Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ja glupiaaa jestem

przez przypadek napilam sie altacetu

Polecane posty

cos sie stanie?

Gość Czesio z Wrocławia
W przypadku omyłkowego połknięcia tabletki lub wypiciu roztworu uzyskanego po rozpuszczeniu tabletki w wodzie, należy natychmiast skontaktować się z lekarzem, gdyż może nastąpić zatrucie. Objawy ostrego zatrucia przypominają zatrucia wywołane kwasami i przebiegają z bólami żołądka, nudnościami, wymiotami śluzowymi lub krwawymi oraz biegunkami. Mogą również wystąpić: senność, skurcze mięśni twarzy i kończyn, drgawki, gorączka, żółtaczka, skąpomocz lub bezmocz, spadek ciśnienia krwi oraz zapaść; mogą powstać ubytki w błonie śluzowej żołądka. Leczenie polega na podaniu dużej ilości wody z węglem aktywowanym, a następnie wywołaniu wymiotów. Może być konieczne leczenie w warunkach szpitalnych.

czesio:O na razie nic mi nie jest moze poczekam?

Gość mariano05
ja rok temu przez przypadek wypilem roztwór i od tamtej pory mam biegunki odbija mi sie kwasem nie moge bekac robilem gastroskopie błona sluzowa w porzadku niewielki obrzek w opuszcze dwunastnicy a jak sie napije napoju to wszystko spienione cofa sie do przełyku a beknienciu nie ma mowy i ma skurcze miesni z prawej strony pod zebrami na gastrologa wydałem 700zł i dalej nie wiem co mi jest muwiłem mu ze wypilem to tabletke na co on to napewno nie jest od tego i mi przepisał desputalin i lek na depresje i powiedział ze to na tle nerwowy mowie mu ze ja nie mam zadnej nerwicy bo prowadze bardzo spokojny tryb zycia i nikt z rodziny nie chorowal na nerwice i na tym sie skonczyły wizyty u gastrologa ktory za wizyte skasował mnie po 350zl 2 razy a do tej pory nie jestem zdrowy. pomocy co robic nie daje rady z tym oddijaniem sie kwasów i biegunkami traw to od 1roku.