Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasssiula

PLASTRY ANTYKONCEPCYJNE EVRA

Polecane posty

Gość Kasssiula

Hej! mam pytanie do Was w sprawie plastrów. Otóż z powodu kilkuletniej anoreksji (choruję ponad 4 lata) straciłam miesiączkę, której nie mam już od ponad 3 lat. Obecnie wychodzę na prostą, sporo już przybrałam na wadze i układa się coraz lepiej pod tym względem,oczywiście niedowaga jest nadal, ale ciągle idę do przodu, byłam niedawno prywatnie u ginekologa, lekarka dała mi skierowanie na badanie poziomu hormonów, po czym jak już miałam wyniki, przepisała mi właśnie te plastry na wywołanie miesiączki. Jak sądzicie, czy to jest dobra opcja? Boję się, ponieważ nigdy nie stosowałam antykoncepcji i nie wiem jak zareaguje mój organizm, czy to nie będzie dla niego jakiś szok, jak się będę czuła i czy nie będę po tym puchła. Dodam, że mam 20 lat. Z góry dzięki za odpowiedzi Może ktoś jest/był w podobnej sytuacji?

Gość Jezeli boisz sie przytycia
po kuracji zaleconej przez LEKARZA to nie, wcale jeszcze nie wyszlas na prosta.

Gość Kasssiula
Eh... nie boję się tycia... przytyłam już dużo, ale jeszcze trochę brakuje, tylko nie wiem jak mój organizm zareaguje po tych plastrach... i czy to dobre rozwiązanie... obawiam się, że jak już zacznę brać takie coś, to po prostu już nigdy nie dostanę miesiączki naturalnie...a chciałabym... może ktoś miał podobną sytuację?

Jak organizm wroci do normy to dostaniesz miesiaczke, spokojnie.

A po hormonach nie zawsze sie tyje, to jest indywidualna kwestia, ja np. nie przytyłam.

Gość Kasssiula
myślisz, że mam brać je?

Twoja decyzja, jak nie jestes pewna to sie moze skonsultuj jeszcze z innym ginekologiem.