Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca nieiwdzaca

Branie Yaz bez przerwy na krawawienie

Polecane posty

Gość Pytajaca nieiwdzaca

Czy branie tabletek antykoncepcyjnych nie robiąc przerwy na krwawienie juz od 4 miesięcy jest zdrowe? Czy skuteczność tabletek zostanie normalnie zachowana?

Gość Pytajaca nieiwdzaca
Proszę pomóżcie

Skuteczność jest zachowana. Co do zdrowia to nie umrzesz od tego. Natomiast uważam, że raz na jakiś czas trzeba pozwolić błonie śluzowej się złuszczyć. I druga sprawa-może być tak, że po 4 miesiącach bez przerwy 4 dni to może być zbyt krótko, żeby organizm odczuł spadek hormonów i wystąpiło krwawienie. Ja przynajmniej mam wrażenie, że u mnie tak było. ;)

Gość Pytajaca nieiwdzaca
Dziękuje za odpowiedz ;) Wiem ze powinnam w końcu zrobic przerwę na krawawienie ale zawsze coś było akurat wtedy kiedy "te" dni miały przypadać:) trochę na początku zestresowana chodziłam co do skuteczności bo jakby nie patrzeć co miesiąc opakowanie w inny dzień zaczynalam a powinno sie zawsze w ten sam

To nie ma znaczenia. Ważne jest, żeby przerwa od hormonów nie była dłuższa niż 4 dni. A jeśli chodzi o przesuwanie krwawienia to podpowiem Ci, że możesz wziąć mniej (np. 5 mniej) różowych tabletek i przejść od razu do tabletek placebo. Wszystkie te informacje są w ulotce.

Gość Pytajaca nieiwdzaca
Dziękuje Ci bardzo ;)

Gość nick-ola
Skuteczność tabletek jest w takiej sytuacji nawet większa niż normalnie. A brak krwawienia jest obojętny dla zdrowia kobiety. Ja nie robię przerw ze względu na pewne schorzenie, już półtora roku. Mój lekarz nie widzi nic w tym złego.