Gość Cypuss Napisano Październik 25, 2012 Witam. Potrzebuję pomocy.Moja babcia ma coraz to większy problem z bolącym biodrem. Niemal codziennie musi przez to cierpieć, a z miesiąca na miesiąc co raz gorzej chodzi. Obecnie sił ledwo starcza na dojście do sklepu i z powrotem (z 100m) i to z wielkim trudem. Do tego babcie łapią skurcze lub gdy długo posiedzi w jednej pozycji nie może wstać. Już teraz pomaga sobie w chodzeniu kulą. Była z jakieś 2 lata temu u jakiegoś ortopedy i niby powiedział, że się nie da nic zrobić, ewentualnie może operacja ale i tu nie wiadomo, czy się uda. Babcia ma do tego chore żylaki na nogach. Namawiam żeby poszła teraz jeszcze raz do specjalisty (ortopedy) ale mówi i upiera się, że na fundusz nie ma nigdzie przyjęć, dopiero po w nowym roku i to też trzeba czekać rok czasu na wizytę... Nie wiem, czy rzeczywiście tak jest? Czy do ortopedy trzeba mieć teraz skierowanie czy nie? i Czy można np. w Szczecinie wybrać dowolnego ortopedę, grunt aby było z NFZ? Nie wiem, może ktoś by coś doradził lub podpowiedział jak to wygląda obecnie i co można zrobić w danej chwili? Nie wiem, gdzie można znaleźć jakąś listę ortopedów w Szczecinie aby podzwonić i popytać o przyjęcia? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach