Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda___553

bardzo szorstka skóra u niemowlaka - proszę, doradźcie coś

Polecane posty

Gość Magda___553

witajcie :) moja 2,5-miesięczna córeczka ma od jakiegoś czasu bardzo szorstką skórę na całym ciele, dosłownie jak papier ścierny. Wcześniej tak nie było. Używam tych samych kosmetyków. Do wanienki wlewam płyn oilatum, po kąpieli smaruję kremem bambino, nie używam mydełka. Co mogę zrobić? Bardzo Was proszę o jakieś rady.

Gość matka 2,5 latka
to jest egzema najprawdopodobniej, poczytaj o tym.

Gość hfjf
moj tak mial na lydkach,ale smarowalam go nadal bardzo rzadko-czyli tak jak wczesniej i po kilku miesiacach samo przeszlo.najgorzej przyzwyczic skore do nawilzania,wtedy sama przestaje produkowac

Gość hfjf
moj tak mial na lydkach,ale smarowalam go nadal bardzo rzadko-czyli tak jak wczesniej i po kilku miesiacach samo przeszlo.najgorzej przyzwyczic skore do nawilzania,wtedy sama przestaje produkowac

Gość rgwg

Gość kolorowankka
Musisz się wybrać do dermatologa, bo z tego co opisujesz dobrze nawilżasz skore dziecka.

Gość Magda___553
egzema??? O matko :( a to jest przejściowe? czyli lepiej smarować czy czekać aż samo przejdzie?

Gość Magda___553
egzema??? O matko :( a to jest przejściowe? czyli lepiej smarować czy czekać aż samo przejdzie?

Gość Magda___553

Gość moze to skaza białkowa
a na suchą skórę najlepsza jest emulsja specjalna Emolium

Gość Magda___553
przepraszam za powtórki, internet mi się zawiesza. Skaza? hmm nie wiem, ale chyba nie. Karmię córkę butelką, cały czas tym samym mlekiem.

mój dermatolog kazał małą smarować po kąpieli emulsją CETAPHIL zielona etykietka - poczytaj sobie o tym na necie. Ale po emolium u nas jest poprawa.

Gość No to może...
też polecam krem specjalny emolium - u nas była duża poprawa.

mój mały wprawdzie nie mial szorstkiej skóry, ale bardzo sucha i sprawdzil sie krem oilatu soft.. moze i wam pomoze, z tego co sie orientuje cala seria tych kosmetyków jest przeznaczona głównie dla alergików i osób z wrazliwa cera, w tym oczywiscie niemowlat:)

Gość marika...
dzieci czesto maja egzeme, to suchosc skory, moze byc lekka, moze byc srednia i mocna. to taka choroba cywilizacyjna. jesli egzema to nie mozna zostawic, nalezy nawilzac, bo sama nie przejdzie. egzema ma tendencje do wrastania, wiekszosc z niej wyrasta, ale niektorym zostaje na cale zycie.

Gość Magda___553
ja mieszkam w UK, jest tu cepathil dostępny, ale właśnie nie wiem czy kupić bo jest napisane, że dla dorosłych. Emolium niestyty tu nie ma :( , tylko oilatum

Gość marika...
jesli mieszkasz w uk dobry krem to aveeno - popytaj w aptekach.

Gość masc cholesterolowa na recepte
Bardzo pomogla.

Magda - jak jesteś w Uk to kup Aveeno krem na bazie owsa - bardzo lekki i dobrze nawilża - jest w każdym Bootsie, nawet lekarze go przepisują w sumie i nawilżaj ile trzeba - moją córkę smarowałam w najgorszych okresach 4, 5 razy dziennie, teraz już tylko okazyjnie

Gość u mojej corki
Taka skora byla poczatkiem AZS a te emolienty tylko bardziej wysuszaly jej skore :( ponad 3 lata walczylismy zeby doprowadzic skore do normalnego stanu bo azs bylo bardzo silne