Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzniedajeradyyyy

maz chce stosowac npr!!!

Polecane posty

Gość daaaaa
widocznie musial cos przeskerobac, ze nagle taka zmiana

Gość juzniedajeradyyyy
daaaaa-a kto go wie?:) Kotykula,a Ty uzywasz tego sprzetu?ile razy w miesiacu Ci wychodzi,ze mozesz sie kochac z mezem?

Gość Kotykula
Nie rozumiem powinnaś go docenić. Przy stosowaniu naturalnych metod planowania rodzinny seksu unika się się tylko w dzień owalucji i 6 dni wcześniej czyli 7 dni płodnych i 7 dni okresy to masz 14 dni wstrzemięźliwości a z tego co wiem miesiąc ma 30 dni a więc w pozostałe 16 dni możecie się kochać , nie wiem dlaczego robisz to 2 razy w mieisącu. Poczytaj sobie o tym dokładnie. Mąż Cię kocha i Boga też, mało jest takich . Czekanie na siebie też jest piękne, a seks jest częściej niż mówisz , tylko chyba CI się nie chce zdobyć wiedzy , chcesz isć na łatwizne. A małżeństwo chyba tego nie zakłada ?

Gość Kotykula
Nie , nie uzywam tego sprzętu. Jeszcze nie współżyje, ale mam narzeczonego,w przyszłym roku bierzemy slub i chcemy sobie to sprawić. Moja matka jest psychologiem i wykłada na temat naturalnego planowania rodziny i powidzmy trochę na ten teamt wiem. Wiem z,e najbardziej wiarygodne są osoby , któe przerabiają to w praktyce ale moja mama ma 3 dzieci i tyle też planowała, zawsze stosowali naturalne metody. Opinie nawet na necie sa bardze przychylne temu sprzętowi. A bum na tabletki to tylko i wyłącznie interes korporacji, rak, depresje szkoda słów. Nie bój się myśleć inaczej, zaczęc męża do zakupu :) ps. mówie jakbym je spzredawałą , powinny mi płacic za reklamę ;p

Gość keep warm
stosuj naturalne metody a zaraz bedziesz miala niezla gromadke

Gość rewrewrw
Ja mam dwójkę dzieci z połaczenia seksu przerywanego ze współzyciem w tzw niepołodny dzień... :(

Gość rewrewrw
Alternatywą dla tabletek jest taki komputerek co wylicza dni płodne . buachachachacha... przeciez w ciaże mozna zajsc nawet podczas miesiączki... :( imbecylko

Gość Kotykula
Jeśli zna się organizm kobiety da się zaobserwować kiedy są płodne dni , to czysta biologia. Kobieta nie jest płodna cały czas. Są zmiany w organiźmie podczas owulacji. Ale trzeba o tym trochę poczytać. Nie wiem dlaczego brak twojej wiedzy powoduje obrażanie ludzi , no ale to twój problem.

Gość rewrewrw
tępa dzido, obserwowac to mozesz soboie gwiazdy przez lornetę... A rozmnazanie to sprawa dosc delikatna, i nie chciana wpadka jest problemem, chyba że stac cię na 12 bachorów.... nic z pewnoscia nie zaobserwujesz, wystarczy p[rzeziębienie i wszystko się przesuwa, mozna miec owulację podwójna i zajsc nawet przy miesiączce... Kazdy ginekolog ci powie, że npr to nie jest metoda zapobiagania ciazy, ale ty jestes mądrzejszai bardziej papieska od samego papieza. Z takim intelektem to odradzam rozmnazanie w ogóle...

Gość Kotykula
Jak uważasz. Ale matka z takim poziomem chamstwa to chyba też nie powód do dumy. Jak już mówiłam trzeba chcieć posiadać wiedzę i wtedy dą się zniej korzystać, jak podskoczy temperatura to jescze pozostaje konsystencja śluzu oraz badanie od wewnatrz bo szyjka się zmienia, przy takim połączeniu niemożliwe jest przeoczenie dnia płodnego.

Gość juzniedajeradyyyy
troche na obserwacji wlasnego organizmu i npr sie znam.tak jak pisalam wczesniej pierwsze dziecko zaplanowalismy i poczelismy dokladnie w owulacje.to nie jest tak,ze jestem zielona,ale boje sie calkowicie isc na zywiol npr...

Gość MamaCóreczki
Npr może i jest ok, ale wymaga dużo zachodu i nie jest wcale takie zawaliście skuteczne... Musi być kobieta z książkowym cyklem, regularnym itp. Ja z męzem prowadziłam npr 6 mcy. Seksu było jak na lekarstwo a czekaliśmy do ślubu a w ciążę zaszłam w teoretyczne wg npr najbezpieczniejszym czasie:) Tak że ja na razie do npr jestem mocno uprzedzona. Mam nieregularne bardzo cykle, od 29-46 dni, hormony mam ok, sprawdzałam, temp mam zawsze niską, koło 35, a każdy najmniejszy stres, radość itp powodują jej zachwiania mocne. Do tego b. często jestem przeziebiona i chora. Taki moj urok. I co? Dla takich kobiet jak ja npr nie ma rozwiazania. Tzn ma- wstrzemiezliwosc. A tak na marginesie, ktoś pisze o Bogu itp. Tylko nie wiem czy wiecie, ale npr stosowany dluzszy czas, swiadomie w celu UNIKNIECIA ciazy jest GRZECHEM takim samym jak gumki. Pozdrawiam.

Gość juzniedajeradyyyy
MamaCóreczki u nas wlasnie to samo seksu jak na lekarstwo,bo jak sobie pomysle,ze moge zajsc w ciaze wlasciwie na wlasne zyczenie to wole isc spac...i tak oddalamy sie od siebie,a ja potrzebuje bliskosci...

Gość MamaCóreczki
Osobiście uważam, że npr jest tak naprawdę dla osób, które nie przepadają za seksem. Poza tym npr jako metoda antykoncepcyjna działa wbrew ludzkiej naturze, bo pozwala na seks wtedy, gdy się nie ma ochoty, a zabrania w oluwację- wtedy kiedy kobieta wysyła mężczyźnie podświadomie znaki. Za to jako metoda do doprwadzenia do ciąży- Polecam.

Gość o masz ci los
zdegenerowane podejscie, tylko sie unieszczesliwiasz na wlasne zyczenie... antykoncepcja nie, naturalne metody = wieczny stres i nerwy wiec rezygnacja z sexu = frustracja i stres = rozpad zwiazku. ale to twoje zycie i ty decydujesz. tylko po cholere sobie przysparzac klopotow jak wystarczy zastosowac normalna antykoncepcje?

Gość juzniedajeradyyyy
MamaCóreczki i o masz ci los macie racje.moj maz nigdy jakos wielce napalony nie byl.mogl sie bez seksu obyc.ja mam znowu inny temperament:)on nie chce stosowac antykoncepcji i powiedzial,ze jak ja bede stosowac czyt.pigulki czy tam co to seksu tez nie bedzie,bo antykoncepcja to grzech.klamac,ani zatajac nie chce.nie wiem co robic?calkowicie sie nie zgadzamy

Gość bawie sie swietnie
a prezerwatywy? też nie?

Gość juzniedajeradyyyy
tez nie

Gość bawie sie swietnie
odpowiem sobie sama: to też "grzech" wg Twojego męża.

Gość no to ja dla odmiany napisze
nie macie zielonego pojecia o NPR :( A BZDURY wypisujecie!

Gość kainella
ale ciemnota

jezeli ktos sotuje sie do metod npr ( jest ich kilka ) dokladnie zaznacza temperature i obserwacje na wykresie wie jak je interpretowac ( zauwazylam ze wiekszosc sobie z tym nie radzi i zle interpretuje cykle ) nie ma szans bys zaszla w ciaze w dniach nieplodnych! wiem co mowie, siedze w tym 8 lat

haha :d ci powie ze mozna miec 2 owulacje i zajsc przy miesiaczce :d co za bzudy! owulacje mozna miec 2, to fakt, ale ta druga wystepuje najpozniej po 24 godzinach od tej pierwszej!, nie ma czegos takiego jak zajscie w ciaze w czasie okresu, mozna zajsc w ciaze w czasie krwawienia srodcyklicznego To sa wlasnie najwieksze bledy u osob ktore stosuja metode NPR i gowno o niej wiedza! bardzo latwo jest rozpoznac krwawienie srodcykliczne poniewaz caly cykl przed krwawieniem jest jednolinijny czyli bezowulacyjny, brak skoku, brak wyzszych temperatur, przyjelo sie iz aby mowic o prawdziwym krwawieniu miesiaczkowym przynajmniej 3 temperatury poprzedzajace krwawienie musza byc wyzsze, czyli inaczej mowiac faza lutealna musi miec conajmniej 3 dni.. Takie rzeczy zdarzaja sie naprawde rzadko, czesciej wystepuje krwawienie srodcykliczne przy ktorym wystepuje owulacja, najczesciej w dniu krwawienia lub tuz po nim - dlatego tyle kobiet mowi, zaszlam w ciaze w czasie okresu! - a gowno prawda! Najpierw sie douczcie a pozniej sie wypowiadajcie

i jeszcze cos, wystarczy kupic ksiazke by dowiedziec sie co robic w przypadku przeziebienia, wypitego alkoholu, zle przespanej nocy, obrac sobie jedna metode, np angielska, niemiecka, Rotzera itd Nieregularne cykle nie maja tutaj nic do rzeczy, kazda z nas ma 1wsza faze ruchoma, druga lutealna jest stala dla kazdej kobiety, wiec to tez bzdury, interpretowalam cykle 40-50 dniowe bez problemu i bez pomylek

Gość Nie łapę, chce stosować npr?
Niekierowane pociski rakietowe?!!

Gość cispadaniiaa
metody naturalne powoduja wpadki i wielodzietnosc i zycie przez wiekszosc miesiaca w celibacie i o to chodzi kaplanom i politykom -zeby ludzie nie mieli przyjemnosci z seksu i rozmnazali sie jak króliki

Gość kochanie sie tylko w dni
nieplodne jest wbrew nature kobiety, ktora akurat w tych dniach ma najniezsze libido. ale co kosciól obchdz odczucia kobiety? Wspolczuje męza egoisty. Jak rozumiem, uzywania preerwatyw zabrania mu religia?

Gość cispadaniiaa
a rujnowanie zdrowia przez wielorodztwo i umieranie przy porodzie -tez kaplanow i politykow nie obchodzi