Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona-

tani pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość chudzinnnkkkaa
a skapstwo tez nie jest dobra cecha, mowie z wlasnej obserwcji w domu. Moja mama zarabia malo, tata duzo, a prosi go o kase, bo musi np bo jej nie starczy...

Gość chudzinnnkkkaa
czasami musi mu nawet paragon pokazac, sadzisz ze to normalne w malzenstwie z 25 letnim stazem? nie. malo tego to jest strasznie meczace i ponizajace

Gość versace1
no troche tani ten pierscionek. na moje oko powinien wybrac taki za minimum 1000zl a nawet wiecej. mam dla ciebie plan: powiedz, ze ten pierscionek bardzo ci sie podoba ale widzialas inny, i tamten podoba ci sie BARDZIEJ i wlasnie taki chcialabys dostac jako zareczynowy. a ten pierwszy (za 300zl) powiedz, ze traktujesz jako" PRZEDzareczyniwy". idz z nim do jubilera i wskaz, ktory pierscionejk chcesz otrzymac.

Gość Monikaaaaaaaaaa231
zasmucona- Ja bym za niego nie wyszła . nie tylko ze wzgledu na ten pierscionek choć faktycznie to chyba materialista ,ale poprostu ta zdrada, forma tej zdrady , tani pierscionek... wszytsko do kupy nie rokuje dobrze uwierz mi, lepiej poszukaj sobie innego ;)

Gość Monikaaaaaaaaaa231
a ,że to było 2 lata temu i może mu wybaczyłaś to nie znaczy ,że sie zmienił. Jego zachowanie mówi ,że jest fałszywy ( obmawiał Cie z kochanka ,a to jest szczyt chamstwa) ,ciągnie go do zdrady , materialista, ma Cie za nic bo gdybyś dla niego duzo znaczyła postarałby sie bardzie nie zależnie ile zarabia. Po ślubie bedzie Ci wydzielał każdy grosz i wydawał na dziwki . rzuc gościa dobrze radzę. Pewnie jeszcze jestes mloda to znajdziesz sobie spokojnie innego i lepszego ,a ten niech sie buja

Gość zaskoczona____
Jak moglas mu wybaczyc takie cos????????

Gość dlaczego tak jest ?
wg mnie nie ważne jaki pierścionek ...jakie uczucie do ciebie ma ?! może jest skromny to tak zabrzmiało ja by ci na pierścionku zależało za 10 koła co ty pewnie byś się takim pierścionkiem przed koleżankami chwaliła patrzcie ja mam najdroższy pierścionek i pewnie chciałabyś zagiąć koleżanki tym pierścionkiem jesteś materialistką może ma opłaty może zrobił opłaty i pomyślał też o tobie żeby ci udowodnić że cię kocha ale z drugiej strony jak piszesz inaczej bym pomyślała że zrobił to na odczepnego a wspominałaś mu o zaręczynach jak tak to zrobił byle po to żebyś się odczepiła od niego :) jak mi by się facet chciał oświadczyć a była bym w takiej sytuacji jak ty to bym się tysiąc razy zastanowiła jak cię zdradził raz to po ślubie będzie też to robił jak już raz zdradził to będzie cie cały czas sorki ale to tylko moje zdanie zdaje mi się że on nie jest ciebie wart skoro cię już wcześniej obmawiał i zdradzał z inną

Gość Monikaaaaaaaaaa231
no moje zdanie też jest takie ,ze po ślubie będzie Cie zdradzał ... jak już przed ślubem to robił... tzn ,że on nie ma żadnych skrupułów . A jeszcze gorsze od tej zdrady jest moim zdaniem to plotkowanie na Twój temat z kochanką

Gość pasi-konik
potwierdzam jak wyzej tj. angielka i zab -kobiety z jajami ! hee he ,no wlasnie a zdrada ci nie przeszkadza ? ,oddaj pierscionek ,powiedz ze nie w twoim guscie ! ,tyle w temacie, mieszkacie razem ,wiec zacznij szukac sobie lokum ,nawet wracaj do rodzicow ,miej godnosc ,kopnij go na odchodne w doope,niech ma nauczke frajer , hee hee

abstrahujac od tematu zdrady (tutaj to Twoja decyzja czy mozesz mu zaufać) to nie rozumiem jak wartosc pierscionka moze sie przekładać na uczucia. Ja mam bardzo drogi pierscionek- ale dopiero po latach, przez przypadek dowiedziałam sie ile kosztował. Nie interesowało mnie za ile ten pierscionek, łądny jest, trafił w mój gust- i zrobił to z zaskoczenia.

Gość gorzej być zawsze może
ja bym się wściekła, jakbym dostała od mojego faceta pierścionek zaręczynowy za 300zł i to nie dlatego, że zalezy mi na kasie, ale dlatego, że on sam nie kupi sobie butow tańszych niż 300zł, spodni tańszych niż 300zł, a kurtka, jak nie będzie kosztować koło 1000zł to nie jest dla niego nic warta. Zatem, gdybym dostała pierścionek tańszy od jego kurtki, to bym miała jasno powiedziane, gdzie moje miejsce.

Gość estrella_damm
nie na temat, ale: abstrahując - samo 'h'. do autorki: rzuć zdrajcę. :p

Gość aniaab1983
Powiem ci dziewczyno jestes glupia... Mi facet sie oswiadczyl i kupil pierscionek za 400zl a ja mu sama powiedzialam ze przeciez sa i po 150zl... Cena pierscionka sie nie liczy wazne ze to on ten krok podjal i chcial tego.... Pomimo ze jestesmy ze soba 6 lat cena sie nie liczy . Ale widac ty najchetniej na oswiadczyny to przyjelabys wille z basenem i dozywotnim oplaconym czynszem!!! Ja potrafie docenic to co mam a nie za ile. Moze mogl ci ten za 88.000 kupic?

Gość gość
A ja może jedyna, ale Cię rozumiem. U mnie w domu nigdy się nie przelewało, sama też zwykle kupuje na przecenach itd., mój chłopak też zarabia ponad 2tys i uważam, że to wyjątkowy moment w życiu i myślę, że spokojnie może odłożyć przez jakiś czas na pierścionek około 600-800zł. Takie są dzisiaj ceny. Skoro mógłby to dlaczego nie? Co innego gdyby nie miał, ale w tej sytuacji naprawdę można było odłożyć.

Gość gość
nie przejmuj sie komenatrzami ludzi. 90% szczujacych tu lasek zalozyloby takie samo forum :) i wiecie dlaczego/ bo my kobiety jestesmy materialiastkami. poza tym przemyslalabym to wszystko autorko... nie chodzi juz o nic, ale ta zdrada i na odwal wszystko... ech... to jest decyzja na cale zycie... a przynajmniej na spora czesc....

Gość gość
Ja mam pierścionek za 1,200zł no i nie narzekam ze tani ejst :P jochę toeszcze tr by mi kupił za 5 tys. ale po co. 1200 to wystarczajaca kwota. To tylko pierscionek zareczynowy. Obraczka jest wazniejsza a i tak dostalismy od rodziców z lat 80/90. I nie narzekam. Liczy się małżeństwo, dogadanie, miłość a nie to czy obrączka jest super z cyrkoniami/diamentami czy pierscionek zareczynowy kosztuje 100 zl czy 1000zł. Olej to.

Gość gość
No i na pewno nie brałabym ślubu z tamkim facetem. ZDRADY bym mu nigdy NIE WYBACZYŁA. I tego jak Cię obsmarował. Dla mnie to byłby koniec NIEODWRACALNY. Lepiej się zastanów. Później będziesz cierpiał.Z dobył CIę, raz zdradził (chociaż czy raz nie byłabym tego taka pewna...) a teraz będzie tylko GORZEJ.

Gość Martynaxx
Jest to naprawdę ważny przedmiot, który kobieta będzie nosić przez resztę życia. Dlatego nie powinniśmy wybierać na chybił trafił. Trzeba dokonać odpowiedniego wyboru. Przede wszystkim polecam wybrać coś co będzie się dobrze prezentowało na palcu ale nie będzie przeszkadzało w codziennych czynnościach. http://serwery1.pl/2018/08/08/co-zrobic-by-wybrac-pierscionek-zareczynowy/

Gość gość
Ja zarabiam 3000 netto. Za ile wypada kupić pierścionek? Niedługo się oświadcze :)