Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Broooker

Do mam odciagajacych swoj pokarm laktatorem.

Polecane posty

Gość Broooker

Ile mleka z piersi zjadaja wasze dzieci? Ile maja tygodni, miesiecy i jak czesto jedza? Pytam, bo wlasnie zakupilam laktator i udalo mi sie sciagnac tylko 60 ml z jednej piersi. Ale corka jadla z nich 2 h temu.

Gość lili mama szkraba
odciagam po 150ml z kazdej piersi..co okolo 5h, moj syn 6 tyg.je 150-160 co 2,5-3 h..

Gość Broooker
Czyli chyba nie jest tak zle - po 4 h bym miala okolo 120 ml z jednej piersi.

Gość kamcia1507
ja już nie odciągam, ale wcześniej jak odciągałam, to tak rozkręciłam laktację, że nawet 300ml z jednej piersi ściągałam, ale wtedy nie karmiłam już piersią tylko mlekiem odciągniętym. Podstawa o dobry laktator. Na początku jak odciągałam przy jednoczesnym karmieniu piersią, to mniej niż 100ml z jednej piersi

Gość Broooker
Ja kupilam medele electric, karmie piersia, ale chce wlasnie rozkrecic laktacje. Teraz mala jadla okolo 20, najadla sie, niedawno odciagnelam, ale wlasnie 60 ml z jednej piersi.

Gość lili mama szkraba
kamcia.. jak rozkrecilas laktacje do 300ml z jednej piersi? musze sie liczyc z tym ze moj maly zacznie lada dzien chciec wiecej i chcialabym odciagniete mleko miec na wiecej niz raz

Gość kamcia1507
Aby pobudzić laktację ściągałąm metodą 7-5-3, regularnie co 2,5-3 godz, poradziła mi to doradca laktacyjny. Oczywiście nie było tak za każdym razem, że ściągałam po 300ml, czasami tylko 150ml z jednej piersi. Później odciągałam tylko 3 razy dziennie.

Gość Broooker
A mozesz przyblizyc mi te metode?

Gość kamcia1507
7 min z jednej piersi, 7 z drugiej, 5 z pierwszej i 5 z drugiej, 3 z pierwszej i 3 z drugiej. Im częściej odciągasz tym lepiej. dodam ze w tej metodzie nie chodzi o odciąganie mleka ,tylko o stymulację piersi do większej produkcji

Gość hmmmm nie wiem samaaaa
Odciągałam mleko laktatorem ponad rok, dzień w dzień, bo córka nie chciałą ciągnąć cycka tradycyjnie. Jetsem encyklopedią wiedzy na ten temat:D Od początku jadła co 3 godziny, najpierw mało, a jak była starsza, to coraz więcej, potrafiła zjeść 3-4 flachy 260mml na dzień. Ja na początku ściągałam 125ml co 3 godziny, potem ograniczałam liczbę ściągań i już np było to 260 ml 3 razy dziennie, i tak coraz mniej. Mleka miałam tyle, że aż sobie sama podpijałam, dobre jest:D