Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja i ona

Mąż ma zalozona niebieska karte i wlasnie chce odebrac mi dziecko :(

Polecane posty

Gość ja i ona

Witam...prosze o pomoc...chciałam sie zapytac czy jezeli maz jeszcze obecny majacy zalozona niebieska karte za nekanie psychiczne od 2 lat moze mi odebrac dziecko jesli prosby ,zmiany itp nie skutkowaly -ucieklam z domu z 8 letnia corka.Teraz obecnie mieszkam w wynajetym mieszkaniu z obecnym partnerem,razem pracujemy,mamy nianie na czas pracy,mala uczeszcza do szkoly i finansowo mozna uznac ze dosc sporo zarabiamy.Problem jest taki ze maz zlozyl pozwe o rozwod z mojej winy (gdzie sam mial kochanki uliczne) I CHCE MI ODEBRAC CORKE BO JAK TWIERDZI JA SIE NIE NADAJE...prosze was napiszcie jakie jest prawo?zaraz jade do radcy prawnego szukajac ratunku jakiegokolwiek :(:(:(zaznaczam ze interwencji policji jak i pan z opieki bylo wiele,a na ta chwile dopiero po tylunastu latach wiem co to milosc i szacunek)czekam na odpowiedzi i pomoc..

Gość lepszy adwokat
radca nie ma takich uprawnien. Dlaczego sie nie rozwiodlas wczesniej? Oto sad moze zapytac. A ze Twoje malzenstwo juz nie istnialo od lat masz przeciez wielu swiadkow, prawda? Jestescie od paru lat w separacji, w dodatku masz dowody na nekanie. Spokojnie. Maz moze Cie straszyc. Najwyzej uzyska rozwod z Twojej winy, o ile Ty bedziesz miec kiepskiego prawnika, a on dobrego.

Gość k87sbnsss
oczywiście, że radca może występować jako reprezentant strony na rozprawie. kolejny ignorant się ośmiesza.

Gość ja mysle, ze to -
nie odbierze Ci dziecka .Ona ma niebieska karte i juz sam fakt tego go stawia w zlym swietle.Masz swiadkow dodatkowo, ze zachowanie ejgo bylo naganne.W prawie polskim rzadko sa dopuszczane sytuacje gdzie matce odbiera sie dziecko. Nawet gdybys byla alkoholiczka i wyrazila chec leczenia to nie dosc , ze placilby alimenty na dziecko to Ty moglabys ubiegac sie o nie na siebie i leczenie. Ochlon i odetchnij.Nie zabierz Ci dziecka.To sa strachy na lachy.Wez adwokata , jak sama czujesz sie niepewnie .