Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prowo jak nic

zepsuty bolący mleczak.

Polecane posty

Gość prowo jak nic

mój 3,5 latek ma popsute ząbki i nie daje ich leczyć. do tej pory było ok, ale wczoraj zaczął go boleć. dałam mu panadol. i nie wiem co robić dalej? jak wygląda leczenie mleczaka?

Gość zau
Normalnie leczyłam zęby mleczne dziecka. borowanie (bezbolesne było) i zakładane były plomby. Im szybciej tym lepiej -nie ma potem problemów ze strachem przed dentystą.

Gość A może......
normalnie jak leczenie stałych zębów, są teraz bardzo fajne metody leczenia ząbków u dzieci, bez bólu. W nowoczesnych gabinetach. Oczywiście bardzo kosztowne, ale może warto żeby dziecko się nie zraziło. Nie mam doświadczenia, ale sąsiadka ma 6 latka, któremu leczy ząbki już od 3 lat. Popsuły mu się wszystkie mleczaki z powodu długotrwałego leczenia antybiotykami.

Gość prowo jak nic
chodziłam z nim na "lapisowanie"- chyba tak się to nazywa, smarowanie takim płynem, po którym ząbki robią się czarne? i nawet smarować nie dawał, zamykał buzię i koniec. raz nawet ugryzł dentystkę w palec. nie wiem jak da sobie zaleczyć tego ząbka:O

Gość Karpatkaz kresek
Ząb należy jak najszybciej wyleczyć, bo jeśli go usunąć pozostałe żeby beda sie przemieszczać więc stałe beda krzywe. Żeby zaczną mu wypadkach za 2-2,5 roku

Gość Karpatkaz kresek
Jeśli dentysta robiła to na sile to sie nie dziwie. Jak moja mała miała lakierowane żeby i nie chciała otworzyć buzi najpierw ja siedziałem na fotelu,ona mi siedziała na kolanach ipotrzyla co robi dentysta w mojej buzi, potem siedząc dalej na moich kolanach dała sobi E obejrzeć zeby, następnego dnia poszliśmy lakierowane.

Gość prowo jak nic
czy dentystka stosuje jakieś znieczulenie przy leczeniu mleczaków?

Gość Karpatkaz kresek
Taki spray który znieczula. Mleczko są mniej unerwione niż zeby stałe. A spray jest skuteczny bo tez go miałam kiedy mi usuwane kamień

Gość vbbjbjnbn
Przy mleczakach nawet ten spray nie jest konieczny. Moja córka(4lata) miała borowane ząbki i zakładane plomby i to naprawdę nic nie bolało a do dentysty nadal chodzi chętnie. Dodam,że to wcale nie musi być drogie bo dzieci mają zapewnione leczenie na NFZ i wystarczy tylko znaleźć dobry gabinet.

Gość zau
U nas przy leczeniu mleczaków obyło się bez znieczulenia. Problem raczej stanowi sam strach dziecka niż ból. Trzeba znaleźć dobrego dentystę i będzie dobrze.

Gość prowo jak nic
właśnie szukam w internecie, a może wiecie, gdzie w Chełmie jest jakiś dentysta dziecięcy? bo ta, do której chodziłam, nie miała cierpliwości do dzieci:O

Gość Karpatkaz kresek
Bez znieczulenia często boryka zeby ale tylko wtedy gdy jest mała dziura, jeśli ząb boli to może okazać sie ze będzie potrzebne leczenie kanalowe

Gość Karpatkaz kresek
Czasami nawet dentysty pod Szymona nazwa dziecięcy nie maja cierpliwości.

a ja polecam laserowe leczenie zębów, szczególnie właśnie u dzieci :) moja córka ma 5 lat i miała już leczonego a jest bardzo strachliwym dzieckiem. wszystko trwało może z 7 minut-10 min, córka nic nie poczuła i bardzo polubiła panią doktor:) a i wcale nie jest tak dużo drożej, ja zapłaciłam 100zł (przedział jest od 100 do 150zł) no i są wizyty adaptacyjne

Gość zau
Karpatkaz kresek -niech zgadnę uzywasz słownika przy pisaniu -bo jakies "szymony" ci wyszły. :D Ja znalazłam dentystę który nie widnieje jako dziecięcy ale ma doskonałe podejście do dzieci.

Gość gość
Mojego synka też ostatnio bolał mleczak, dałam mu ibufen przeciwbólowy i ból minął, ale od razu umówiłam wizytę u dentysty i niestety okazało się, że trzeba było borować. Mały zniósł to dzielnie.

Gość hempa
Wystarczy ajona, systematyczność i powinno być ok. WPływ na zęby Waszych dzieci ma wszystko co robicie przez lata, ale wymaga to również odpowiedniego podejścia. A efekt na zębach będzie widoczny dopiero po czasie.

Gość gość
W takiej sytuacji najlepiej jest wybrać się do dentysty. Jakiś czas temu także musiałam zabrać swojego synka do stomatologa dziecięcego. W związku z tym zaczęłam szukać dentysty, który ma podejście do dzieci. W ten oto sposób natrafiłam na http://www.hollywoodsmile.com.pl/ w Pabianicach. Spotkałam tam świetnych specjalistów. Dzięki temu moje dziecko ma zdrowe zęby.

Gość gość
W Chełmie nie znajdziesz nic, my jeżdzimy z dziećmi do Lublina przzy okazji zakupów w Galeriach, sprawdzona dentystka Monika Pisarska-Ćwiek z Ametystowa 2 lokal 3, Lublin Gabinet Stomatologii Estetycznej "ALLADENT, znajomi z Lublina bardzo polaecali nam też stomatolog :Katarzyna Gołkiewicz chodzą z własnymi dziećmi.Ja już ie mecze dzieci w Chelmie, zobaczysz jak wyglądają gabinety, podejście do dziecko to sobie sama wyrobisz zdanie.Lublin to nie koniec swiata, mozan dojechać , lepiej niż meczyć dziecko.