Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwat_tulipana67

Ciągłe pieczenie nie do zniesienia

Polecane posty

Gość kwat_tulipana67

Od 2 dni czuje ciągłe pieczenie w miejscu intymnym. Ulgę przynosi podmycie si e ale niestety po jakimś czasie objawy wracają. Nie mam żadnych upławów, co mam robić?????

Gość jeżeli planujesz
a czy masz przy okazji uczucie, że ciągle chce Ci się sikać?

Gość mniepomaga...
Ja na twoim miejscu kupiłabym sobie w aptece probiotyki dopochwowe - mnie nie raz pomógł invag, który polecił mi mój gin. - on szybko przywraca odpowiednią mikroflorę pochwy i utrzymuje w niej właściwe pH - już po pierwszej kapsułce powinnaś odczuć ulgę. A jakich kosmetyków używasz do higieny intymnej - być może one cię uczulają?

Gość lady bronka
maść clotrimazolum bardzo pomaga na pieczenie i swędzenie, do tego można zastosować lactovaginal dopochwowo na noc, a do mycia laktacyd albo coś innego z kwasem mlekowym. dodatkowo przepłukaj jeszcze bieliznę porządnie, może został niespłukany proszek i cie podrażnił.

Gość misiaczek24
Przyczyny pieczenia mogą być różne: infekcja grzybicza lub bakteryjna, podrażnienie, uczulenie na proszek do prania, stres. Dla odzyskania równowagi mikrobiologicznej zrób sobie 7 dniową kurację invagiem, który zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego, mnie on zawsze pomaga w takich sytuacjach.

Gość małaKOTKA
Jeżeli bardzo Cię swędzi to możesz podmywać się tantum rosa - mi na takie dolegliwości zawsze pomaga. Zakładaj miękką, bawełnianą bieliznę, probiotyki dopochwowe to dobry pomysł też mi zawsze pomagają, ponieważ szybko działają w miejscu podania. Jak Ci do dwóch dni nie przejdzie to wybierz się do ginekologa, bo niestety to może być infekcja. W trakcie leczenia infekcji i po przeleczeniu zawsze zażywam provag. Stosuję go też profilaktycznie przed każdym wyjazdem za granicę, ponieważ nie tylko ochrania pochwę i pęcherz ale również dba o właściwą mikroflorę jelit.

Gość Maniamonik
Clotrimazolum krem dopochwowy oraz globulki i już Ginekolog swoja drogą

Gość werakaluza
clotrimazolum jest chyba na grzybicę, a właściwie swędzenie może tez wystąpić przy infekcji bakteryjnej. poza tym tabletki dopochwowe są na receptę, więc i tak ginekolog jest potrzebny. po leczeniu przydadzą się też probiotyki np. provag, żeby uzupełnić florę bakteryjną.

Gość mohito10000
ja bym zastosowała na noc lactovaginal, do tego krem clotrimazolum zewnętrznie. jesli po paru dniach swędzenie nie ustąpi konieczny będzie ginekolog.

Gość princess19
zgadzam się, że clotrimazolum pomaga. też nieraz miałam tpodobne objawy i używanie tej maści naprawdę przynosi ulgę.