Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tata który stracił dziecko

Jak długo??

Polecane posty

Jak długo może trwać żałoba po poronieniu ? moja żona jest bardzo tym zrozpaczona, mimo że minęły już 3 miesiące.

jaka zaloba? nie chce sie kochac drugiego dziecka czy co? w ktorym tygodniu poronila? poronienie to trauma dla wielu kobiet wiec nie ma co sie dziwic...

Gość sj;aj;ajd;J;jd
"nie chce sie kochac drugiego dziecka czy co? " que???

w 12 tygodniu, wszystko było dobrze nawet słyszeliśmy serduszko. kolejna wizyta, nie spodziewaliśmy się czegoś złego a tu nagle wyrok lekarza... staram się z nią być i ją pocieszać ale ona się obwinia że to jej wina i że nie nadaje się na matkę bo jest wrakiem

musi sobie sama przetlumaczyc ze czasem sie tak zdaza, pierwszy trymestr to zawsze wielkie ryzyko i wielka niewiadoma. to nie jest jej wina ale kobieta w takich przypadkach obwinia siebie... sprobuj ja przekonac do 2 ciazy. czym si strules tym sie lecz. wiem ze to brzmi okrutnie ale na prawde pomaga. wiem o czym mowie z tym ze bylam w gorszej sytuacji bo moja corcia zmarla 32 godziny po porodzie, urodzila sie w terminie.

rottana przykro mi z powodu tak wielkiej straty, nie wiem jak my byśmy dali sobie rade w takiej sytuacji. nie chce jej naciskać, chce żeby to była jej decyzja, żeby się z tym pogodziła. lekarz wszystko nam wyjaśnił że wiele kobiet traci dzieci itp, myśleliśmy nawet żeby iść do psychologa

nie no naciskac nie ma co. musi sama dojzec do tej decyzji a ty mozesz tylko wspierac ja w jej decyzjach. Ale mozezz ja " dopingowac" ze nie mozecie sie poddawac itd. wizyta u psychologa jak najbardziej moze pomoc, dobrze by bylo jakbys z nia w tedy byl. trzymam za was kciuki:-)