Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anidzik20

Ktory to tydzien ciazy?

Polecane posty

Gość anidzik20

Witam mam pewien problem z ostatnio data miesiaczki. Wiem ze moze to byc dziwne bo jak kobieta moze tego nie wiedziec... Coz moj problem polega na tym ze 04.09mialam miesiaczke i zaczelam wtedy brac tabletki antykoncepcyjne, ogolnie czulam sie dobrze jedynie co to to ze mialam bardzo ciemno brazowe uplawy przez caly czas i zaczely sie one nasilac do takiego stopnia ze musialam uzywac tamponow. dodam ze bralam je bardzo nieregularnie zadazalo sie tak ze musilam brac dwie tabletki pod rząd. skonsultowalam sie z lekarzem i zapytalam czy moge je przestac brac przed skonczeniem opakowania pani doktor powiedziala mi ze jak tak zrobie to dostane normalny obfity okres. Dzwinym trafem stalo sie tak ze zgubilam tabletki jakos 5 dni przed koncem opakowania no i coz okresu nie dostalam takiego jak normalnie zawsze mialam. wystarczyl mi jeden tampon na dzien jeden na noc. i po zakonczenie brana tych tabletek plamienia ustapily po paru dniach. dokladniej tabletki przestalam brac 20.09 wiec 21.09 powinna wystapic normalna miesiaczka,ale jak pisalam wyzej jej nie bylo. 21.10 zrobilam pierwszy test ciazowy wyszedl pozytywny powtozylam probe nastepnego dnia rowniez pozytyw i po 4 dniach rowniez pozytywny test. do lekarza jestem umowiona za tydien i dlatego prosze o pomoc w mniej wiecej ustaleniu daty tej ostatniej miesiaczki czy ma to byc 04.09 czy 21.09?

Gość ja bym powiedziała ze
04.09 była ostatnia miesiączka Jesu jak można brać po 2 tabletki pod rząd wiesz co ty narobiłas i jakie teraz dziecko możesz urodzić !

Gość anidzik20
dziekuje za szybka odp z instrukcji lekarza i ulotki od tabletek bylo napisane ze jest to dopuszczalne. mam nadzieje ze sie nic nie stalo blagam nie straszcie

Gość wg instrukcji jest napisane
ze jak sie zapomni to zeby wziąść niezwłocznie po przypomnieniu sobie ta tabletke ale nie brac dwóch na raz tylko tą drugą o normalnej porze. Tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki

Gość anidzik20
nie pislalam o tym ze bralam dwie naraz o obojetnie jakiej godzinie, moze zle to napisalam. chodzilo mi o to ze np. przypomnialam sobie o godz. 16 i wzielam a nastepna o godz ktora byla wyznaczona zawsze z minimum 1 godz przerwy miedzy nimi

Gość wg instrukcji jest napisane
tak czy inaczej jesteś w ciąży ! moze nawet i w mnogiej byleby z dzieckiem był ok! powodzenia

Gość anidzik20
dziekuje mam nadzieje ze wszystko jest ok inaczej przeciez byc nie moze