Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starania w 1kwartale 2013

Pomóżcie, jakie badania mam zrobić?

Polecane posty

Jakie badanie przed planowaniem dziecka? Rodziłam już dziecko, ale 10 lat temu. Cytologia, ogólne badania krwi, badanie tarczycy. Mam problem z żyłam na nogach- pajączki i żylaki, więc jakieś badania krwi pod kontem zakrzepicy? Czy jakieś badania na grzybice ?? powiedzcie, bo gubie sie w tym.

I napiszcie o co chodzi z zarazeniem "chlamydia" koleżanka mi o tym mówila, ze jest zarazona i miała ogromne problemy w ciązy, jakie badanie da mi pewność że tego nie mam?

Taa zaszalałaś, a teraz wracaj na meline. Czekam na normalne odp

Gość Zdziwiona 26
Ja przed ciaza nie robilam zadnych badan tylko prowadzilam zdrowy tryb zycia. Jak juz bedziesz w ciazy to lekarz juz zleci ci stosowne badania do wykonania.. zapewne na hiv- bo to od niedawna weszlo a kiedys tego nie bylo. A tak wogole to ze swym ginekologiem o tym porozmawiaj on bedzie wiedzial najlepiej jak i co potrzebne jest ci przed ciaza

Ja bym jednak wolala zrobic je przed, bo co będzie jak sie okaze że coś nie jest ok? :( z lekarzem rozmawiałam i powiedział tak" cytologia robiona 2 mce temu grupa druga więc jest dobrze, z żyłam dac sobie spokój bo co "ktoraś" kobieta w ciązy i tak ma zastoje żylne, zazywać kwas foliowy i tyle", mi sie wydaje jednak ze ja potrzebuje dokładnych badań..

Gość aaaaaaaaaaaaaaaa11
najwazniejsze zeby brac kwas foliowy i zrob te badania o ktorych pisalas, ja tez planuję kolejne dziecko, corcia ma 1,5 roku:)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaa11
to jezeli się boisz poprostu idz do gina i popros o jakies badania, przeciez i tak musisz isc po skierowania.

Gość udało się
Można zrobić toksoplazmozę i cytomegalię. Jeśli aktualnie któraś z nich atakuje twój organizm (a nawet możesz o tym nie wiedzieć) to koniecznie odłóż starania na jakiś czas. Generalnie najlepiej by było gdybyś obie już miała za sobą :) Poczytaj o nich w necie, bo nie chce mi się pisać:)

Gość Zdziwiona 26
Z ta Toksoplazmoza to dobry kierunek, bo ja bedac w ciazy okazalo sie ze ja mam I tak cala ciaze na antybiotyku przejechalam, na szczescie syn urodzil sie zdrowy :)

Gość udało się
to już na tokso nie rób badań, nie ma sensu. Cytomegalię sobie zrób jedynie.

Zrobie :) mam nadzieje że się nie rozczaruje, tymi wynikami. Nie wiem dlaczego ale mam takie wrażenie ze "coś" mi jest, ciągle jestem zmeczona, raz nerwowa za chwile smieszy mnie jakaś głupota.. :o wyniki z krwi mam dobre.

Gość dzieki bogu jedna normalna
staraczka! Chyba jedyna jesteś co podchodzisz do ciąży rozsądnie :) Badania ja dostałam przed ciąża takie: przeciwciała p cytomegalii, toxpolazmoza w klasie IgG i IgM, różyczka też w tych 2 klasach podstawowe badanie moczu, morfologia z rozmazem i OB,TSH, cytologia jak pisałaś, jeszcze miałam pobierany wymaz z kanału szyjki. powodzenia!