Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za ojciec

Jak wytłumaczyć mężowi?On tego nie rozumie

Polecane posty

Gość co za ojciec

Na niedzielę mamy zaproszenie na 70 urodziny dziadka. Od wczoraj nasz dwulatek ma taki katar (zielony czyli chyba bakteryjny) i kaszel, że nie spał pół nocy. Ja uważam, że nie powinniśmy jechać. Siła wyższa, tymbardziej, że to 70 km samochodem. Lekarka jest też przeciwna wyjazdowi. Mąż upiera się, że do niedzieli mu przejdzie i pojedziemy. Jak wytłumaczyć Mu że lepiej za wcześnie nie wychodzić żeby dziecka nie narażać? Przecież dobro dziecka jest ważniejsze

Gość kizmiz1
to tylko katr, i jeszcze do niedzieli kilka dni, a 70 km to nie koniec świata...nic sie nie stanie. chyba dla męża urodziny dziadka też są ważne...

Gość Pytająca niewiedząca
HELOŁ MAMY WTOREK! Do niedzieli to moze juz smigac. A ty sie tłumaczysz katerem bo ci sie nie chce jechac:D

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
do niedzieli to dziecko już powinno być zdrowe...a 70km to pikuś co innego 300,400 km ...ja tam na mojego nie chucham i nie dmucham, katar czy kaszel jak gorączki nie ma to po podwórku biega i na zakupy ze mną. Wiem wyrodna matka ze mnie :)

Gość co za ojciec
z takiego kataru i kaszlu może rozwinąć się coś więcej tymbardziej że u nas w rodzinie grasuje wirusowe zapalenie oskrzeli i nie ma to nic wspólnego z niechęcią wyjazdu

Gość jeślo nie będize miał gorączki
to tym bardziej powinien z katarem na świeżym powietrzu codziennie być, śluzówka się nawilża. Teraz jak siedzi w domu, rób mu codziennie po dwa razy inhalacje, to się "odglutuje"

Gość Heidi Klumm
jesli do niedzieli ta infekcja sie bardziej nie rozwinie to mozecie spokojnie jechac

Gość ojjjjjjj....
nastepna przewrazliwiona mamuska :O

Gość ojjjjjjj....
co za matka :O

Gość co za ojciec
widzę że tu można liczyć na zrozumienie

Gość Heidi Klumm
liczyłas ze ktos cie poprze choc nie masz racji?? jak sie dobrze postarasz to w niedziele mały bedzie zdrowy

Gość zonaKraka
Też uważam że do niedzieli może przejść. Dwulatek to nie niemowlak i ja bym wzięła go ze sobą o ile dobrze się czuje- bo to samopoczucie dziecka najważniejsze. A kaszleć w nocy może i od spływającego kataru i od suchego powietrza, bo jednak sezon grzewczy się zaczął... A poza tym- jeśli nawet dziecko się rozłoży, to co za problem żeby jedno z was pojechało? Jeśli to dziadek męża, to sam mąż... A można przypuszczać że jesteś przewrażliwiona jak po jednym dniu kataru lecisz do lekarza...

Gość oj tammmm przesadzasz
przecież dzisiaj jest wtorek ...do niedziele jeszcze daleko.

Gość mama 3 latki
spokojnie, do niedzieli jeszcze dużo czasu, jest duża szansa, ze będzie już ok, zawsze możesz w pt podejść do lekarza na kontrolę, czy nie przerodziło się w coś gorszego, jak będzie ok to ja bym jechała, a jak się pogorszy to zawsze możesz Ty zostać z dzieckiem, a mąż pojedzie sam rozumiem, że się martwisz, ale maż też ma trochę racji, że przez tyle czasu może już być ok, a lekarka coś Wam przepisała?

Gość co za ojciec
spray do nosa euphorbium i Neosine lek przeciwzapalny

Gość malinowkaaaa
neosine jest przeciwwirusowy :-)

Gość Stolik do kawy
Nelson daje sie w czasie ospy, jest to lek przeciw wirusowy. Lekarka chyba nie wie co daje