Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Cyganie - co o nich sadziecie? Na Węgrzech chca zrobic dla nich...

Polecane posty

...specjalne obszary ostanio w tym fajnym kraju, ktory jest co raz bardziej prawicowy, odbyla sie demonstracja przeciwko tej mniejszosci. co 20 obywatel wegier to cygan: Fakty (wiki): Odsetek Romów w węgierskich więzieniach jest 25-krotnie wyższy niż odsetek pozostałych obywateli Węgier.

Gość z racji wykonywanego zawodu
mam z nimi czesty kontakt... cala banda dzieci jak mnie widzi z daleka biegnie do mnie pytajac sie mnie o zlotowke, cukierki czy cokolwiek ;) fajne male usmiechniete brudaski :) prawie zawsze ktorys (z doroslych) chce 'pozyczyc' ode mnei 5 zl, 10zl a zreszta ile mam tyle zebym dala :D (pare razy pozyczalam, od jednej dostalam z nawiazka, reszta 'nie pamieta' o tamtej kasie ;) juz sie nauczylam ;) ) ostatnio jeden z cyganow podzielil sie ze mna darami z pck :D akurat dostal jakies zarcie a ze bylam niedaleko to mi wpakowal z pare paczek ciastek i sloik dzemu, mowie mu, ze nie chce, dzieci u nich cala chmara przyda sie to slodkie, a on: ee tam, patrz ile tego mam, bierz :D smieszny ludek ale wyludzaczy i naciagaczy co niemiara, okradaja tez siebie (ostatnio jednej sasiadce z innej dzielnicy ale tez cygance) ukradli wozek :O to jest ludek, ktory moze uczyc Kiepskiego: jak robic by sie nei narobic ale zarobic! domy maja czyste, schludne, panelei kafle na podlogach, piekne dywany, koronki, nowe meble, duze nowe telewizory a komornikow, sady i prywatne firmy sciagajace dlugi od groma!

Gość up...
jaki jest twoj zawod,ze w taki sposob opisujesz?I w jakim kraju?

Gość zielonasalatqa
ja pierdoleeee ty nie masz o czym pisac tylko o cyganach?? a kogo oni pobchodza??? kto chce o nich mowic..:D:D nie masz o czym dyskutowac?? chyba tak..bo zakladasz coraz to durniejsze tematy :D:D: zalosny sie robisz

Gość ej ty salata zielona wyzej
co ty faszysta pojebany czy tylko salata?!?

Gość zielonasalatqa
a ty znasz znaczenie slowa faszysta debilu :D:D

Gość jak owszem -tak...
debil to nie wiem kto dla ciebie,ale twoja wypowiedz...bardzo ograniczona jest-salata...

Gość dzissalatka po cygansku
i tresciwa :P....

Gość Heloisa i Abelard
Wiesz zielonasalata,ze tematu nie musisz podwazac-nawet jezeli inne tego autora wolisz...ha-ha... A teraz skojarzenie faszyzmu z rasizmem jest prawdziwe historycznie-z wyj.Wlochow Mussoliniego. Wiec zielonasalato-po co te agresje?

Gość kalfior smazonyna oleju
myslisz ze kogos tu interesuje historia faszyzmu?? raczej temat nie o tym :P

Gość muzykoterapia la
dlatego autor(ka?)-Abelard czy Heloiza ? ;-) nie rozwija tematu,chociaz widac,ze wie o czym mowi i tylko sprowadza na prosta,ze tak powiem...Ja tez znam "temat dyskusji",ale nie widze sensu go tutaj rozwijac...

Gość .tarocista.
na Węgrzech to już dawno cyganie mieszkają w specjalnie wydzielonych strefach i mogą robić zakupy w wyznaczonych sklepach, co popieram, ale u nas tylko SMOLEŃSK kurvva

Gość njacobika
Coz mozna sadzic o zlodziejach,i nierobach???

Gość up...
nie ma to jak uogolnianie... a wiecie,ze tez mowia,ze polaczek to cwaniaczek,pijaczek i zlodziejaszek...Gdzie?!?i w Niemczech i Austrii,i Francji...Niemile,co?

cyganie mają złą opinię w każdym kraju. Kiedyś pracowałam w sklepie i weszło stado cyganów...to menadzerka od razu ich wywalila! I ktoś by powiedział że w UK nie może się to zdarzyć, poprawność polityczna, a jednak... A na Węgrzech, w Rumunii i Bułgarii to zupełnie inna bajka. Cygan to nie obwieszony złotem bezrobotny. Oni tam są traktowani gorzej i nikt się z tym nie kryje. Mają.osobne dzielnice, wioski. A jak się widzi pracującego cygana to przeważnie jest to zbieranie śmieci lub inna przyziemna praca. Raz widziałam taką grupę. Grupa cyganów poruszająca się slimaczym krokiem, rozchodzaca się na różne strony i jedna osoba która musiała ich pilnować żeby nie uciekli, żeby nie odpoczywali co 2 minuty i o każdego smiecia musiał się facet prosic żeby podnieśli.

Gość odpowiedz na pytanie
Cyganie sa problemem na Wegrzech .Nigdy tez Romowie wegierscy nie mieli takiego braku perspektyw i nedzy.Ale sterylizowanie kobiet i szczucie przez policje -ktore wyszly na jaw-to nie jest rozwiazanie tego problemu...