Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuuu

hipercholesterolemia w takim wieku...??? pomocy

Polecane posty

Gość ratunkuuuu

witam, mam 22 lata, jestem kobietą. Mam 161 i ważę 45 kg. dzis odebrałam wyniki i okazało się ze: -chlesterol wyniosl 239 (norma jest do 200) triglicerydy 248 (norma do 150) hdl 56 ldl 133 (norma do 135) jestem załamana. nie jem tłusych mięs, prawie w ogole nie jej miesa, nie pije zadnego alkoholu, jem owoce warzywa moze troche mało się ruszam, ale wyniki dzis mnie załamały... co mam robić?

Gość hdhghhggh
Nic nie robic,cholesterol moze byc i nawet 500,jezeli naczynia sa ok niech sobie bedzie

Gość wodzu prowadź
Hipercholesterolemia??? Pogięló cię. Przy 250 cholesterolu całkowitego. Moja droga, hipercholesteroloemia to jest wtedy, jak ma się 500, 600 całkowitego, a nie twoje marne 250. Pochlebiasz sobie. Ja mam hiper...mię przy 700 cholesterolu ( obecnie zbity do ok. 300 i to niemal cud). Taki cholesterol jak ty masz jest przyzwoity, zwróć uwage,że masz wysoki HDL a to bardzo dobrze. LDL masz w sumie w normie. Nie panikuj, taka twoja uroda. Cholesterol jest potrzebny do wytwarzania hormonów, a 250 to wg wielu lekarzy jeszcze norma, nieco zawyżona, ale norma. Cholesterol 200 to sztuczny wymysł, prawie nikt z populacji nie ma takiego wzorcowego cholesterolu, 90 % ludzi ma więcej.

Gość zbadaj sobie jeszcze
koniecznie fosfatazę alkliczna, GGTP i zrób próby watrobowe.Może masz coś z wątrobą nie halo.W Twoim wieku nie jest to normalny stan i trzeba szukac przyczyny

Gość zbadaj tarczycę
jest związek

Gość hdhghhggh
zbadaj sobie jeszcze,a Ty juz wiesz jaki to stan,oczywiscie ze noermalny ,kobieta funkcjonuje na 600 i byłoby dobrze gdyby nie brała tej chemii,bo leki te sa bardzo toksyczne

Gość hdhghhggh
zbadaj tarczycę,zwiazek,cały organizm to jeden wielki zwiazek,nic nie działa w przestrzeni

Gość ratunkuuuu
no niestety to jest hipercholesterolemia mieszana i niewazne O ILE przekroczy sie wartość graniczną. nie jest w normie i tyle. norma jest tak ustalana, ze zdecydowana wiekszosc musi sie w niej zmiescic. jezeli dodac do tego plytki 500 (norma 400) to za 20 lat bede lezec w grobie. jak nie szybciej.

mówię z własnego doświadczenia, tez tak miałam- wysoki cholesterol a reszta w normie.Potem okazało się,ze mam wątrobe niczym narkoman albo alkoholik i wszystko działo się bezobjawowo, bo akurat watroba nie boli.Zanim mi zdiagnozowali cholestazę troche trwało i też przy moim zdrowym trybie życia nikt nie widział przyczyny.

Gość hdhghhggh
ratunkuuuu,nie przesadzaj,skad Ty wiesz jaka jest norma???

Gość hdhghhggh
zbadaj sobie jeszcze,dzis trudno jest o zdrowy tryb zycia,jak to nikt nie widział przyczyny???pewnie chodziłes gdzies po lekarzach

Gość ratunkuuuu
jest podana obok wyniku.

Gość hdhghhggh
ratunkuuuu,ale nie jest podana prawdziwa

Gość ratunkuuuu
norma jest jedna to nie jest problem znalezc nawet w necie...

Gość hdhghhggh
He he ,ale zalezy kto ja wymysli i jaka chce to poda,jedna:) hehe

nie piłam i nie cpałam, to miałam na mysli pisząc o zdrowym trybie życia, nie żarłam dużo i tłusto, nie faszerowałam się jakimiś daniami z fast foodów.A diagnoże postawił dopiero profesor znanej kliniki, bo konowały miejscowe rozkładały ręce. Ja nie zostawiłabym tematu samego sobie, kiedys tak własnie zrobiłam i po paru latach odezwało mi się podwójna czkawką.

Gość ratunkuuuu
nie no najlepiej ustalić SWOJA WLASNA NORME 2000 dla wszytkiego i super. nic mi wtedy nie bedzie. ja sie nie pytam co sadzicie o normie ustalonej przez niewatpliwie wielu madrych ludzi ktorzy zajmuja sie tym cale zycie 365 dni w roku. pytam sie co wy zrobiliscie jezeli byliscie kiedys w takiej sytuacji i jaki byl tego skutek... dziekuje za odpowedzi.

Gość hdhghhggh
ratunkuuuu,Ci jak to Ty ich nazywasz.madrych ludzi ktorzy zajmuja sie tym cale zycie 365 dni w roku.Nigdy Ci prawdy nie powiedzą,to jeszcze trzeba dopuścic do ogólnej wiedzy poblicznej,a i jeszcze wyryfikuja to firmy farmaceutyczne,która musza miec jak najwiekszy z tego interes dlatego normy sie tak zaniza,zeby juz prawie wszyscy mieli wysoki cholesterol i sprzedaz ich produktów była wysoka,Nie rozumiesz ze tak dział tezn biznesowy swiat,a nie zeby Tobie pomóc

Gość ratunkuuuu
ktoś jeszcze moze coś doradzić?

Gość ratunkuuuu
podbijam

Gość ratunkuuuu
podbijam

Gość Net ulg
Jaki jest zwiazek miedzy cholesterolem a tarczyca? Tez mialam podwyzszony cholesterol. Zmiana diety plus aktywnosc fizyczna. Czesto nam się tylko wydaje, ze zywimy się zdrowo a wcale tak nie jest.

Gość primawera

dieta 😉 przy tej chorobie bardzo ważna jest odpowiednia dieta, ale nie taka ściągnięta z internetu tylko taka przygotowana przez specjalistę 😉 coś o tym wiem, bo katowałam się dietami, które nie były dla mnie odpowiednie i nic pozytywnego nie wnosiły, aż w końcu udałam się do dietetyk klinicznej Beaty Ślebzak-Cebuli, która przygotowała dla mnie indywidualną dietę a moje wyniki w końcu uległy poprawie