Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MASSARID

układ moczowy-pomocy !

Polecane posty

Gość MASSARID

ja już nie wiem co robić,mam 20lat dokładnie rok temu po wakacjach zaczęły się silne bóle,pieczenie szczególnie przy oddawaniu moczu,albo siedzeniu ...płakałam,wzywałam pogotowie w końcu wyszło ,ze mam e.coli ... z tego gówna rok się leczyłam i przez 3miesiące byłam dzień w dzień na antybiotykach ..moja zdrowie podupadło,ale wyleczyłam się z tego,następnie w wakacje tego roku dowiedzialam się,ze mam pałeczke zapalenia płuc w moczu :O myśle sobie skąd znowu coś załapałam,nie chodze na basen juz od ponad roku (mam zakaz ) higieny się tak pilnuje jak nigdy ,używam mydła szarego i nie żaden biały jeleń ,ale od babuleńki ,która sama takie robi kosztuje z 30zł ,więc tez nie jest to mały wydatek ,ale boje się już używać jakiś chemicznych płynów,pije codziennie żurawine (żurawit herbatka nawadniająca z apteki koło 18zł 30 saszetek,a trzeba i wolno tylko 2 dziennie pić) reszta to pije normalną herbate ..nadal mnie piecze juz nie tak mocno i często jak było,ale wyniki już mam czyste wyleczyłam się ze wszystkiego ,to czemu do jasnej cholery nadal czuje dyskomfort..jest mi dość ciężko bo po 1. studiuje w obcym mieście ,gdyby tu jeszcze była moja mama ona zawsze szybko ciepły obiad zrobi,herbate ,a tak to kiedy mnie złapie silny ból ,chłopaka gonie,zeby mi narobił z 7kubków herbaty ... i szybko coś na ciepło do jedzenia bo czuje ,ze zwymiotuje po takiej ilości tabletek które zażywam dzień w dzień... biore urosept (2-4tabl. na dzień) urinal(2 tabl.) i to biore nawet wtedy jak mnie nie boli,natomiast jak zaczyna mocno piec to biore dodatkowo z 4 urofuraginum z wit. C,pije wyciskany sok z cytryn i musze z dwie butelki wody wypić...dopiero wtedy mi mija (około 3h bólu) .. najgorsze jak mnie ostatnio na uczelni złapało ,kobieta mi nie pozwoliła wyjść do ubikacji ,myślałam,ze się zleje.. i do mnie z tekstem,ze to nie przedszkole,więc jej wytłumaczyłam ,ze mam problemy kobiece i musze wyjść ,z łaską mnie puściła ..nie wiem czy mam jakieś zaświadczenie od lekarza dać jej ...czuje się jak w przedszkolu,jesteśmy dorosłymi ludzmi i do ubikacji wyjść nie moge;/ natomiast inny facet wie co czuje bo sam to miał i dziwi mi się,ze ja mam siłe chodzić na uczelnie i normalnie funkcjonować,urolog zadał mi pytanie co jest dla mnie ważniejsze zdrowie,czy studia .. ale to jest śmieszne bo przecież jak oni nie wiedzą co mi jest bo juz wszystkie możliwe rzeczy zostały wytępione to o co chodzi .. chlamydie i różne drożdżaki wykluczone.. koleżanka mówi,ze miala kiedys powiększaną cewke bo mocz nie wydostawał się jak należy ...może ja też powinnam ? POMOCY

Gość MASSARID
no odezwij się ktoś... nie wierze,ze żadna tu kobieta nie ma zielonego pojęcia o czym pisze... jak są załosne tematy to każdy leci,zeby dodać swoje 5gr :O

Gość Goldi 2011
A piasek i/lub kamienie wykluczone?

Gość MASSARID
to znaczy robiono mi kilkakrotnie USG i niczego nie wykryto ,ani kamienia ,ani guza .. z piaskiem nie wiem ,urolog mi powiedział,ze piasek by mi az takiego bólu nie sprawiał ,natomiast mój wykładowca powiedział do mnie,zebym zrobiła pewne badanie,ale dość kosztowne "kontrast" bo jemu tez usg nic nie wykrywało ,az do momentu zrobienia tego badania..wyszło mu,ze ma olbrzymi kamień ,ale u mnie to niemożliwe ,w krzyżu mnie nie boli ,brzuch nie boli...tylko cewka mnie tam piecze ,szczególnie jak jest mi zimno bądz wychodze z kąpieli,albo z rana przy oddawaniu moczu czuje gorąc... tyle juz kasy poszło od początku mojego koszmaru,ze licze to na jakieś 5-6tys zł... masakra,dobrze,ze mam kochaną mame ,która dba jednak o mnie o moje zdrowie,ciągle dzwoni ..bo na początku pamiętam jak zaczęła do mnie krzyczeć ,ze wymyślam,albo,ze przez imprezy siadłam na kamieniu i przeziębiłąm pęcherz ,dopiero jak lekarz jej wytłua

Gość MASSARID
wykluczone,usg robiłam ,natomiast mój wykładowca tez miał usg robione i nic mu nie wykryto,a dopiero przy takim badaniu jak "kontrast" dość kosztownym zresztą ,wykryto mu duży kamień,u mnie powiedział,ze moze byc tak,ze trafił mi juz do pęcherza i czasem się budzi i mi ociera tam ..ale mocz mam w porządku,kolor,nic z niego nie wypływa ,ja juz sama nie wiem...tyle pieniędzy poszło od momentu leczenia ,licze koło 6tys zł ....przy dobrych wiatrach ,dobrze,ze mam kochaną mame,któa ciągle dzwoni do mnie i dba o to,zeby przy każdym pogorszeniu gdzieś jeżdzić,dowiadywać się ,nie żałuje na to pieniędzy,bo na samym początku myślała,ze ja jej wkręcam,ze to taki ból bo się zwijałam strasznie,płakałam non stop to był sam początek kiedy myślałam,ze umre.. cała bylam zalana zimnym potem,głowa mi pękała ,sikać nie mogłam,mdlałam ,chciałam już umrzeć

Gość Goldi 2011
USG nie zawsze daje 100% wynik/diagnozę. Czasem kamień czy guz, albo inna dysmorfologia nie wychodzi. A może zacznij od cystografii?

Gość MASSARID
o właśnie o tej cystografii mi juz pare znajomych mówiło,dziwi mnie to,ze żaden lekarz mi tego nie polecił ...ciekawe ile takie badanie kosztuje ,ale chyba to zrobie bo nie moze byc tak,ze tuż przed okresem się zwijam z bólu ,bo mnie tak piecze ... po juz jest dobrze,ale przed to masakra.,

Gość Goldi 2011
Muszę spadać, ale radzę Ci położyć się w szpitalu na oddziale nefrologicznym (oczywiście musisz mieć skierowanie). Oni porobią Ci wszystkie badania i na pewno wykryją przyczynę. Może po prostu masz wadę budowy cewki lub pęcherza? Wiem, co mówię - przechodziłam to z synem, a on był dużo młodszy od Ciebie.

Gość MASSARID
dziękuję bardzo ;)

Gość Kaśieńka
Myślę że lepiej zapobiegać wcześniej niż potem się stresować. Na rynku pełno jest preparatów z żurawiną, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego. Ja jak mam jakieś kłopoty to stosuję różne suplementy z żurawiąn jak np. Żurascin URO Oleofarmu i nie mam narzekam. W skałdzie jest żurawina standaryzowana, pokrzywa i witamina C.