Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kucik

Czy to jest drożdżyca

Polecane posty

Witajcie. Mam dojść skomplikowaną sytuację, w której proszę was o jakieś sugestie, najchętniej osób które coś takiego miały. 3 miesiące temu dostałem mięczaka zakaźnego w okolicach intymnych, a parę dni później coś wyskoczyło mi w gardle. Poszedłem do angielskiego lekarza i tam przepisano mi na gardło penicylinę:):):) ( Pani po prostu wcisnęła mi antybiotyk nie wiedząc co to jest). Po powrocie do Polski szybko udałem się do laryngologa i on powiedział, że to jest drożdżyca i zaczął mnie na to leczyć. W miedzy czasie pojawiły się bóle pach i powiększenie innych węzłów chłonnych. W takim stanie po wielkich namowach lekarza rodzinnego trafiłem do szpitala na zdiagnozowanie. Porobiłem sobie wiele badań m in. na choroby weneryczne, gastroskopię, toksoplazmozę. Lekarz który mnie prowadził powiedział ze nic w gardle nie widzi i postanowił wypuścić mnie do domu. Troszkę mi już ręce opadają bo nie wiem co mam robić teraz. Ewidentnie coś jest u mnie w gardle i chce się dowiedzieć co. Obecnie biorę antybiotyki( które mnie juz mocno osłabiają) na gronkowca złocistego oraz na drożdżycę. W najbliższym czasie będę miał robioną kolonoskopię( bo też brzuch mnie czasem mocno boli oraz pojawiają się znikome objawy krwi w stolcu) u gastrolog ktory i tak twierdzi że nic sie u mnie nie znajdzie:) Dodatkowo chciałbym iść do onkologa. Czy ktoś z was miał podobne objawy lub mógłby mi podsunąć dodatkowy pomysł na przebadanie się u innego specjalisty. Nie wiem czy już za mocno panikuję czy po prostu chcę wiedzieć co mnie tak mocno osłabia bo już trochę objawów mi się przytrafiło.

Gość Pomocna dłoń :)
Biały nalot na języku świadczy o grzybicy, ale jeśli chcesz się upewnieć że to jest napewno to, to zrób sobie prosty test na czczo http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html Nie bierz żadncyh antybiiotyków, bo to tylko pogorszy Twój stan. Kup sobie tabletki probiotyczne, aby odbudować florę bakteryjną, po antybiotykach. Poczytaj o diecie antygrzybiczej i polecam pogrzebać na tych stronach, boz najdziesz tam wiele cennych informacjo odnośnie candidy. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5151525&start=0, http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1974873&start=0. Zerknij też na diete alkaliczna, bo zapewnie masz zakwaszony organizm i wypadało by przywrócić w nim równowagę. Poczytaj jakie produkty zakwaszają.

Gość camerun
spuściłbym się w to gardło :classic_cool:

Gość vann zann
ale jama! wygląda, jak pochwa :D

antybiotyki również biorę na grzybicę i powiem, że średnio dają sobie radę

Czy możliwy jest taki stan jamy ustnej u zdrowego człowieka, tzn nie obciążonego innymi chorobami oprócz candidy. Bardzo boję się nowotworu, ze względu na bóle pach i podbrzusza. Lekarz w szpitalu powiedział że węzły sie nie powiększają więc nie ma póki co obaw.

Gość czasami,
może pomóc odpowiednia dieta. kiedyś gdzieś czytałem.

tak trochę już tego przeczytałem. U mnie objawy te nasiliły się podczas 2 miesięcznego wyjazdu do UK, gdzie zmieniłem nieco sposób żywienia na bardziej kaloryczny oraz z większa ilością cukru