Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adelka1632

czy da się zapomnieć zdrade? przyczyny zdrady

Polecane posty

witam wszytskich jestem tu nowa na forum i mam powazny problem. jestem po slubie 6 lat i bardzo kocham swojego męza, wiem ze byłam chorobliwie zazdrosna. mam niska samoocenę i moze własnie dlatego ta zazdrosc stała sie chorobliwa. Robiłam mu awantury z byle powodu nawet jak w sklepie czesc kolerzance powiedział, zawsze jak gdzies wyszlismy i w poblizu znajdowała sie jakas ładna kobieta robiłam mu awantury mojej zazdrosci, w lipcu odkryłam w jego telefonie smsy i wyszło ze mnie zdradza i to z całkiem przypakową dziewczyna. narazie nie mieszkamy razem, on twierdzi ze bardzo tego załuje i ze nigdy nic nie czuł do tej dziewczyny i nie chciał z nia byc ale zdradzal mnie z nia bo nie mogł juz tego wytrzymac jak sie na niego dre bez powodu, chodzi o ta zazdrosc moja i ze zrobił to wkoncu zebym miała powod tych moich awantur. czy ja jestem teraz naiwna i czy naprawde mogło tak byc?????????dodam ze on ma słaby charakter i nie rozmawia o problemach tylko wszytsko tłumi w sobie. dalej twierdzi tak jak kiedys ze nie podobaja mu sie inne kobiety tylko ja jestem dla niego najwazniejsza. czy moze tak byc mimo tej ochydnej zdrady??????????????????????????bardzo mnie to boli.pomocy

Gość biiiiiiiiiiiiibiiiiiidaaaaa
sram na wasze zdrady

Gość nie zapomnialabym
.. a to wiaze sie z tym ze w waszym zwiazku wszystko byloby tak jak dawniej. Robilas mu awantury kiedy cie nie zdradzal, a teraz kiedy wiesz ze zdradzal to sie zmienisz? watpie. Nie mam sensu wracac nawet kiedy wybaczysz. Zalezy to od charakteru i podejscia do tej sprawy, ale raczej nie roilabym sobie nadziei ze cos jeszcze z tego bedzie.

Gość hyyyyycoo
wybaczyć się może (powtarzam MOŻE) udać. Zapomnieć - NIGDY!!!

Gość hyyyyycoo
wybaczyć się może (powtarzam MOŻE) udać. Zapomnieć - NIGDY!!!

Gość dggddgdggd
"ale zdradzal mnie z nia bo nie mogł juz tego wytrzymac jak sie na niego dre bez powodu, chodzi o ta zazdrosc moja i ze zrobił to wkoncu zebym miała powod tych moich awantur." x nie badz naiwna. owszem, pewnie miał dośc twoich awantur ale nie zdradził po to żeby dac ci do nich powód. zdradzil Cię bo chciał to zrobić.

Gość traffka24
u mnie jest odwrotnie , moj maz jest cholernie zazdrosny , nic mi nie wolno o wszystko awantury , strasznie mnie to wkurza bo bylam ideałem do czasu ... Mam kochanka jest cudowny , ale to męza kocham i jesli miala bym wybierac to wybiore meza .... wiec moze to prawda , ze tamta nic dla niego nie znaczy .... I wiem tez , że bardzo ciezko jest zdrade wybaczyc , moj maz zdradzil mnie jeszcze jak bylismy para nastolatków , chyba kilka lat minelo zanim przestało mnie to boleć , ale moze ty masz inny charakter i szybciej mu to zapomnisz ... nie wiem daj sobie czas

Gość wertyu
Facet postąpił najgorzej jak mógł. Powinien próbować rozwiazac problem razem z Tobą , a nie lecieć do innej. Próbował w ogóle o tym rozmawiać, że go to rani, żebyś przestała, bo on już nie daje rady? Jeśli tak, to tym gorzej, ale niestety dla Ciebie, bo z tego wynika, że już dawno wołał o pomoc a Ty to ignorowałas. Niszczyłaś czowieka długo i uporczywie, nie wiedziałaś, że robisz źle? Ale facet postąpił okropnie. Od zazdrosnych ludzi sie odchodzi jeśli nie potrafia zrozumieć swojego zachowania, a nie zdradza sie ich.Jego wymówka jest bezsensowna.

Gość lojuhfgfg
Czasem taka zdrada otwiera oczy, mi otworzyła. Zdałam sobie sprawę z popełnianych błędów i ile mogę stracic. Teraz jest git:)Radziłabym popracowac nad sobą, nad poczuciem wartości. Zmień się bo z taką zołzą na dłuższą mete żaden facet nie wytrzyma.

Gość dggddgdggd
"Jego wymówka jest bezsensowna." dokladnie

Gość ajzis
Sama doprowadzilas do zdrady i do rozpadu zwiazku. Z tego nie ma juz czego zbierac

Gość taka_prawda
Jeśli nie masz szacunku sama do siebie to on tym bardziej nie będzie go mial wobec Ciebie.

Gość isrghls
ale sobie koleś wymówke znalazł, ja pierdole. zamiast pogadać z toba to poszedł ruchac inna babe? kobieto! nie daj siebie tak omamić!! zdrada to zdrada!!!!!!!!!!

Gość znajomaaaaaaa
jestescie malzenstwem od 6 lat i on zamiast porozmawiac z toba i probowac rozwiazac sprawe razem to poszedl i cie zdradzil???!!! oj nie sadze ze zdrada byla z tego powodu...chcial inna poruchac i tyle a tera ma wyrzuty sumienia...nie daj sie

Gość incognito..............
..zdradzil bo bylas zazdrosna...aaahaaa...ale ma wymowke.. dziwne to wszystko wiesz....jak mozna wogole kogos zdradzic nie rozumiem...jeszcze wlasna zone...ale ham..najwidoczniej myslal tylko o swojej dupie

Gość taka_prawda
jak autorka ma takie myślenie to nie dziwie się, że mąż jej takie bajki wciska, bo pewnie i tak we wszystko uwierzy

Gość javiem
to, ze zdradził z powodu awantur i zazdrosci to bajka. Skoro było mu źle to powinien był najpierw ją zostawic, a później szukać sobie innej

Gość taka_prawda
tylko po co mial rezygnowac z rodzinnego gniazdka, skoro mogl isc poruchac na boku a naiwna zona i tak mu to wybaczy.

Gość incognito..............
no wlasnie...ja tez tak mysle....powinien najpierw ja zostawic..no bo pomyslcie sobie logiczne...no co ma zdrada do bycia zazdrosnym...jezeli jemu to tak bardzo przeszkadzalo bo by sam sie wyprowadzil...a teraz po zdradzie bedzie jeszcze gorzej

Gość obóć siem polsko
jak mozna wogole kogos zdradzic nie rozumiem...jeszcze wlasna zone... a zdradzić cudzą to rozumiesz?

moja przyjaciolka , ktora jest terapeutka rodzin mowi , ze kochanek/kochanka to jest osoba ktora zjawia sie po cos. W twoim przypadku wedlug jej szkoly ta kobieta, z ktora Cie zdradzil maz jest dla Ciebie ostrzezeniem. Kochanek/ kochanka to dodatkowy aktor na scenie malzenstwa /zwiazku. Dorosli ludzie , ktorzy potrafia popracowac nad problemami zwiazku czesto dostaja wlasnie szanse /ostrzezenie , by wydobyc cos co jest dobre w tym zwiazku a bledy wyeliminowac.Jesli sie kochacie, to ta sytuacja powinna byc kreatywna dla waszego zwiazku. Wtedy napewno mozna zrozumiec zdrade, jej podloze , zawalczyc o lepsze jutro dla zwiazku ( o ile jest tam nadal choc niewielka dawka milosci ). Piorytety rodziny moga stac sie wyznacznikiem do walki o zwiazek . Czy zapomniec nie wiem , moze raczej szybciej przestaje bolec swiadomosc tejze zdrady :-D

jak czytam wasze odpowiedzi jeszcze bardziej sie pogubiłam, jakie sa waszym zdaniem przyczyny zdrady skoro moja chorobliwa zazdrośc nie była powodem

wiec ta kochanka mogła mu sie podobac???????i to jest sciema ze nigdy mu sie nie podobała???? on był dla mnie wszytskim całym swiatem i nagle wszytsko straciłam.miał ktos podobna sytuację???????

Gość nozyczkiiiii
bo Twoj maz jest egoista, nie daj mu sie zmanipulowac wierzac w jego glupie wymowki

wiec mam rozumiec ze ta dziewczyna mu sie podobała?????????????????????????????? nie radze sobie z tym miał ktos podobna sytuacje wiem ze jak wezme rozwod bede sie meczyc ze nie dałam mu szansy a jak wruce do niego to boje sie ze nie dam rady, widziałam ja i nie jest ani seksowna ani ładna...... dlaczego to tak boli

czy ja go tym mogłam sprowokowac????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość dgdgdg
"widziałam ja i nie jest ani seksowna ani ładna." ale co to ma do rzeczy, nieważne jaka, ważne ze Cie zdradził BO MIAŁ NA TO OCHOTĘ nawet nie ma jaj zeby sie przyznac bez durnych wymowek i jeszcze zwala wine na ciebie a czytajac to jaka bylas jeszcze zanim cie zdradzil, to wiadomo, ze nie poradzisz sobie z tym i stalabys sie w stosunku do niego jeszcze bardziej podejrzliwa, rujnujac sobie zdrowie psychiczne