Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjhyuia345

Tabletki antykoncepcyjne a antybiotyk :/

Polecane posty

Gość kjhyuia345

Wczoraj rano kochał się ze swoim chłopakiem on we mnie skończył a wieczorem dostałam dużej gorączki i rozłożyła mnie jakaś angina, dziś rano byłam u lekarza no i muszę wziąć antybiotyk teraz, tylko nie wiem czy mogę i czy antykoncepcja będzie zachowana skoro jeszcze wczoraj mój chłopak doszedł we mnie :o zna się ktoś tu na tym, bo nie wiem czy brac ten antybiotyk czy lepiej poczekać 7 dni bo podobno tyle trzeba brać tabletki po stosunku żeby antykoncepcja była zachowana :( co ja mam robić :(

Gość zazdrośnica222222
możesz brać ten antybiotyk, dopiero dzisiaj tabletki antykoncepcyjne będą działały słabiej

Gość kjhyuia345
to czwarty dzień brania tabletek anty :O

Gość SamaJa2
Po antybiotyku pigułki mają osłabione działanie. Nie lepiej stosować dodatkową metodę antykoncepcji, np. prezerwatywę?

Gość kjhyuia345
ale teraz już wiem że trzeba stosować prezerwatywy, mi chodzi o ten stosunek z wczoraj, przeciez nie wiedziałam że w nocy mnie choroba rozłoży :O

Gość kjhyuia345
no i co ja mam robić brac czy nie brać tego antybiotyku, przecież jak dziś po antybiotyku osłabi się działanie pigułek to ja przez ten stosunek z wczoraj mogę w ciąże zajść :o

Gość SamaJa2
Przecież wczoraj nie brałaś antybiotyku, więc o co chodzi? Sama gorączka nie ma wpływu na działanie pigułek.

Gość SamaJa2
Przecież wczoraj byłaś zabezpieczona. Nie gadaj już głupot...

Gość szukaj mnieeee
ale wy tępe jesteście :o przeciez w niej moga być jeszcze zywe plemniki które moga dotrzeć do jaja i ją zapłodnic jak anty przestaną działaś, helooooł kumajcie troche.

tak krotko brane tabsy nie zablokuja owulacji ja bym antybiotyku nie brala nie umrzesz a jak ciazy nie chcesz to nie ryzykuj ;)

Gość ajhjahsjahs
przeciez nie ma owulacji jak sie bierze tabsy, wiec co niby sie mialo zaplodnic

Gość Don't worry
Nie zajdziesz w ciążę.bierz normalnie antybiotyk a w czasie stosunku dodatkowo się zabezpiecz.

Gość szukaj mnieeee
no własnie nie ma owulacja jak się tabsy bierze hellloł ja pierdole jak tu nikt nic nie kuma :o

Gość kjhyuia345
Ja tabletki biorę już rok więc owulacji chyba i tak i tak nie ma ale podobno na początku blistra jest większa szansa zajścia niż pod koniec...

Gość gram dodatnia 098765
Oczywiście że możesz zajśc bo plemniki mogą zyć w tobie przez kilkadziesiąt godzin zanim cię zapłodnią więc jak wezmiesz dzis antybiotyk to po dwóch dniach może dojśc do zapłodnienia.

Gość kjhyuia345
już nie wiem co robić :O

prawidłowo brane tabsy zablokują owulację ale antybiotyk osłabi ich działąnie czyli do owu może dojść plemniki zyja do 7 dni w ciele kobiety no szansa jest mała ale jest zaczekaj z tym antybiotykiem jeszcze parę dni

Gość kjhyuia345
kurcze gorączke mam 39 stopni :o gardło mnie tak boli że nawet ciężko oddychać nie mówiąc już o mówieniu :O ale dzieci nie chce miec !!! Dlatego muszę się powtrzymać chyba z 7 dni :o ale kurcze l4 mam na tydzień :o ech ja to mam szczescie :o

Gość kjhyuia345
to brać czy nie brać ???? :O

Gość Don't worry
Ja nie raz i nie dwa byłam chora,brałam antybiotyk i w dodatku się nie zabezpieczalam bardziej w czasie seksu i jakoś w ciążę nie zaszlam.nie popadaj w paranoję:O

Gość kjhyuia345
a bo się naczytałam że jest bardzo prawdopodobne że mozna w takiej sytuacji zajść :o

Gość Don't worry
Wiesz,do wszystkiego się można doczepic;bierzeszjuz tabletki dłuższy czas a nie pierwsze opakowanie.zreszta w czasie choroby gdy organizm jest osłabiony to i mniej chętny do rozmnażania;)

Gość kiki2555
Czesc,nic sie nie przejmuj,ja jyz biore tabsy tyle lat...tysiac razy bylam na antybiotyku i bez zadnego zabezpieczenia Wiec spokojnie a i tez mam wlasnie angine- co za choletny bol hehe

Gość gość
Witajcie. Ja popełniłam podwójną gafę i teraz spać po nocach nie mogę tak sie boję. Brałam antybiotyk (od kleszcza,by uniknąć boreliozy) to sily lek, na ulotce pisało ze osłabia działanie anty, ale jakoś na śmierć o tym zapomniałam i jak byłam w trakcie przerwy,to dwa razy był stosunek, więc w trakcie przerwy i sex i antybiotyk. Skończyła się przerwa zaczęłam opakowanie (tabletki biorę 2 lata) i na 3 dzień po rozpoczętym opakowaniu zapomniałam wziąć jedną tabletkę, nadrobiłam to na drugi dzień wg ulotki ( bo kiedyś raz mi się też zdarzyło zapomnieć i było ok). Wcześniej nigdy ale to nigdy nie pominęłam nic, zawsze brałam o stałej porze, a teraz takie dwa błędy na raz. łeb mam już jak sklep i nie wiem co robić ,co myśleć, martwić się czy nie :( mam 33 lata,ale każdemu może się zdarzyć taki błąd, teraz i ja to wiem :( zanim się doczekam okresu to już całkiem osiwieje. Boję się bardzo, tym bardziej że mam zakaz zajścia w ciąże przez lekarzy i boję się i wstydzę nawet pójść zapytać. Jestem w połowie blistra.