Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka019

Uczulenie ma Mleko modyfikowane ???

Polecane posty

Witam moja córka od jakiegoś tygodnia jest na mm Nan pro 2 i dzisiaj dostała wyspki na całym ciele takie plami czerwone najbardziej ma na policzkach i tak sie zastanawiam Czy moze byc to uczulenie na mleko modyfikowane własnie czy coś innego? Czy w ogule jest możliwe zeby po takim czasie dostała uczulenia?? Moze któraś z mam miała taki sam problem i mi pomoże??

Gość natalia-lia
wcześniej była na piersi czy mm?

Gość natalia-lia
wprowadzałaś jakieś nowości do diety?

była na piersi od początku tego miesiaca jest na butli bo nie chciała złapać wczesniej i to jest 2 mleko zmieniłam za radą pediatry bo mała nie robiła kupki 2 dni na wcześniejszym mleku własnie nic nowego nie wprowadzałam jadła same rzeczy które juz wcześniej dostawała i nigdy nic sie nie dzialo. Więc sama nie wiem juz

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Mogla dostac reakcji alergicznej na jakis pokarm staly, a nie mleko. Gdyby to byla reakcja na mleko, to mialaby wysypki juz 2 dnia po podaniu tego mleka, no i miala oczywisce wczesniej egzeme bedac na mleku naturalnym jesli karmiac nie bylas na diecie bezmlecznej. Krotko: to raczej nie jest sprawa mleka. Zastanow sie co jej ostatnio podawalas. Sprobuj wychwycic alergen wprowadzajac jeszcze raz po 1 nowym pokarmie na raz (robiac odstepy cojalmniej 1 dobowe) i obserwowac reakcje skorne.

co najmniej

w ostatnich dniach dostała rosołek i słoiczek hippa morela, banan. I teraz nie wiem właśnie czy ją czymś nasmarowac zeby jej zeszła ta wysypka sama boje sie cokolwiek zrobic zeby jej nie zaszkodzic

Wysypka ustapi samoczynnie po wyeliminowaniu alergenu. Nie musisz nic z nia robic. Czyli jednak podalas nowe rzeczy? Odstaw je i sprobuj wprowadzic je pojedynczo w odstepach czasowych za jakis czas jak wysypka zniknie i zobacz co sie bedzie dzialo, czy sie powtorzy.

A ile ona ma mies.? Truskawka mogla ja np. uczulic, albo inny owoc.

Gość bgvfccrfvgybhunj
a nie lepiej zwykły naturalny jogurt? po co od maleńkiego ładować w nią ten syf?

W sumie to i racja koniec z tymi jogurtami boze akurat ten jogurt ja uczulił. ostawimy i zobaczymy co sie bnedzie dziac

Gość bgvfccrfvgybhunj
Nie zrozum mnie źle, Ty jesteś matką i Ty decydujesz o diecie swojego malucha

Naturalny jogurt jak najbardziej, ale dopiero po 12 mies. Wczesniej lepiej nie cudowac, bo w masowych mleczarniach roznie bywa z jakoscia produkcji i pochodzeniem polprpduktow. Dojrzaly organizm nie odczuje roznicy, natomiast dopiero rozwijajacy sie uklad pokarmowy juz tak. Poczekaj jeszcze te 3 mies.

Gość bgvfccrfvgybhunj
jogurt z mleka koziego- polecam

Moze i jogurt, ale przeciez nie musisz go juz od razu zastepowac nowym. Podawaj inne rzeczy. Przeciez nie musisz koniecznie dawac jogurtu. Na wszytko przyjdzie wlasciwa pora. Spokojnie. :) Przede wszytkim sie nie denerwuj, bo to nic bardzo powaznego.

Możliwe aczkolwiek wysypka może mieć tylko związek czasowy z podaniem mleka a inne jest podłoże chorobowe. Aby to rozstrzygnąć konieczna jest wizyta u lekarza. Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska.

Gość Cela50
Polecam mleko kozie - rewelacja. U nas sprawdziło się Holle. Teraz kaszki Caprima. Szkoda, że tak mało jest jeszcze produktów z mlekiem kozim.