Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczonyzaskoczeniem

2 pokoje-twierdzą, że za mało, mają rację?

Polecane posty

Kupiłem 2 pokoje, ale rodzina mojej narzeczonej twierdzi, że 40 m to zamało dla rodziny. Pokoje nie są małe, oddzielna kuchnia czyli w sumie 3 pomieszczenia. Kredyt jak się zepnę to spłacę w 5 lat, wtedy pomyślałem, że kupimy drugie i bedziemy kredyt spłacać z wynajmu tego. Ale wtedy będzie już najprawdopodobniej dziecko albo i 2 i wracamy do tematu-mieszkanie za małe. czy też uważacie, że w mieszkaniu 43m, pok 16 i pok 13m nie da się żyć w 4 osoby? Teraz już sam mam wątpliwości, czy dobrze zrobiłem. Co wy otym sądzicie?

bardzo proszę o wypowiedź

Gość da się spoko
dobrze myślisz, a za parę lat może będzie cie stać na dom :)

Gość uwazam ze to kawalerka
w sam raz dla singla albo bezdzietnej pary ok, ale nie dla rodziny. Jedna sypialnia i mikro salonik.

Gość maria maria ;]
no trochę ciasno, jeśli chcecie 2 dzieci. Nie wiesz czy za te 5 lat będziecie mogli kupić większe, a co jak się nie uda? dzieciakom potrzeba przestrzeni, miejsca do nauki i prywatności. Takie mieszkanie jak macie to jest optymalne dla pary, z ewentualnie jednym dzieckiem, nie więcej...

Gość W dupach wam się przewraca
W dupach wam się przewraca Moi rodzice mają 46 metrów, i mieszkaliśmy tam 20 lat w 4 osoby i było spoko . Fakt ze cale zycie spalam z siorka w jednym lozku, ale bez przesady, nie trzeba byc hrabia i miec sypialni i salonow

Gość taki tam scenariusz
To zależy czy mało i jak się Tobie/Wam ułoży. Pomyśl sobie jesteś w jednym pokoju z żoną tak? W drugim dziecko, ok. Ono rośnie, przychodzi drugie i już to pierwsze nie ma spokoju i miejsca dobrego do nauki. A jak to będzie syn i córka, to później problem z przebieraniem się itp. Idź dalej. Po latach małżeństwo dopada rutyna. Zdradzasz żonę, ewentualnie ona Ciebie, nie chcecie być razem i co, musicie nadal spać w jednym łóżku? Ani ona, ani Ty nie macie gdzie uciec. Zero przestrzeni dla siebie. To jest i mało i dużo. Dla Ciebie samego w sam raz. A z czasem jak mówisz, można wynająć, inne kupić, różnie się układa. Pomyśl o tym.

Mam inne nieruchomości więc będę musiał dobrać trochę kredytu i myślę o kupnie większego mieszkania. Duży pokój wcale nie jest mikrosalonikiem... ogólnie pokoje nie są małe, mała jest kuchnia i łazienka, ale mieszkanie ustawne i funkcjonalne. Niestety rodzina narzeczonej nie dołoży się, narazie tylko krytykuje.

Gość kup dom
a mieszkanie przeznacz na wynajem albo spotkania z kochankami, ogolnie to mieszkania sa dla plebsu

:-) rozwarzę możliwość kupna domu, ale to wtedy już pod miastem...

Gość szybka.ekspertyza
Lepiej już teraz szukaj fajnej działki. Nie ma jak w domu, na własnej działce :)

To mało, mają rację. Ty sobie możesz mieszkać i na 5m2 ale nie zmuszaj dzieci do życia w takich warunkach. Albo kupisz większe mieszkanie albo odpuść sobie dzieci.

Gość fanka anka
nie jest żle, setki osób tak żyja. nie macie jeszcze ślubu, zanim sie pobierzecie, urodzi sie dziecko miną pewnie ze 2 lata, zanim byłoby kolejne dziecko też upłynie troche czasu. do tego czasu zdązysz kupic większe mieszkanie/dom

40metrów dla 4 osób to zdecydowanie za mało będziesz siedział z żoną na kupie i dzieci sobie też na głowach ani spokoju, ani prywatności, żeby poczytać gazetę, bedziesz do kibla zasuwał, bo żona serial a potem ty mecz a ona do kuchni na 2 godziny, no bo gdzie się podzieje do bani 2 pokoje na 2 osoby i ew. małe dziecko nie więcej 1