Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Endlessly

5cio miesięczne niemowlę i 12kg

Polecane posty

Skąd taka waga u niemowlaka? Czy jest to skutek wyłącznie przekarmiania czy może to być na tle chorobowym np.?

Gość Ewelcia7676
Synek mojej szwagierki jak miał 9 misiecy ważył 16kg i karmiła go piersią bo obiadkow i innego jedzenia nie chciał ruszać. Była nawet z tym u lekarza ale stwierdził, że wszystko jest ok. Jak zaczął chodzić to troche zgubił ale teraz ma 6 lat i jest przy kości bo tata i rodzina taty są grubsi.

Nie mieści się w centylach... Zależy jaka była waga urodzeniowa,ale ogolnie to bardzo dużo. Mój ponad 2 letni syn tyle waży...

Gość hyhy
Moja 6mc córka waży 7 kg, więc to chyba nie jest normalne

Jezeli badania nic nie wykaza to moze to byc gruczolak przysadki muzgowej. Poczytaj troche o tym jak chcesz. Sorki ze tak ostro ale ja urodziłam córke w 42 tc z wagą 5150g i 12 kg to ona miała w wieku 15 mc dopiero. Na szczescie wszystko okazało sie ok. Ale taka waga u niemowlaka to tragedia!!i jak dla mnie trzeba szukac pomocy!!

To nie moje dziecko tylko szwagierki. Mały jest przeogromny. Nie mieści się w centylach. Lekarz powiedział niby, że teraz nie ma po co robić jakichkolwiek badań bo do roku czasu i tak nic nie wyjdzie. A nie był wielki strasznie jak się urodził. Dla porównania - moja córka była identyczna. 3800 i 55 cm. A do tego oboje rodzice są szczupli więc w sumie nie wiem po kim mógłby mieć taką tendencję do tycia.

Gość mój syn też był duży
w wieku 6 miesięcy miał 10kg był karmiony piersią i rozwijał się normalnie, urodził się z wagą 4kg wcale nie był przekarmiany czy coś bo jak ;) potem waga przystopowała zaczął raczkować i chodzić, teraz w wieku 14 miesięcy ma 12,5-13kg. Waga dziecka o którym piszesz zapewne jest normalna i już nie będzie tak rosła w kolejnych miesiącach jak dziecko zacznie się więcej ruszać, nie róbcie z dziecka chorego kaleki bo może takie geny ma.

Ale nikt nie robi z Niego chorego kaleki;/ Dla mnie to nie jest normalna waga bo on ma 5 miesięcy i waży tyle co moja 21dno miesięczna córka. A dziecko, które jest na butelce może być przekarmione.

Gość ale to ich problem
Jeśli rodzice nie widzą problemu to nic nie poradzisz.

Gość mamuśka miluśka
powinni zrobić badania hormonów tarczycy ale podejrzewam, że go przekarmiają skoro dziecko jest karmione sztucznie. 12kg to sporo nawet jak na roczne dziecko...

Gość mamuśka miluśka
powinni zrobić badania hormonów tarczycy ale podejrzewam, że go przekarmiają skoro dziecko jest karmione sztucznie. 12kg to sporo nawet jak na roczne dziecko...