Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga_x

Liczne bakterie w moczu

Polecane posty

Gość Olga_x

Ktoś się wypowie? Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli. Lekarka powiedziała, że to nic poważnego, kazała przez jakiś czas pić sok z żurawiny. Nie powiedziała nawet, żeby powtórzyć badanie moczu po jakimś czasie. Ale mnie to niepokoi. Mam nieduże nieliczne kamienie nerkowe takie ok. 3, 4 milimetry. No ale to pewnie nie ma związku z tym.

po jakimś czasie powtórz sobie badanie żebyś nie daj boże nie dostala od tego zapalanie pęcherza (mam i nie polecam jak by co) pij sok zurawionowy, jedz żurawinę suszoną, pij herbatę z cytryną. możesz podmywać się ziołami przeciwbakteryjnymi. generalnie pić dużo i dużo sikac. pić zioła typu bratek, skrzyp polny, pokrzywa. także piwko jest dobre.

Gość Olga_x
Wii dziękuję. Tak się zastanawiam z czego te bakterie mogły się wziąć. Do higieny intymnej używam normalnego mydełka, nie jakiegoś zapachowego, 2 lub 3x dz. myję się ( i oczywiście obowiązkowo po każdym wypróżnieniu), no jednym słowem dbam należycie o higienę.

Gość Olga_x
Ktoś może podpowie jakie leczenie przeszedł po wizycie u lekarza? Bo może należało by zrobić posiew?

jeśli Ci mogę polecic to zamiast mydła kup sobie płyn do higieny intymej. lactacyd femina. wcześniej używalam AA ale te reklamy mnie zaczęciły i stwierdzam ze naprawdę ten płyn jest rewelacyjny. wcześniej raz na jakiś czas dopadała mnie jakaś infekcja a od kiedy używam lactacydu się to nie zdarzyło, odpukać ;) a bakterie to takie bestie że one jak chcą to się wszedzie dostaną ;) nie przejmuj się :)

lekarz da Ci antybityk jeśli będziesz chciała. ale ja jestem przeciwna osłabianu organizmu antybiotykami więc polecam Ci bardziej naturalne metody niż od razu z "grubej rury" walić. tym bardziej że Ciebie nic nie boli

Gość zew ryczacej gesi
moja siostrzenica miała nieliczne bakterie w moczu zbagatelizowała to i bakterie przeszły na nerki i przeleżała pod kroplówka z miesiąc czasu w szpitalu a tej żurawiny to musisz z 1 kg zjeść by pomogło

Gość jhuhipp
z tymi bakteriami w moczu to jest tak, ze sama ich obecność jeszcze nie świadczy o zakażeniu cewki czy pęcherza Bo często próbka moczu zanieczyszcza się bakteriami z ujścia zewnętrznego cewki moczowej, w momencie gdy sikasz do pojemniczka one splywają razem z moczem, ale nie pochodzą z pęcherza, ale z powierzchni skóry lub własnie ujścia cewki. O zakażeniu muszą świadczyc jeszcze inne cechy moczu i te Twoja lekarka napewno wzięła pod uwagę.

Gość Olga_x
Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi. Sok naturalny z żurawiny już mam i zastosuję jeszcze inne sposoby tu przez Was wymienione a po jakichś 2 tygodniach zrobię ponownie badanie moczu.

Gość Olga_x
Przypomniało mi się jeszcze. Nasiusiałam do pojemnika oczywiście po umyciu, jednak nie był to środkowy strumień moczu więc może tu leży przyczyna. No nic żurawinę i tak będę piła.