Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona131313

Guzek w piersi

Polecane posty

Gość Zmartwiona131313

Kochane, nie moge spac, jestem podlamana:( Od 2 dni pobolewa mni piers (konczy mi sie okres) przy okreslonych ruchach, tak w jednym miejscu, bol jak zakwasy. Myslalam, ze moze to od ramienia promieniuje, bo mam problemy z kregoslupem. Ale dzisiaj podczas samobadania wyczulam maly, jakby okragly guzek w gornej czesci piersi. Nie boli jak na niego naciskam...Ale psycha pracuje, nie moge spac:( Boje sie, ze to cos zlego....Mam wizyte u ginekologa dopiero na 28.11.12 i nie wiem, czy isc juz teraz i prosic o wizyte, bo to cos powaznego, czy poczekac do 28.:((( Mial ktos cos takiego?? Mam 27 lat, biore hormony przez niedoczynnosc tarczycy, ale to chyba nie ma z piersiami nic wspolnego ???

Gość Kilpertina
A możesz coś więcej napisać o położeniu tego guza? Ja mam w okolicy lewego sutka jakieś pol centymetra może więcej obok pod skóra taki okrągły mały guzek jak go dotykam to nie boli. Też się tego boję.mam 22 lata i biorę tabletki anty, jestem po pierwszej ciąży.

Gość Zmartwiona131313
W gornej czesci piersi, jekies 10 cm powyzej brodawki. Nie wyczuwam go w kazdej pozycji, tylko np. jak leze na boku. Wyczulam go przez przypadek, badalam sie w pozycji stajacej i gonie wyczulam, bo przypomina pod palcami jakies zgrubienie.

Gość Kilpertina
Mój jest dokładnie niedaleko sutka i jest okrągły . Jak taka kulka w piersi. Ciekawe co to

Gość Zmartwiona131313
a idziesz do gina? ja chyba poczekam, popatrze czy cos sie z nim dzieje i pojde 28.11. I tak bedzie mi robil usg, wiec bedzie wiadomo, co i jak. Te zlosliwe zmiany chyba tak szybko nie rosna??

A moze to jakas cysta albo gruczolakowlokniak? Odczekaj i zbadaj sie kilka dni po okresie. Ale i tak powiedzialabym o tym lekarzowi. Zrobi usg albo zleci mammografie i bedzie wiadomo.

Hej dziewczyny ;) Trafilam tu przez przypadek, ale postanowilam sie wypowiedziec... Ja swojego guzka wykrylam 1,5 roku temu majac 20 lat, poszlam do lekarza i okazalo sie ze jest tez drugi. Przez pol roku bralam mastodynon i byla cisza. W miedzyczasie wyprowdzilismy sie zagrance, zmiana pracy, otoczenia, bardzo duzo stresu i powrocily bole piersi. Moja lekarka za kazdym razem robila usg, a w czerwcu zaproponowala operacje bo bardzo szybko urosly. Jestem po operacji prawie 5msc i wszystko jest w porzadku, nie mam nawet blizny ;) nie ma sie co martwic, trzeba tylko trafic pod dobra opieke, znalezc lekarza ktory tego nie oleje!!! Dodam tylko ze moja siostra !8lat wykryla sobie niedlugo po mnie guzka, ale lekarze sobie nic z tego nie robili no bo ze ja mam to i u niej to nic takiego, niedawno okazalo sie ze fakt to nic takiego ale ona ma ich 6 :/ usuwaja je teraz za pomoca biopsji.. Nie przejmujcie sie bo to nic nie da ;)