Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje spostrzezenia

cisuzki polskie vs. zagraniczne

Polecane posty

Gość moje spostrzezenia

Jakie macie opinie na temat jakosci takowych? Dostalam w "spadku"bardzo duzo ubranek dla dziecka po moim chrzesniaku. Czesc polskiej produkcji,ale nie jakies super od niewiadomo jakiego producenta a reszta to z usa,anglii, firmowe (oshkosh, carter's czy jakos tak, gap itp.)od kilku dni je przebieram i piore i doszlam do wniosku,ze te polskie sa o wiele lepsze. Duzo lepsza jakosc bawelny, po tylu latach wciaz snieznobiale, jak kolorowe to nie wyblakle, zachowuja swoj ksztalt. Wygladaja niemalze jak nowe. A te z usa sa jakies powyciagane,pospierane,wyblakle kolory,biale zzolkniete ze nawet namaczanie w vanishu im nie pomoglo.(z polskich zeszly nawet najgorsze plamy)dodam,ze. Jedne i drugie byly uzywane z taka sama intensywnoscia.wiec zaczynam nie rozumiec matek,ktore wola kupic na allegro zagraniczne uzywane,ze niby lepsza jakosc, jak nasze polskie okazuja sie lepsze.

Gość a ja się nie zgodzę
kupowałam ubranka w Nl i sa o niebo lepsze gatunkowo, niż te polskie nawet ze Smyka czy 5.10.15, różni się równiez jakośc między np. hol i polskim H'n'M, za to ceny kosmiczne

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Bo te z USA byly najprawdopodobniej czesciej noszone, bo pewnie fajniej wydladaly. Ja tez mam porowanie i mam odwroytne spostrzezenia. Nie mam co prawda ubran z USA, ale mam duzo skandynawskich i brytyjskich (z przewaga skandynawskich) i widze, ze bawelna jest zupelnie inna w porownaniu z polskimi. Niemieckie tez sa bardzo slabe - bawelna podobna do tej z polskich. No i przede wszytkim widze roznice we wzornictwie. Polskie mi raczej nie odpowiada. Najlepiej pasuja mi dunskie, szwedzkie i norweskie. Z brytyjskich to tylko czasem cos mi wpadnie w oko, jesli aplikacje sa symetryczne zblizone do tych skandynawskich.

Gość marylka b.
Ja również się nie zgodzę. Mieszkałam parę lat w UK i ubrania, które wtedy kupiłam wciąż mogę nosić chociaż od 3 lat mieszkam w PL. Przywiozłam też sporo dziecięcych ubranek, bo były tanie i piękne. I teraz często wolę iść coś kupić do sh bo wydam tam parę groszy na piękne ubranka, które się nie rozlecą po 3 praniach jak te polskie. Z tego co w Polsce można kupić to jestem zadowolona tylko z tesco - cherokee i F&F.

Holenderskich tez mialam kilka i tez niezle znosily pranie, ale to zalezalo od marki. Np. z Hemy niektore rzeczy mam do dzisiaj (3 dziecko nosi), a niektore po parunastu praniach poszly na Caritas.

Gość zupełnie odwrotnie
Uwazam ze te mothercare, carters, next sa dużo lepsze niż 5,10,15. Babcia kupilą synkowi polskie spodnie i rozlecialy się po jednym praniu a malo nie kosztowaly bo teraz za polskie trzeba doplacić. Poszla reklamowac a pani jej powiedzialą ze spodnie polskie tylko bawelna chińska i dlatego się rozleciały. Wolę doplącić i kupić zagraniczne albo kupić używane zagraniczne niż nowe niby polskie

W H&M jest ten sam towar niezaleznie od kraju. Cos ci sie kolezano pomieszalo. Nie ma identycznych rzeczy wykonanych lepiej i gorzej.

Gość mam dokładnie odwrotne spostrz
eżenia

Gość a ja się nie zgodzę
koleżanko nic mi się nie pomieszalo

i chodzi mi o ubranka zwłaszcza z USA - rewelacyjna jakość! niezłe są też brytyjskiej LADYBIRD i Next

Zagraniczne tez sa z chinskiej bawelny (no bo ktora firma nie subsydiuje dzis produkcji?), czy tam indyjskiej, pakistanskiej itd., tyle ze sa wyprodukowane wedlug wyzszych standardow.

a już bodziaki CARTERS - nie ma lepszych:) są po prostu niesamowite, bo rosną z dzieckiem przy synku o tym nie wiedziałam i miał też inne bodziaki, ale gdy odkryłam Carters to już tylko te kupowałam, a córce już nie kupuję żadnych innych tylko Carters, bo po co mi inne skoro te są najlepsze?;)

Oj chyba ci sie pomieszalo. To o czym napisalas nie ma miejsca na planecie ziemia. :) Zaden producent nie bawilby sie w robienie tej samej rzeczy z lepszych lub gorszych materialow. Widocznie kupilas rozne rzeczy i te pierwsze byly lepsze, a drugie gorsze, ale jabyc kupila te pierwsze w polsce to tez by byly dobre, bo to to samo.

Gość Smsoch
Next są super ale drogie:-/ ja wole kupić taniej a gorszej jakości bo i tak dziecko założy pare razy....W Polsce ostatnio kupiłam komplecik za 50zl (spodnie koszula i podkoszulek) w uk mam za ta cenę dwa komplety

Gość a ja się nie zgodzę
kobieto, czy Ty zawsze wszystko musisz negowac- mieszkałam w Nl jeszcze do niedawna i sprowadzałam rzeczy z H'n'M do Pl na skalę hurtową, więc chyba wiem, o czym piszę

no właśnie, a najśmieszniejsze jest to, że polskie potrafią być 3 razy droższe od zagranicznych kto to kupuje?

Gość Banowanaczybananowa...
Ja tak nie uważam -No żeby lepsze były na allegro używane z Usa niż nowe polskie. Ja wole nowe z Pepco prosto z chińskiej fabryki niż stare z mediolanu:D Wole codziennie ubrac dziecko w nową bluzkę i wyrzucić niż w starą i spraną-za bardzo zwracam uwagę na detale Nowe jest bezcenne A co do polskich producentów to się z Tobą zgodzę-najlepsi Wszystko co kupiłam noworodkowi było polskie i krąży po latach wśród moich znajomych służąc dzieciom w moim mieście))) Natomiast śmieszne światowe marki -jeszcze za mojego dziecka trafiały do kubła na śmieci i wątpię żeby coś się jeszcze zachowało,oj wątpię!

Gość jugo
a może te polskie były kupowane nowe, a te zagraniczne w sh i stąd te różnice? ;)

Gość jugo
Banowanaczybananowa... - a ja wolę ubrać używaną i nie spraną :) spranych nie kupuję, a ubranka w sh bardzo często wyglądają jak nowe. zwłaszcza dla malutkich dzieci, każda z nas wie, że niektóre ubranka nasze dzieci miały założone dosłownie kilka razy a może nawet wcale i mimo że używane, to są w idealnym stanie

Ja tez tam mieszkalam i wiem, ze towar jest ten sam. Towar jest produkowany w subsydiach w Azji (Chiny, Bangladesz, Indie, Pakistan itd.) wg jedakowych wzorow i jednakowych norm. Nikt tam nie segreguje towaru na towar do Europy Wschodniej, Zachodniej itd. Jest tylko taka roznica, ze niektorych egzemplarzy ubran nie ma w polskich sklepach ub nie ma niektorych kolorow, bo nie sa przysylane dlatego, ze marketingowcy uwazaja, ze sie w Polsce nie sprzedadza, bo ludzie maja inne preference i gusta niz np Szwedzi czy Holendrzy.

Gość a ja się nie zgodzę
to jest Twoje zdanie, a ja mam odmienne i mam do tego pełne prawo, podobnie jak Ty i nie zamierzam się kłócić, wobec czego dyskusję uważam za zamkniętą

Ja nie wiem jak ty widzisz jakas roznice miedzy identyczna rzecza kupiana w NL i PL. Ja kupowalam i tam i tu i podobnie wygladaja po praniu i podobnie sie niszcza. Niekore egzemplarze szybciej, inne dluzej sa ladne, ale nie ma absolutnie nic wspolnego z miejscem zakupu. Przyklad: kupilam w H&M w NL ubrania na aerobic i po 3 braniu byly juz zmechacone. Rzeczy dla niemowlat sie tak szybko nie niszcza, wiec sa dluzej dobre, ale jednak tez sie z czasem mechaca i nie ma znaczenia czy byly kupione w polskim sklepie czy zagranicznym. Jak dla mnie piszesz niestworzone rzeczy.

Gość a ja się nie zgodzę
dziewczyno, czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? juz Ci napisałam, że nie zamierzam dalej prowadzic dyskusji, a Ty dalej swoje- KAŻDY MA PRAWO DO WŁASNEGO ZDANIA- wez to pod uwagę

A ty myślisz że ja nie kupowałam w lumpeksach Ja kupowałam wszędzie i wiem co to znaczy nowe i używane nawet mało Poza tym dostawałam zawsze tony nowych markowych ciuchów bo mam wielką rodzinę i szczodrych przyjaciół. Nowe jest mięsiste mieciutkie a używane traci te walory z każdym praniem-nie ma to sposobu -tak poprostu jest i koniec.

Napisalam ten post zanim jeszcze wyswietlil sie twoj (zobacz czas). Cos taka napadowa? Rety. Wyluzuj. Nie masz racji, a sie rzucasz.

Gość bananowa bzdury opowiadasz
albo ubranek Carters nie miałaś mogę tutaj wkleić ubranka, które użytkował mój synek i to długo - wyglądają jak NOWE bo są rewelacyjnej jakości

Ja na aerobik kupowałam w adidasie i mam do dziś a kupowałam 10 lat temu. Do dziś miałabym też stróje speddo kupione 20lat temu gdybym ich nie pogubiła na basenach będąc w ciąży-roztargnienie. Nie wiem czy ta jakość bezpowrotnie odeszła ale te kupione współcześnie nie są tak dobre jakościowo.

Gość a ja się nie zgodzę
wystarczy, że ty masz racje ;)

oj sorki speedo

Ok wklej