Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona przyszła mama .

czy zbliża się poród ?

Polecane posty

Jestem w 29 tygodniu ciąży, tuż po badaniach prenatalnych, z malutką jest wszystko dobrze, idealnie, waży sporo bo już 1266g, jest zdrowa i silna bo mocno kopie po żebrach. Jednak martwi mnie to, że czasami twardnieje mi brzuch, przy małym wysiłku, zdenerwowaniu... malutka jest już główką w dół a wczoraj z piersi poleciała mi taka jakby 'woda' boje się, że to wszystko może zwiastować przedwczesny poród. Jutro idę na zwykłe badanie, nie usg i trochę się boje co mi powie lekarz, możliwe, że wyśle mnie do szpitala bo stawia mi się macica.. co sądzicie?

są tu jakieś przyszłe lub młode mamy ?

Gość podstawa to szczera rozmowa
takie objawy wystepują dosc czesto na miesiac przed porodem

no mam przed sobą trochę więcej niż miesiąc i wolałabym donosić ciążę, mam nadzieje, że malutkiej tak się nie śpieszy

Gość podstawa to szczera rozmowa
na pewno donosisz, ja tez na ponad miesiąc przed porodem miałam jakby skurcze i twardniejący brzuch, tylko ze ja sie wystraszyłam i pojechałam do szpitala(dostałam leki podtrzymujące poród). Potem czytałam ze to są objawy przepowiadające poród, wystepujące na miesiąc czy do 2 miesiecy przed porodem. Może narobiłam paniki i dlatego dawali mi te leki. Takze spokojnie, jutro lekarz Ci wszystko wyjasni

Mój narzeczony, wyjechał do pracy do Niemiec 14 października i ma wrócić dopiero 30 listopada i przez to też bardziej się stresuje, chodze nerwowa i boję się, że nie zdąży do porodu chociaż termin porodu mam dopiero na 14 stycznia więc jeszcze troszkę. Wiem, że stres mi nie pomoże..