Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lezacamama25

21 tc skrucona szyjka +skurze..:(

Polecane posty

Gość lezacamama25

hej wlasnie sie dowiedzialam ze szjka sie skrocila od skurczow ale podono trzyma cokolwiek to znaczy,,,mam nakaz lezenia,,,biore nospe forte 3x1 i scopolan w czopkach 2x1+magnzez pomaga skurcze sa do trzech dzienie....myslicie ze jest szansa donoszenia?

Gość lezacamama25
bład SKRÓCONA mialo byc przepraszam

Gość azu
A jakie perspektywy przedstawia lekarz? Ile się skróciła szyjka i ile ma teraz? Poza ty czy jest twarda i zamknięta. Co do donoszenia to różnie bywa -czasem nie dość że się donosi to nawet przenosi i trzeba wywoływać po terminie.

miałam to samo w pierwszej ciąży. z powodu skurczy w 19 tygodniu skróciła mi się szyjka. najpierw tydzien w szpitalu na końskich dawkach fenoterolu - co zahamowało skracanie się szyjki a potem już w domu byłam i sama brałam fenoterol. dzięki temu córę donosiłam do 40 tygodnia nie wiem czemu ci tego leku nie przepisali

Gość lezacamama25
bo poki co te leki mi pomagają wiec nie ma potrzeby szkoda serca i dziecka...

na dziecko fenoterol nie ma żadnego wpływu :) natomiast nospa jak najbardziej wpływa źle na wewnętrzny kanal szyjki

Gość lezacamama25
no akurat ma..moja siostra go brala...;/

Gość lezacamama25
no jak to co ??!! mala miala wade serca!! nqa szczescie z wekiem jej przeszlo ale jezdzi z nia na kontrole co pol roku...

Gość flowersgarden
wade serca od fenoterolu, no chyba zartujesz? ma siostra gdzies rozpoznanie i informacje ze przyczyna wady byl fenoterol? bo jak nie to przestan bredzic i straszyc dziewczyny idiotko

Gość lezacamama25
sama] jestes idiotka i nikogo nie strasze to silny lek ktory bierze sie lacznie z isoptinem..ktory niweluje jego skutki,...a kto tu zwykla nospa straszy>>??? zal mi was.

no przeestań :) w pierwszej ciąży 20 tygodni brałam największe dawki fenoterolu (8 tabletek na dobę) moje dziecko ma 4 lata i jest w 100% zdrowe. przeczytaj sobie w necie i zresztą kazdy lekarz ci to powie: nie stwierdzono żadnego szkodliwego wpływu fenoterolu na płód

zresztą skoro twierdzisz, ze leki działają to po co pytasz "czy jest szansa donoszenia??" skoro leki działają to oczywiste, że szansa donoszenia jest :D

Gość flowersgarden
czekam na jeden chociaz dowod w postyaci udokumentowanych badan medycznych z wynikami potwierdzajacymi twoje brednie!!!!! choc jeden!! wymyslilas kretynko bajke i snujesz jakies glupie wywody oby dwie ciaze, pierwsza od 22 tygodnia, druga od 24 mialam na fenoterolu-dzieci zdrowe jak rydze, wiec nie pierdol glupot ze fenoterol ma jakikolwiek zwiazek!!!!!

Gość lezacamama25
wątek jest na inny temat wieć proszę się tu nie wymądrzać...nie kazdy musi go brać..nie każdy może...poza tym jesli nie ma potrzeby to nie widze tym bardziej sensu...

Gość azu
Ty sama też nie odpowiadasz w temacie. Napisałam post ale zostałam olana. :O

Gość flowersgarden
ja stracisz ciaze przez to ze skurcze ci sie nasila, a szyjka nie wytrzyma to szybko odszczekasz swoje naiwne teksty:O

flowersgarden - jesli ona ma do 3 skurczy dziennie nie biorąc fenoterolu to o czym my tu w ogóle mówimy? jej ciaża nie jest zagrożona i nie urodzi przedwczesnie.

Gość niedlapsakielbasa
Rany chyba wam laski hormony szaleja,mi tez sie skracala szyjka i grozilo zalozenie krazka ,bralam magnez 6razy dziennie mag 500,najwieksza dostepna dawka,fenoterol,isopotin i wlasnie zaczelam 40tydz,duzo lez autorko i nie dzwigaj,a ze ''szyjka trzyma''to znaczy ze jest zamknieta

Gość flowersgarden
w sumie racja, po co sobie w ogoole zajmowac czas i autorce odpowiadac skoro i tak wie lepiej:O

Gość jeszcze we dwójkę już niedługo
A nie zaproponował Ci lekarz założenie krążka? Ja miałam założony w 24tc przy skracającej się szyjce, teraz będę mieć ściągnięty w 38 tc i dobrze, że go miałam bo mogłam normalnie funkcjonować, chodzić a nie leżeć przez resztę ciąży, czuję się pewniej z nim.