Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem zdezorientowana

Bardzo proszę o radę :( :(

Polecane posty

Witajcie. Mój chłopak ma matkę alkoholiczkę. Jest to kobieta całkowicie niepoczytalna, nie ma możliwości dogadania się z nią, utrudnia mu życie, wyzywa mnie i jego, ogólnie robi bardzo dużo świństw. Wczoraj wieczorem mój chłopak poszedł do domu, jednak ona mu nie otworzyła, wezwał policję (nie pierwszy raz taka sytuacja miała miejsce) ona strasznie krzyczała przez drzwi, nie reagowała na prośbę policjantów o otwarcie. Chłopak wyważył drzwi i zabrali ją w kajdankach. O całym zajściu wie moja mama, jest strasznie zbulwersowana tą sytuacją i mówi żebym się zastanowiła nad tym związkiem, bo chłopak będzie mnie później traktował tak samo. Nie wiem co myśleć mam straszny mętlik w głowie. Na początku w ogóle mnie nie obeszły słowa mamy, dopiero po dłuższej analizie zaczęłam się faktycznie obawiać. Proszę o wasze opinie na ten temat.

Gość SamaJa2
To nie jest reguła. Zresztą zauważysz jeśli Twój chłopak zacznie nadużywać alkoholu

Nie chodzi o alkohol. On nie pije. Mamie chodzi o to, że będzie tak samo podły wobec mnie, jak zachował się wobec matki wyważając drzwi w domu. I w ogóle, że będzie okropny. :(

Gość /\/\/\/\/\/ chłopak
ze złego domu wcale nie oznacza że bedzie złym małżonkiem i ojcem choć nic nie wiadomo bo w psychice uraz zostaje a z tego potem rodzą sie kłopoty i nieporozumienia

Gość pimpussssssssssa
moj ojciec jest alkoholikiem. A ja jestem inna. Mojego meza ojciec jest alkoholikiem po pijaku wyzywa nas itp. Ale mioj maz jest calkiem inny niz on. To ze jeden z rodzicow jest alkoholikiem to nie swiadczy o tym ze dzieci tez tacy beda. Ja i moje rodzienstwo jestesmy normalni tak jak i rodzenstwo meza. No ale bol zostaje

Gość SamaJa2
No a miał spać na klatce?

Nie. Miał spać u mnie, to wiadomo, codziennie u mnie nocuje, bo tam nie da się wytrzymać. Niedługo mamy się wyprowadzić na swoje. Moja mama powiedziała ''zamiast wyważać drzwi mógł przyjść tutaj'' i to ją strasznie oburzyło. On chciał po prostu naszykować sobie rzeczy do pracy, bo po to tam chodzi, a nocuje u nas. Mieszkamy niedaleko od siebie.

Chociaż czasem jak się pokłócimy to potrafi zachować się podle, zresztą ja też, więc nie wiem już sama, ehh.. Jestem kompletnie zdezorientowana.

Gość SamaJa2
Dziwisz się, że się zdenerwował?

Gość pimpussssssssssa
ty nawet nie wiesz w jaka furie czlowiek wpada jak sie ma alkoholika w rodzinie! wiem co to znaczy. Nieraz to sama do bitki do ojca skakalam bo juz nie moglam z nim wytrzymac. Tak samo jest z twoim chlopakiem. To trudne do zrozumiena

Nie dziwię się, borń Boże. Mój ojciec był ćpunem, a ojczym pijakiem i oboje tłukli matkę, wiem co to znaczy.

Patrząc na jego niektóre zachowania zaczęłam się głęboko zastanawiać.

Up up

To bardzo dobrze , że masz włączone myślenie. To przypadek DDA , przeczytaj w googlach , dowiesz się w czym problem;

Ludzie doradzcie coś :(

Ok, ale co mam robić?

Gość moooniiin
Kochasz go? Jesteście ze soba szczęsliwi? To jest najważniejsze pytanie. Uważam, że w takich sytuacjach wiadomo, że człowiek nie panuje nad sobą po znoszeniu przez całe życie podobnych sytuacji, życia w strachu, stresie, złości. Nie wiem, jak wywarzenie drzwi, miało by miec wpływ na Ciebie? Też bym sie wkurzyła bo ile można? Postaw się w jego sytuacji, a Twoja mama widocznie nie ma w tym rozeznania wyciągajac tak pochopne argumenty. Jak Ci na nim zależy, wyślij go na terapię, okaż zrozumienie. Zamieszkacie razem i zobaczysz jak będzie. Może się rozstaniecie, a może nowa sytuacja jeszcze bardziej Was umocni.

Zostanę, jednak trochę się boję. Oboje jesteśmy DDA

Teraz np krzyczy, że zobaczę jak on kiedyś będzie dzwonił na policję i kazał mnie wyprowadzać z domu.

Gość kasienkaabc....
www.dda pl adresy mityngów , czat i forum Sory, że tak lakonicznie, ale sama mam kłopoty, z którymi muszę sama radzić

up

UP

Gość sukienka ok
UP up ile razy jeszcze podniesiesz??? nie widzisz ze wszyscy maja to w dupie? :D

Gość sukienka ok
UP up ile razy jeszcze podniesiesz??? nie widzisz ze wszyscy maja to w dupie? :D