Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie wlasnie

Czy moj byly duzo placi mi na dwoje dzieci ugodowo bez orzeczenia sadowego?

Polecane posty

Gość pytam sie wlasnie

Dostaje na dwoje 16l.dzieci 1700 zl,ugodowo bez orzeczenia sadowego,tylko tak jest to kwota ustalona miedzy mną a moim ex Czy sąd moglby wiecej przyznac alimentow? wychodzi na jednego 850 zl,a mam blizniaki Ex placi od wielu lat regularnie,wczesniej byly mniejsze kwoty, teraz podniosl o 200 zl bo im wieksze dzieci tym wieksze wydatki na nie Tak si z ciekawosci pytam czy sadownie bym wiecej dostala,choc nie mam zamairu skladac zadnego pozwu Byly mąż nie ma od wielu lat kontaktu z dziecmi, mieszka za granica, zalozyl firme ktora bardzo dobre zyski przynosi, i tak mysle ze sąd patrzc na jego miesieczne dochody moze i mogly wiecej przyznac

Gość Bananaaa
Nie badz zbyt pazerna

Gość enkepenkeee
ja pierdole to bardzo duzo a co nie masz na nowe gacie?

Gość no chyba nie ma
raczej nie dostaniesz więcej, na dwójkę to całkiem ładna kwota, przecież alimenty teoretycznie są na pokrycie połowy kosztów- drugą połowę utrzymania dziecka to Ty powinnaś zarobić...

Gość inkeczka522
nie dostałabyś więcej, nie ma szans

Gość pytam sie wlasnie
Przeeciez pisze ze nie mam zamiaru skladac wnioskui do sądu, tylko zastanawiam sie i do was pytanie pisze,, ale miedzy nami, czy przy bardzo wysokich miesiecznych dochodach meza sąd mogly podniesc stawke?lecz to ze sie zastanawiam to nie znaczy ze mam zamiar robic zadymy

Gość wiśnieska
załóż mu sprawę o alimenty w kraju w którym on mieszka i pracuje - mój znajomy mieszka w Belgii i musi wysyłać do Polski 800 euro alimentów na dwóch synów (9 i 11 lat)

Gość Uroczy Szymuś
Możesz spróbować. Czemu nie ? Gdybyś jednak ukręciła łeb kurze znoszącej złote jajka, to jak wytłumaczyłabyś się dzieciom ? Chyba nie powiedziałabyś im, że byłaś pazerna ? Zawsze można, że coś tam dla ich dobra ale się nie udało. Jak dzieci tępe to łykną.

Gość Bananaaa
A sama ile zarabiasz? Bo teoretycznie Ty powinnas dolozyc tyle samo na utrzymanie dzieci.

Gość pytam sie wlasnie
Ja zarabiam ponad srednią krajową , mam rowniez drugiego meza i on tez zarabia ponad srednią krajową

Gość Bananaaa
To jak chcialabys wykazac ze potrzeba Ci jeszcze wiecej? :D

Gość pytam sie wlasnie
W sumie nie mam zamiaru skladac do sądu wniosku o podwyzzszenie,ale nie znam sie zabardzo na naszych sądownictwach jakie kwoty przydzielają na dzieci, nie mam orientacji nawet,ale jedyne co wiem ze to zalezy od zarobkow ojca ktory ma lozyc na dzieci,im wiecej ma tym wieksza suma jest przyznawana dzieciom

Gość kierowca bombowca
takiej zdzirze nic bym nie płacił, jakbym mial kontakt z dziećmi im bym dawał conieco ale nie Tobie

Gość Bananaaa
no to powiem Ci, ze znajoma dostaje na dziecko 300zl, Nie znam nikogo kto dostawalby 850zl

Gość pytam sie wlasnie
Bananna 300 zl? az sie wierzyc nie chce .Myslalam ze mniej niz 500 zl sąd nie przydziela i to minimum "kierowca bombowca " nie a moje konto idzie miesieczna wpata ale na konto dzieci ,a kazde z nich ma swoje osobne od kad ojciec alimenty placi i na ich konta wplaca

Gość no chyba nie ma
300 zł to standard, czasem nawet mniej. Naprawdę nie masz co narzekać.

Gość kkkk mmmm
możesz zażądać sprawy w sądzie licz się z tym, że będziesz musiała udowodnić swoje wydatki i dochody eks a i tak 1700 zł nie dostaniesz 1000 zł to maks

Gość wiśnieska
'''Bo teoretycznie Ty powinnas dolozyc tyle samo na utrzymanie dzieci.''' ALE TYLKO W SYTUACJI KIEDY OJCIEC POŚWIĘCA DZIECIOM TYLE SAMO CZASU!!!

Gość kkkk mmmm
aa, i jeśli ma firmę - nie łudź się, że na papierku ma wielkie dochody, bo to generuje duże podatki i nikt się tak nie wyłoży masz szeroki katalog kosztów uzyskania przychodów, niekoniecznie rzetelnie wyjawione przychody i na papierze odpowiednio mniej poza oficjalnym świstkiem ze skarbówki raczej nic więcej nie zdziałasz, skoro działalność jest za granicą i nic o niej nie wiesz poza tym o wysokości alimentów decydują nie tylko zarobki eksa, ale i też potrzeby dzieci i Twoje zarobki, musiałabyś udowodnić, że Twoje dzieci kosztują prawie ponad 4 tysiaki miesięcznie jak? są ciężko chore? możesz próbować, ale kwoty alimentów zasądzonych bardziej przypominają kieszonkowe niż koszty utrzymania

Gość pytam sie wlasnie
dzieci od 7 lat nie mają z ojcem kontaktu zadnego i jakos zadna ze stron o to nie zabiega

Gość wiśnieska
w jakim kraju mieszka ten żałosny tatuś, autorko?

Gość pytam sie wlasnie
W Hiszpani mieszka i ma tam firm lecz wiem ze we Wloszech tez ma drugi dom( ma dwa meldunki )

Gość wiśnieska
to kiepsko, najlepiej zakładać sprawy o alimenty w Belgii, Holandii i UK

Gość gygygyhgu
to chyba jakies prowo bo nie wierze ze baba jest az tak tepa. idz pizdo do sadu to ci przyznaja 700zł alimentów i krzyz na droge.

Gość pytam sie wlasnie
gygygyhgu a czy ty jestes niedotleniony? przeciez pisze ze tak teorytycznie sie pytam jak to wyglada u naw w pl sądownictwie bo nie mam znajomych pobierających alimentow. Napisalam kwote ile dostaje na 2 dzieci 16 l. i sie pytalam czy sąd by mogl przyznac wiecej ale ppytam sie tylko

Gość trtrttrt
sporo dostajesz, czemu jednak nie masz zasądzonej kwoty sądownie , tam też twój ex może sam zadeklarowac tę kwotę dobrowolnie. Lepiej dmuchac na zimne,bo co by było gdyby coś mu się stało? wtedy to byś dopiero cwierkała.

Gość Włochy alimenty
Moja koleżanka ma alimenty wysadzone we Włoszech 500 euro i to na dziecko chore.Tak wiec nie oczekuj cudow,bo mozesz zalowac.

Gość pytam sie wlasnie
trtrttrt moj ex ma wszeskie przelewy zarchiwizowane , i dzieci rowniez na swoich kontach mają w histori to zarchiwizowane ,czyli tytul,data i kwota,wiec propblemu nie ma

Gość ma racjee trtrttrt
W razie śmierci alimenciarza z funduszu dostaniesz kase ale wczesniej mussz miec alimenty zasądzone. Samo zarchiwizowanie to raczej nie wystarczy a dzieci chyba zamierzają sie dalej uczyc?