Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hucaljuk

Strach przed ciążą

Polecane posty

Gość Hucaljuk

Witam. Postanowiłem napisac ten temat z racji tego że odczuwam bardzo duży strach przed ewentualną ciążą mojej dziewczyny. Oboje jesteśmy pełnoletni. Więc tak , do stosunku doszło z tego co później się dowiedziałem 10 dnia cyklu menstruacyjnego (Jej trwa 27). Niestety był on bez zabezpieczeń , dodam że dziewczyna z tego co wiem nie mogła przyjmować tabletek hormonalnych z powodu brania innych leków powlekanych. Był to stosunek przerywany , jednakże wiem że taki nie daje najmniejszej gwarancji że nie dojdzie do ciązy. Wczoraj tj. 29.10 powinna dostać okres (Wcześniej zawsze były one bardzo regularne , 2/3 razy w ciągu roku zdarzyło się że był on dzień przed) Ale jeszcze nie było dzień po. Okresu dalej nie ma . Dodam że oboje bardzo , jak nigdy dotąd denerwujemy się tą całą sytuacją.. Czy są jakieś szanse że jednak ona nie jest w ciąży? Czy może być to spowodowane zmianami klimatycznymi albo stresem? Co robić w takiej sytuacji. Z góry dziękuje za odpowiedź Hucaljuk

Gość Hucaljuk
Więc nikt nie pomaga

Gość mgda21
to co robić? co to za pytanie w ogóle? kupić test.

Gość agiew
Niech dziewczyna zrobi test. To najlepsza metoda by sprawdzić czy jest w ciąży. Jesli stosujecie stosunek przerywany, to niech dziewczyna określa sobie dni płodne i nieplodne np mikroskopem owulacyjnym. To nie jest drogie. W dni płodne nie współżyjcie wcale, będziecie pewni, że nie zajdzie w ciażę

Gość Hucaljuk
Dziękuje za porade. Kupiłem test dziewczynie , tuż przed jego zrobieniem dostała nagle okres. Cóż za szczęście ;) Nigdy więcej juz takiego błędu nie popełnimy