Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaa xxx

jak powiedziec mamie, że muszę isc d ginekologa..

Polecane posty

Gość załamanaaaaa xxx

mam wątpliwosci co do mojej pochwy, boję się że to cos naprawdę poważnego + grzybicę. Muszę isc do ginekologa, ale boję się o tym porozmawiac z mamą. Nigdy z nią na takie tematy nie rozmawiałam. Od tygodnia probuję jej to powiedziec, ale albo jest tata przy niej albo brat albo sąsiadka przyjdzie, a jak już jest sama to mi po prostu odbiera mowę. Nie mogę tego z siebie wykrztusic. W ogole to nie wiem jak zacząc taką rozmowę. Jak powiem, że muszę isc do ginekologa to pomysli, że jestem w ciąży. Chodzę ciągle taka dobita. Już się mnie mama pytała czy mam jakis problem, ale odpowiedziałam jej, że nie. Mam 16 lat i wiem, że moja mama by mnie wsparła, załatwiła by mi może nawet prywatnie wizytę u gina.. Ale ja nie potrafię zacząc tej rozmowy. To mi przez gardło nie może przejsc..

Gość Perw na odchodne
Napisz do niej smsa. :)

Gość Perw na odchodne
Możesz od razu napisać, że boisz się, że masz jakąś infekcję. Tylko nie pomyl się przy wysyłaniu. :p

Gość załamanaaaaa xxx
onam ma wspolną komorkę z moim tatą, a nie chciałabym żeby on to przeczytał.

Gość myszka999123
poprostu zacznij rozmowe: mamo map problem chyba bede musiala isc do ginekologa bo mam jakas infekcje

Gość załamanaaaaa xxx
ale ja jej nie powiedziałam nawet o pierwszym okresie, bo się wstydziłam. Nie odważyłabym się tak prosto z mostu powiedziec że do gina chcę isc.. Dziwna jakas jestem..

Gość e.s.p
Fakt, dziwna jesteś. Tak gdybyś zapomniała, twoja mama ma miedzy nogami to samo co ty :D

Gość Perw na odchodne
Dziwni to są Twoi rodzice, że mają wspólną komórkę. 😴 A nawet jeśli tata przeczyta to co? Pewnie się wstydzi bardziej niż Ty. :o

Gość załamanaaaaa xxx
no tak, ale ja chcę jej powiedziec, ale mi po prostu mowę odejmuje.

Gość wstydniska z ciebie
to jak sie dowiedziala o Twoim okresie? a moze dalej nie wie:P

Gość e.s.p
Pewnie podpaski ukradkiem wynosi do śmietnika a pudełko trzyma za łóżkiem ;D

Gość załamanaaaaa xxx
łatwo wam mowic, wy pewnie macie dobry kontakt z matką i nie miałyscie takiego problemu... Yh

Gość chętnie cię przytulę
A ja myślę ze prawdziwy powód wizyty u gina jest inny

Gość załamanaaaaa xxx
wie. Widziała podpaski w koszu na smieci i kupiła mi paczkę podpasek i przyszła do mnie porozmawiac o tym, ale ja powiedziałam, że nie chcę z nią o tym rozmawiac. Na tym się skonczyła rozmowa

Gość e.s.p
Napisz mamie liścik , ROTFL. Jak chce iść do baru to dorosła a jak trzeba porozmawiać to sie wstydzi :D hahaha

Gość załamanaaaaa xxx
dobra powiem jej, że chyba mam jakąs infekcję i muszę z tym isc do gina.. Muszę się przełamac ehh W ogole to się boję isc do tego ginekologa, bo na szyjce macicy mam takiego guzka od kilku lat. Czasami tak boli, że nie mogę chodzic. Chyba najbardziej boję się diagnozy, jak np. Okaże się, że muszę miec jakąs operację czy cos.. Albo że to nowotwor :(

Gość vaxt
możesz napisać liścik ;) Ja mam 17 lat, a mając 14 miałam podobny problem... nie czekaj z tym, bo w przyszłości przez infekcję możesz nie mieć dzieci! więc piernicz strach i weź się na odwagę. O, albo np. poproś mamę na słówko ;)

Gość AUTOR MASZ RACJĘ
Ale skąd ty wiesz co masz na szyjce macicy? musiałabys nie być juz dziewicą a poza tym jak to zbadałas ze masz guZka? ja jestem po porodzie i nie wiem jak moja szyjka wygląda. wnioskuje ze jestes dziewica bo inaczej chyba bys sie az tak nie krepowała porozmawiac

Gość AUTOR MASZ RACJĘ
Ale skąd ty wiesz co masz na szyjce macicy? musiałabys nie być juz dziewicą a poza tym jak to zbadałas ze masz guZka? ja jestem po porodzie i nie wiem jak moja szyjka wygląda. wnioskuje ze jestes dziewica bo inaczej chyba bys sie az tak nie krepowała porozmawiac

Gość e.s.p
Ciekawe jak ona tą szyjke w domu zobaczyła :D Może sobie webcama wsadziła....

Gość thdrthtjhf
nie musiala widziec, mogła wymacac

Gość tez kiedys mialam taki problem
mialam 16lat i tez dostalam jakiejs infekcji, mimo, ze nie wspolzylam, wstydzilam sie o tym mamie powiedziec i to bardzo, ale widzac, ze mi nie przechodzi odwazylam sie i powiedzialam mamie:mamo mam chyba jakas infekcje...domyslila sie o co chodzi, zapisala mnie do ginekologa, wspierala mnie, nawet razem ze mna poszla, ale podczas badania byla na korytarzu, a diabel jak sie okazalo nie taki straszny jak go maluja ;) powodzenia!