Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość periri

ile razy kaszka?

Polecane posty

Gość periri

ile maksymalnie razy w ciagu dnia mozna dac dziecku kaszke? mowie tu o roznych kaszkach a nie tej samej to znaczy z rozych zboz.

Gość periri
chodzi o dzieci 10-11 miesiecy

Gość natalia-lia
Ja podawałam dwa razy dziennie, na śniadanie i kolację

dla dzieci w tym wieku wg schematu żywienia niemowląt podaje się mleczny posiłek 3 x po 200 ml :-) To tak ogólnikowo, ja podawałam dwa razy mleko z dodatkiem kaszy ryżowej, lub jeden raz mleko m, a drugi raz kaszkę mleczno ryżową :-)

Gość wsdfghjkl;'
ja daje rano 7:30 - 260 ml, potem dziecko "dosypia" do ok.9:30 i pije znowu -tym razem ok.200ml i na kolację też 260ml. niezależnie od tego czy zje normalnąkolację czy nie. Córka ma 2 lata.

oj wlasnie sobie przypomnialam, ze do 12 msc tez byly trzy porcje, jeszcze jedno wlasnie o 6 rano samo mleczko ok 180 ml ;-) potem tez jeszcze dosypialismy...

Gość periri
no wlasnie wiem ze sa trzy posilki mleczne ale zastanawialam sie czy nie podaje tej kaszki za duzo. w sumie u nas jest 6 posilkow bo coz synalek wstaje bardzo wczsnie i musi miec rozplanowane tak mniej wiecej co 3 godziny bo jest po prostu glodny. najszybciej chce jesc po jogurcie i w sumie po obiadku bo te warzywa to mu po prostu przelatuja ze tak powiem... i kaszka jest generalnie 3 razy. rano robie na wodzie ( kaszka MINIMA) bo z samego rana dostaje samo mleko i czesto wtedy dosypia , na kolacje jakas wielozbozowa na mleku, a na noc w butli dosypuje do mleka kaszke owsiana badz jaglana pelnoziarnista. przybiera ladnie, nie jest tlusciutkim dzieciaczkiem ale fakt jest duzym dzieckiem bo jest wysoki. czyli do roku moge spokojnie te 3 kaszki zostawic?

Gość periri
moze jednak jakies mamy doradza...

corka ma niedlugo 13 mscy.rano je mleko z dodatkiem kaszki a na kolacje kaszke.oprocz tego je serki homogenizowane ,jogurty