadku niestosowania żadnej antykoncepcji. Ale tabletki nie są dla idiotek. :o Odstaw te tabletki i pomyśl o innej antykoncepcji. I żeby Ci nie przeszło przez myśl kiedykolwiek komukolwiek powiedzieć, że zaszłaś w ciążę mimo stosowania tabletek albo że przez tabletki masz problemy z zajściem w ciążę. :o

Gość marcelina 1234
brałam tabletki przez 2 miesiace odstawiłam na miesiac pozniej znow zaczełam brac na nowo przsez cały miesiac i teraz jes nastepny

E no jaja sobie robisz tabletki to trzeba brać odpowiedzialnie a nie jak sie uda. Lekarz cie nie uprzedzał poza tym wszystko pisze w ulotce.

To jest Twoje drugie opakowanie Lesine? Jeśli tak to chciałam Cię uświadomić, że pierwszej tabletki z kolejnego opakowania nie bierze się pierwszego dnia krwawienia tylko po 7 dniach przerwy od przyjęcia ostatniej tabletki z poprzedniego opakowania. Czytałaś Ty kiedy ulotkę dołączoną do tabletek? :o Lekarz nie mówił Ci jak je przyjmować? :o

Gość mazzy7
mam wrażenie, ze autorka to jakaś nastolatka.. nierozgarnięta w dodatku

Gość marcelina 1234
wczesniej brałam lesinelle a w tym miesiacu zaczełam brac lesine bo takie lekarz mi przez pomyłke wypisał i mowił ze mam brac od dnia miesiaczki codzienie po 1 tabletce a jak sie skonczy opakowanie rzeczekac 7 dni i dalej brac o tej porze niestety ginekolog mnie nie przyjmie dopiero jutro o 11

"mowił ze mam brac od dnia miesiaczki codzienie po 1 tabletce a jak sie skonczy opakowanie rzeczekac 7 dni i dalej brac " No właśnie. Czyli to opakowanie, o którym piszesz powinnaś zacząć po 7-dniowej przerwie, a nie od pierwszego dnia miesiączki. To akurat nie wpływa na skuteczność, ale świadczy o tym, że pojęcia nie masz o stosowaniu tabletek. :o

skoro nie jesteś w stanie pamiętać o nich tak zeby ich nie pomijać to nie używaj tej formy antykoncepcji. no to jak wizyta dopiero jutro to do jutra nic nie wymyślisz. skoro zapomnałaś brać to chyba nie ma sensu byś dziś wieczorem brała...

Gość marcelina 1234
moze i tak. najwczesniej do lekarza jutro moge sprobowac na 11 mam nadzieje ze da sie z tym cos jeszc ze zrobic?;-(jak myslicie?czy teraz lepiej szukac jakos lekarza zeby przyjoł mnie prywatnie??

Jest sens. Dzisiejszą poranną tabletkę traktujemy jak wczorajszą zapomnianą, udając/licząc na to, że nie minęło 12h od prawidłowej pory przyjmowania tabletek. Oczywiście nie ruchamy się bez zabezpieczenia przez 7 dni.

Gość marcelina 1234
dzisiaj raczej juz chyba nie mam rac bo wziełam dzisija rano po 9 ale jednak pojde do ginekologa dla bezpieczenstwa moze pomorze wybrac mi inna antykoncepcje a z chł nie kochałam sie 3/4tyg i dzisiaj jakos tak wyszło i boje sie ze zajde w ciaze !!!!!!!!!!! tak to zawsze brałam tabletki i do tego prezerwatywa

Gość marcelina 1234
wezne o 21 nastepna dotarł do mnie!!! tylko po tych lesine zle sie czuje głowa mnie boli itp

Gość marcelina 1234
wiec konczac temat to musze wziasc tabletke o 21 i jutro na 100% do ginekologa w innym przypadku nie chciana ciaza dzienkuje za porady pare rzeczy do mnie dotarło!