Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elektryzująca

zapalenie płuc?

Polecane posty

Gość elektryzująca

witam, piszę w nietypowej sprawie wczoraj miałam taka sytuacje: jechałam pociągiem, byłam dość zgrzana, bo w pociągu było ciepło i byłam w cienkiej bluzce... no i po jakimś czasie poszłam do toalety, na korytarzu czekałam i było zimno, a potem weszłam do toalety w tej cienkiej bluzce,z gołą szyją, a tam okno było otwarte i pociąg pędził i wiało strasznie lodowatym powietrzem, bo to była jakoś 21 już, i tam gdzieś z minutę byłam... czułam ,że mnie zaraz wywieje i najbardziej po plecach i klatce piersiowej czułam, bo poszłam tak rozebrana że tak powiem.... i od wczoraj wieczora boli mnie w klatce piersiowej, źle się czuję, a dzisiaj już mam stan podgorączkowy i niezbyt ok się czuję, tak słabo i gardło boli itd... jakby coś mnie brało... Czy możliwe jest zapalenie płuc w takiej sytuacji?? Bardzo się boję i nie wiem czy iść do lekarza, czy póki co traktować to jako zwykłe przewianie (choć objawy są silniejsze niż od przewiania) proszę o porady... i Wasze opinie...

Gość ona26o
moze to tylko przeziebienie?

Gość przy zapaleniu
pluc z reguly wystepuje bardzo wysoka goraczka, chociaz czasami przy wirusowym nie jest ona wielka. Na pewno wystepuja spore dusznosci po 2-3 dniach, na dusznosci zwracaj uwage i jak beda nie zwlekaj z wizyta u lekarza, bo zaniedbane moze skonczyc sie tragicznie

Gość cg
idz do lekarza.mozesz przekroic cebule i trzymac kolo lozka.

Gość cg
wypij troche wodki na rozgrzewke.

Gość Dlaczego nie pójdziesz
do lekarza? Prawdopodobnie przeziembiłaś się.Zamiast pójść do lekarza to pytasz na kafe?! Przy zapaleniu płuc jest bardzo wysoka temperatura, duszność,nawet kaszel. Jeżeli wzbraniasz się od wizyty w Przychodni,wez leki na przeziembienie, jest tego cała masa różnego kalibru! W aptece Ci zaproponują. Najlepiej gdybyś się wypocila i poleżała kilka dni w łóżku.Życzę zdrowia.🌻 :)

Gość jakis czarny mam
ja przy zapaleniu pluc strasznie kaszlalam i mialam 40C przez kilka dni nie sadze zebys miala od razu zapalenie pluc,moze oskrzeli? ale wtedy tez sie kaszle

Mój mąż miał lekki kaszel i troche ciężko mu sie oddychało.Nie miał podwyższonej temperatury.Poszedł po tyg do lekarza i okazało sie że ma zapalenie płuc.TAk wiec przy zapaleniu płuc nie zawsze jest goraczka :)

Gość elektryzująca
mm nadzieje,ze to nie zapalenie...ale bardzo się boję :( jutro pojdę do lekarza, jeśli nie przejdzie :(

Gość maciek54
Od niecałego miesiąca mamy i używamy całą rodzinką inhalacji. Wrażenia są na plus. Myślałem, że to jednak będzie bardziej uciążliwy zabieg. Że takie podłączenie aparatu, wdychanie a potem czyszczenie będzie więcej czasu zajmować. A jednak wszystko tutaj można zrobić sprawnie w paru krokach. Inhalator kupowałem Sanity Simple. Dobra cena plus też solidna jakość, gwarancję mamy 3 letnią więc to już trochę mówi.

Gość gość
Byle nie wódka! To tylko spowoduje chorobę.

Gość gość
Ja jestem zadowolona z inhalatora Novama Familino Pro. Włoska marka, dożywotnia gwarancja i bardzo wszechstronne zastosowanie. Cząstka leku jest na tyle mała że można spokojnie dostarczyć tym modelem lek też w dolne drogi oddechowe aż do samych pęcherzyków płucnyh. Na to warto patrzeć szukając inhalatora – jaką może wytworzyć wielkość lekarstwa.

Gość marta

W pakiecie inhalator Baby + rozgrzewający Jednorożec obie rzeczy mają ten plus że mogą być używane już u najmłodszych dzieci, także myślę, że fajny pomysł na wyprawkę dla młodych rodziców itp. Sam kupowałem to mojej siostrze i szwagrowi niedawno jak im się rodziła córa.

Gość Gość

Z doświadczenia wiem, że nebulizacja to bardzo skuteczna metoda podawania leków, szczególnie dla dzieciaków. Można z tego zrobić pewną zabawę. Nie masz też tylu efektów ubocznych po zastosowaniu inhalatora. To jest niesamowicie ważna sprawa, o której rzadko się mówi. Co do sprzętu włoskie inhalatory są niezłe. Jeden z lepszych przykładów Novama Familino Pro