Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana123456

Być z nim i odłożyć studia czy się męczyć? - Załamana

Polecane posty

Gość zalamana123456

więc.. poznałam go jakiś czas temu, niby mieliśmy być przyjaciółmi, ale po pewnym czasie się w sobie zakochaliśmy i przez kilka miesięcy nawet mieszkaliśmy ze sobą, powiedziałabym że jak para tak po prostu, chociaż nic nie było mówione czy chodzimy ze sobą czy nie. podczas mieszkania ze sobą było nam raczej dobrze, chociaż znależć tydzien bez nieporozumienia czy sprzeczki (często bez powodu) byłoby trudno.(wszystko to było w niemczech). teraz jestem w polsce i strasznie mi go brakuje, chociaż wiem że mieliśmy często sprzeczki. ciągle ze sobą piszemy, on też za mną tęskni i chce tak jak ja być blisko. problemem są studia które zaczęłam i byłoby dobrze je skonczyc, zeby miec cos w zyciu, chociaz szczerze to raczej mi na nich nie zalezy, sama nie wiem co chce pozniej robic. bardziej wole byc z nim ale co potem? on też studiuje ale w niemczech, wiec z kasa jest srednio. moglabym w sumie zamieszkac z nim, ale nie znam niemieckiego. mogłabym ewentualnie tam chodzić na studia po angielsku ale sa sporo płatne i moglabym zaczac je za rok, a do tego czasu pracowac tam (jesli znalazlabym jakas prace, bo jak mowiłam nie znam niemieckiego) i zarobic na nie. tak strasznie chce byc z nim (on tez) ale nie chce sobie spieprzyc zycia i w sumie nie wiem co robic. studiowanie tu, bez niego, jest męczarnią jak każdy kolejny dzien, ale z drugiej strony bedac z nim strace rok studiow i byc moze nawet za rok nie zaczne jesli nie znajde pracy. co robić? pomóżcie

przede wszystkim wziac oddech gleboki :-) Ja to , ja tamto .Hmmm. Jestes juz dorosla kobieta i zapewne wiesz , ze milosc jest , potem ulatnia sie , jak kamfora.Zdobycie zawodu jest najwazniejsza zyciowa sprawa.Bez niego bedziesz tylko zawiedziona, sfrustrowana kobieta. Kazdy czlowiek powinien w zyciu tak postepowac, by w razie rozstania z partnerem, umial sobie poradzic SAM .By zostanie bez niego nie bylo powodem dramatu. Skoro masz studia, to skup sie na nich.Chlopak moze podrozowac, mozesz Ty od czasu do czasu pojechac do niego . Skad masz pewnosc, ze to sie za chwile nie rozpadnie, a Ty zostaniesz z pogmatwana sytuacja. Meczysz sie na swoj prywatny uzytek .Powinnas zaczac zyc , jako samodzielna osoba , ktora chce cos w zyciu znaczyc , jako ona sama.