Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdallllllenkka

Dziewczyny swiezo upieczone po kursie stylizacji paznokci.

Polecane posty

Gość magdallllllenkka

Załozyłam ten temat z mysla o poczatkujacych stylistkach, sama nie dawno ukonczyłam kurs w tym kierunku. Chciałam bysmy mogły wspolnie wymieniac sie zdobyta wiedza po kursie jak i niewiedza. Czyli tym czego nie nauczyłysmy sie na kursie. Mozemy tez stworzyc wspolny klubik dla osob ktore mieszkaja blisko siebie, zeby ewentuanie, jesli czas na to pozwoli, spotkac sie i pocwiczyc na sobie robienie paznokietkow. Ja jestem z Warszawy. Moj kurs trwał 80 godz.codziennie w trybie intensywnym. Na kursie oczywiście duzo praktyki, bo teorii uczyłam sie w domu, panie od szkolenia duzo tłumaczyły, były miłe i pomocne, wiec myślę, ze duzo wiedzy mi przekazały, ale tylko praktyka czyni mistrza. Ja narazi sie do nich nie zaliczam. Na kursie było wszystko na temat zelu, akrylu, manicure, pedicure, zabiegi parafinowe na dłonie i stopy, manicure japoński itd. Ja jeszcze cwicze narazie w domku. Mam nadzieje, ze ktoras sie przyłaczy. Na poczatek skad jestescie jaki kurs itd... Zapraszam.

Gość A.S.I.A
Hej, a gdzie ukończyłaś kurs?Ja się wybieram nie długo tez jestem z Warszawy.pzdr

Gość magdallllllenkka
Czesc. Kursik robiłam w new nails na ul.grzybowskiej. A kiedy masz zamiar robic kursik?

Gość a co to jest
manicure japoński ? Ile kosztował kurs ?

Gość paznokietki
kursik paznokietki to jest żenujące... Ile masz lat:o

Gość magdallllllenkka
Manicure japoński to metoda, która wzmacnia naturalne paznokcie i nadaje im połysk różowej perły. Unikatowy manicure nadaje naturalnym paznokciom blask, zasila je w składniki odżywcze, m. in. witaminy A + E, keratynę, pyłek pszczeli, krzemionkę z morza japońskiego. P.Shine to metoda zalecana na paznokcie kruche, łamliwe i rozdwajające się. Zabieg polega na wcieraniu energicznymi ruchami pasty w naturalną płytkę oraz naniesieniu pudru. Czas trwania to około 30 minut. Średnio co 2-3 tygodnie należy przeprowadzić uzupełnienie. Kurs kosztował 1500zł. Ale to był kurs kompleksowy z zelu, akrylu itd.

Gość magdallllllenkka
Żenujące? Musisz byc bardzo "sztywna" współczuję.

Gość karolina jarocka
świeżo upieczona nie jestem ;-) To było dawno temu, ale jeśli szukasz konkretnych rad - szkolenie to nie wszystko. Teraz musisz sama ciężko pracować nad tym, aby faktycznie efekty twojej pracy się pojawiły. Sama po szkoleniu w New Nails ciężko pracowałam nad tym, aby ujrzeć efekt tego wszystkiego ;-)

Gość magdallllllenkka
Karolina zgadzam sie z toba. Tylko cwiczac jestesmy w stanie poprawic efekty. To wymaga rowniez cierpliwosci i sporego zaangażowania, bo na poczatku czasem nie wychodzi. Ale najwazniejsze to sie nie poddawac. Tylko cwiczyc i cwiczyc. Ja sobie pomagam dodatkowo i ogladam filmy, jak to robia profesjonalisci. W necie i na forach o paznokciach jest mnostwo materiałow, mozna sie doszkolic. Mimo ze wiedze zdobyłam to niestety nie wszystko. Potrzebna jest rowniez umiejętność. Dlatego cwicze choc czasem nie jest idealnie, to sie nie poddaje.

Gość karolina jarocka
Wciąż największym problemem Polaków jest nastawienie. Czasy czy się stoi czy się leży już dawno minęły. Kto chce zarabiać przyzwoite pieniądze i wciąż się rozwijać, musi się angażować w to co robi. Tj. właśnie całkowita podstawa.

Gość tolcia k.
Hehe... piekny ten PRL ;-) W niektórych takie podejście pozostało, ale są to głównie takie osoby, którym po prostu nic w życiu się nie udało, nie zmienili podejścia, wystarczy im minimalne wynagrodzenie. Ambitni po prostu odnoszą sukcesy...

Gość do tolcia....
więc pochwal się swoimi sukcesami :) i podaj adres swojego salonu, którego oczywiście Ty jesteś właścicielką.... Chętnie odwiedzę :)

Gość kolkia.s
Faktycznie,po szkoleniu każda kursantka musi dużo,dużo ćwiczyć i to na różnych rączkach ,bo jak wiemy różne są płytki ,więc w ten sposób zdobywa się doświadczenie.Ja u siebie w salonie robię dwudniowe szkolenie, po czym kursantki mają możliwość wykupienia dodatkowo tygodniowej praktyki w salonie,gdzie ćwiczą oraz mają możliwość zapoznania się z pracą w realu.Po takiej praktyce dziewczyny naprawdę dużo łatwiej przyswajają wiedzę oraz szybciej sobie radzą w tej branży.