Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elena224

Pojutrze Halloween..

Polecane posty

Gość wyeuwieqw
wszystko co jest znane jako : nasza" tradycja" to tez zlepek innych kultur

Gość eeetam.
do fghi cos tam Każdy spędza ten dzień jak chce,ty idzisz pokazać się na cmentarz,prosze bardzo,twoj wybór,nie wciągasz mnie w to,więc nie mam nic przeciwko. Zastanawiam się czy forma amerykańska tego swięta tak samo będzie wam odpowiadac gdy stracicie kogoś naprawdę bliskiego,gwarantuję wam,ze juz nie będziecie takimi entuzjastkami halloween

Gość zew ryczacej gesi
demony nie znają sie na zabawie i czuja się zaproszone w topieniu marzany nic nie ma demonicznego przypominam Autor „Biblii Szatana i twórca współczesnego satanizmu Anton Lavey stwierdził, że noc z 31 października na 1 listopada jest największym świętem lucyferycznym a jezeli on tak twierdzi to cos musi byc Celtyccy kapłani, nazywani druidami, czcili w tym dniu w szczególny sposób boga śmierci Samhain W USA okultyzm nieustannie zabija w czasie Halloween. W Australii media podają o powtarzających się corocznie ofiarach składanych z ludzi w Melbourne i Brisbane." Do najnowszych niestety mało chlubnych kart halloweenowego szaleństwa należy dodać spalony w zeszłym roku anglikański kościół św. Jana, wybudowany w 1754 roku (Lunennburg, Nova Scotia). Kościół ten był drugim pod względem wieku kościołem anglikańskim w Kanadzie (pożar wybuchl zaraz po północy, policja bardzo mocno łączy ten incident z halloweenowym szaleństwem). W tę właśnie noc w samym miasteczku i okolicy policja zanotowała 22 wezwania do pożarów. Jedna z rozmówczyń nazwała tę noc nocą piekła a halloween jako przykład degradacji człowieka. "Lecz po cóż to mówię? Czy może jest czymś ofiara złożona bożkom? Albo czy sam bożek jest czymś? Ależ właśnie to, co ofiarują poganie, demonom składają w ofierze, a nie Bogu. Nie chciałbym, byście mieli coś wspólnego z demonami. Nie możecie pić z kielicha Pana i z kielicha demonów; nie możecie zasiadać przy stole Pana i przy stole demonów". (1 Kor 10,19-22)

Gość wyeuwieqw
ja juz straciłam niejedną bliską osobę, amerykanie tez chyba stracili ? Pomysl zamin coś napiszesz.. U nich to jest własnie sposób na oswojenie się ze śmiercią, pokonanie lęku przed nią.

Halloween to nic złego. Warto jest uczyć się obcych kultur. Poza tym to wesołe święto. Nie wypada 1 listopada więc katolicy nie powinni tym aż tak zamartwiać się.

Mordercy są i będą. Nie ma nic to wspólnego z szatanem. Tak tylko mówią Klechy w kościołach. Tylko że gdyby Halloween wiązało się z daniem na tace to klechy wręcz namawialiby do obchodzenia tego święta.

Gość eeetam.
Nie boję się swojej śmierci i nie musze się oswajać na amerykański sposób,potrafię to robić sama wlasnymi metodami. Mam gdzies czy ktoś obchodzi halloween,tylko nie mam ochoty,zeby mnie ktoś w to wciągał,mam parwo i nie musze się godzic na wizyty poprzebieranych ludzi u mnie w domu.

Gość no a teraz obrona satanistow
a wyzej udawadnianie,ze jak satanista powiedzial,to "cos" w tym jest... bezsens!

Gość eeetam.
Nie jestem katoliczką ,więc nie rozumiem o czym ta dyskusja,tu nie chodzi o wiarę.

Też nie jestem katoliczka i nie chodzę do kościoła, ale nie krzywdzę ludzi. Każdy robi to co chce. Jedni dają na tacę inni obchodzą halloween

Gość szczerość
Cieszę się!

Gość eeetam.
magda Mi nie chodzi o to,ze ktoś obchodzi,jego sprawa,ale denerwuje mnie to,ze wbrew swojej woli jestem zmuszana do brania w tym udziału. Mam prawo czuć się "bezpiecznie"we wlasnym domu,a nie 31 wysłuchiwac ciągłego dzwonienia przy wejsciu,chyba nie wymagam duzo.

Gość wyeuwieqw
na serio ciągle do was dzwonią? do mnie jeszcze nikt nie zadzwonił, ale moze dlatego że mam złą reputację z dzielnicy... :p

Gość A w Polsce tez to sie dzieje?
pytam-bo jestem poza granicami...

Gość eeetam.
nareszcie ktos zrozumial dlaczego mnie to wkurza. Tak,dzwonią,od kilkulatków po nastolatki,co kilka minut kolejna grupa,zwariowac mozna. Nie mieszkam w bloku,więc nie wiem jak to wygląda na osiedlach.

Gość wyeuwieqw
ja tez nie mieszkam w bloku... TO wyjdz moze z kosą... :p

Gość eeetam.
Wyłączam domofon i nie otwieram :P,ale też nie mogę się nigdzie ruszyć,zeby nie nadziać się na kolejną "kolendę":D

Gość wyeuwieqw
to ciekawe, jakie to miasto, pewnie warszawa? W Poznaniu nie ma sporo tych osób, nawet bardzo mało, u nas jest drętwota na maxa

Gość Halloween to anglosaksonskie..
ale co-niektorzy Polacy lubia kopiowac innych...